MVC Linea Recta

Seizoen

Competitie

 

vrijdag 09/02/2006 om 22h00 in de stedelijke sporthal van Oudenaarde:

Spelers: Bart De Weerdt, Tim Bonne, Benjamin Seghers, Brecht Vandenberghe, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren

MVC Linea Recta
V.N.'81
4
-
8

Hoe fluit je een wedstrijd naar de k*n in 5 minuten?

Ik speel 20 jaar (mini)voetbal en had 10 jaar geleden mijn enige gele kaart gekregen; zeer licht maar wel terecht (wedstrijd KMSK Deinze - FC Boom). Ik probeer dus steeds fair te spelen. Beleefdheid vind ik ook belangrijk, maar eerlijkheid gaat boven alles!

Vorige wedstrijd heb ik mijn eerste gele kaart gekregen om te reclameren! "Allee, alstublieft, hij geeft zelf toe dat het corner was!". De scheids trok prompt een gele kaart en gaf ons een protestcorner tegen. Als captain vind ik dat de scheidsrechter me eerst bij hem mocht roepen voor een duidelijke waarschuwing in plaats van overdreven te reageren. Deze scheidsrechter, nota bene een bondsverantwoordelijke die scheidsrechters aanduidt, opleidt en controleert, kent ons al langer dan vandaag en weet dat we enkel bij onrecht onze mond opendoen. Trouwens, opnieuw werden we van hem verplicht om de truitjes in de broek te steken "omdat dit zo in het reglement staat". Lezen wij artikel 508.1 zo slecht, weten de scheidsrechters het niet, of willen ze het niet weten? Onwil lijkt me niet uitgesloten.

Op de onterechte kaart en protestcorner reageerde Bennie en werd hij eveneens getrakteerd op een gele kaart. Daarna een redelijk banale strafschop tegen (had zelfs de indruk dat de tegenstrever het niet begreep) waarop een verkeerde reactie volgde met een nieuwe gele kaart voor Bennie tot gevolg. Als dat nog niet genoeg was, werd er gevit op het feit dat de bal niet stil lag achter de lijn bij het opkomen en als Bart de bal volledig stil wou leggen werd andermaal geel getrokken. De uitleg toen was "Als je denkt dat je ermee gaat lachen" terwijl de scheidrechter al tien minuten met ons aan het lachen was!!!

Sorry, maar zoiets deed me direct denken aan de vorige minibabbel en nieuwsbrief 118 waar je de aandachtspunten van januari kan lezen. "Machtsmisbruik" noem ik het! Het was immers een faire wedstrijd waarin niet slecht werd gefloten, maar op 5 minuten tijd wou de man in het grijs eens tonen wie de baas was. Zielig vind ik het!!! Je zal maar eens voor de fair-play spelen en malchance hebben bij de aanduidingen.

Tegenwoordig schop je beter iemand overhoop of maak je zo'n scheidsrechter beter met de grond gelijk, wellicht krijg je dan eventueel eenzelfde sanctie. Misschien, want het is niet de eerste keer dat een scheidsrechter uit schrik dan opeens niet meer durft te reageren. Deze scheidsrechter weet dat we veel te brave jongens zijn, reden temeer dat ik zijn belachelijke gedrag betreur. Het is trouwens niet de eerste keer dat ik het provocerende gedrag opmerk. Ik hoop dat hij zich er goed bij voelt...

Aja, we speelden niet echt een slechte match maar hebben verloren... 'k Zal toch maar een verslagsken voorzien, al heb ik weinig zin om er dieper op in te gaan. Nuja, de tegenstrever en de supporters kunnen we natuurlijk niets verwijten.

We kregen in het eerste kwart twee doelpunten tegen die misschien wel te vermijden waren. Het ging nochtans redelijk goed. Iedereen wou er blijven voor gaan, want er was nog niets verloren natuurlijk.

De mentaliteit was iets beter dan de voorbije weken en we knokten terug. Tim en Brecht konden tegenscoren, maar we moesten toch nog een doelpuntje prijsgeven. Er werd van kant gewisseld met een 2-3 verliesstand.

In het derde kwart bleven we sterk spelen. Ook al kwamen we 2-4 achter, we lieten de moed niet zakken en Brecht kon op schepcorner de 3-4 aansluitingstreffer binnenkoppen. En dan vond de scheidsrechter het moment gekomen om zich belachelijk te gedragen. Oké, normaal reageer je daar niet op, maar het was de zoveelste druppel waarbij je je gepakt voelt, zeker als je eerlijkheid boven alles stelt. De tegenstrever kon optimaal profiteren en trof nog drie keer raak.

In het laatste kwart probeerden we nog, maar het kalf was verdronken. Nog een schepcorner binnengekopt door Brecht en een tegendoelpunt: 4-8.

Stijn Audooren

MVC Linea Recta - V.N.'81  MVC Linea Recta - V.N.'81  MVC Linea Recta - V.N.'81  MVC Linea Recta - V.N.'81 Pleisterwerken Kesteleyn

Dit is de officiële website van MVC Linea Recta. Copyright © 2004-2006 MVC Linea Recta.  

Valid XHTML 1.0!   Correct CSS!   Geldig RSS   Get Firefox!