MVC Linea Recta

Seizoen

Competitie

 

maandag 31/10/2005 om 19h15 in de sporthal van Merelbeke:

Spelers: Bart De Weerdt, Hannes Vankeirsbilck, Ben Polfliet, Filip Craeye, Wesley De Vleeschouwer, Andy Dekens, Stijn Audooren

Jong Merelbeke
MVC Linea Recta
4
-
2

Scheidsrechter fluit perfecte wedstrijd :-s

Bennie was niet van de partij, Andy keerde terug uit ziekteverlof en Stijn sukkelde opnieuw met de rug. Een beetje gehavend begonnen we dus aan een wedstrijd die we dienden te winnen. Jong Merelbeke had nog niet verloren en we wisten dat we hen dus niet mochten onderschatten.

Het eerste kwart hielden beide ploegen mekaar in bedwang. Veel kansen werden er niet afgedwongen en er werd redelijk afwachtend gespeeld. Op enkele afstandschoten reageerde hun doelman attent. Een correcte brilscore dus na de eerste dertien minuten.

In het tweede kwart kregen ze een al dan niet terechte vrije trap een vijftal meter buiten ons strafschopgebied. Ondanks het feit dat er van op de bank geroepen werd de speler aan de tweede paal af te dekken, kon deze op een onorthodoxe manier een zwakke vrije trap in doel deviëren. Op zich nog niets verloren, maar als we op een veel te makkelijke manier een tweede doelpunt tegenkregen, wisten we dat we het niet makkelijk zouden krijgen, aangezien hun doelman perfect bleef acteren.

In het derde kwart probeerde Stijn dan toch even mee te spelen en dit bracht meteen resultaat op. De druk werd iets meer opgedreven. Een strafschop wegens handspel (al dan niet aangeschoten en dus voor discussie vatbaar) werd door Stijn binnengestrapt en twee minuten later bracht hij de 2-2 op het bord. We konden opnieuw beginnen, maar even werd de dekking niet verzorgd en sloten we het derde kwart met 3-2 af.

In het laatste kwart probeerden we er nog alles aan te doen om te winnen of een gelijkspel uit de brand te slepen, maar het was Merelbeke die nog een doelpuntje kon maken in de slotminuut. Uiteraard heeft de winnaar altijd gelijk en vonden zij dat ze terecht de drie punten hadden thuisgehouden, van onze kant werd er in de eerste plaats naar onszelf gekeken. Anderzijds denk ik dat ik ook mag stellen dat de scheidsrechter een belangrijke rol speelde bij het wedstrijdverloop. Spelers van de wedstrijd na de onze maakten ons daar trouwens nog eens extra attent op.

In de laatste minibabbel (31ste jaargang - Seizoen 2005-2006 nummer 1-2 september/oktober blz. 5) lezen we: " Bestraffen van de professionele fout. We krijgen alsmaar meer kritiek te horen dat minivoetbal te tactisch gespeeld wordt en terecht. Er worden evenwel niet altijd pasklare oplossingen naar voor geschoven. Eén storend element is zeker de truc van een 'professioneel foutje' maken. Het verstoort de aanval, maar nog meer het zorgt ervoor dat het spel veel te veel stilligt en dat is net wat toeschouwers niet tolereren of appreciëren. Daarom krijgen onze scheidsrechters opdracht strenger toe te zien op die storende (professionele) fouten en veel kordater op te treden. De finesse van minivoetbal is dat het een cleane, technische sport moet blijven en elke fout is er in feite één te veel. Daarom moeten we ook geen schrik hebben die fouten strenger te bestraffen. De refs krijgen de hint sneller op te treden tegen clubs die vele lichte (maar irriterende) fouten maken. Deze fouten worden niet zelden gemaakt om een aanval af te breken en om zich te kunnen herorganiseren. We willen die spelwijze geen kans geven. Bij deze situatie geeft de ref een verbale verwittiging naar de kapitein toe, dat elke dergelijke fout voortaan zal bestraft worden met een gele kaart. We zijn ervan overtuigd dat die enkele gele kaarten het gedrag dringend zal veranderen. Enkel op die manier kan de technische speler beschermd worden."

Ik stelde vast dat de kapitein niet tot bij de scheidsrechter werd geroepen en dat men de ganse wedstrijd door iedere aanval van ons poogde lam te leggen door een klein foutje te maken, liefst zelfs aan ons strafschopgebied. Eén gele kaart werd uiteindelijk wel gegeven voor herhaaldelijke irritante fouten. Kleine foutjes werden zelfs naargelang de wedstrijd vorderde compleet omgekeerd gefloten. Er werd een kwart afgefloten terwijl we net naar doel trapten (en een corner afdwongen). Andere dubieuze beslissingen werden genomen en zeker niet in het voordeel van ons (wat ik trouwens ook niet wil voor alle duidelijkheid!!!).

Ik beschuldig onze tegenstrever dus nergens van en kan ze enkel proficiat wensen voor de overwinning, maar ik wil ook niet constant het slachtoffer worden omdat wij onze spelers opdragen zich te houden aan de reglementen en de opgedragen zaken vanuit de bond. Een regel die ook in het dagelijks leven geldt zeker: hoe dommer, hoe gelukkiger...

Stijn Audooren

Jong Merelbeke - MVC Linea Recta Jong Merelbeke - MVC Linea Recta Jong Merelbeke - MVC Linea Recta Jong Merelbeke - MVC Linea Recta Jong Merelbeke - MVC Linea Recta Jong Merelbeke - MVC Linea RectaPleisterwerken Kesteleyn

Dit is de officiële website van MVC Linea Recta. Copyright © 2004-2006 MVC Linea Recta.  

Valid XHTML 1.0!   Correct CSS!   Geldig RSS   Get Firefox!