MVC Linea Recta

Seizoen

Competitie

 

vrijdag 28/10/2005 om 22h00 in de stedelijke sporthal van Oudenaarde:

Spelers: Bart De Weerdt, Hannes Vankeirsbilck, Ben Polfliet, Filip Craeye, Wesley De Vleeschouwer, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren

MVC Linea Recta
Barkat 4 Fun
12
-
5

Morsen met de kansen

Vorige wedstrijd verloren we van een rechtstreekse concurrent in de rangschikking. We hadden dus iets recht te zetten. We namen het "thuis" op tegen de laatste in de stand: Barkat 4 Fun. Ze hadden nog geen punten en het leek dus niet echt een moeilijke opdracht om ons te herpakken. Maar deze wedstrijden worden dan klassiek te licht aangevat. Aan ons om deze fout niet te maken. Stijn keerde terug na een buitenlands avontuur van 4 weken zonder dat hij daarbij een bal had aangeraakt. Afwachten of het balgevoel er nog zou zijn en hoe het gesteld is met de fysieke paraatheid. Andy diende thuis te blijven wegens griep.

Hoe je het draait of keert, gewaarschuwd of niet,... de wedstrijd werd heel slap aangevat. Het spel verliep veel te traag. Er werd niets van druk gezet op de tegenstrever. Nauwelijks afspraken op en naast het veld. Veel slordige passes en controles. En ga zomaar verder. Hier en daar werden enkele kleine kansjes afgedwongen, maar deze werden niet benut. Op een zeldzame tegenaanval was Barkat 4 Fun wel bij de pinken en zagen we een 0-1 op het scorebord na het eerste kwart.

We wisten dat we onmiddellijk dienden in te grijpen. We zetten de eerste vijf minuten van het tweede kwart direct druk op de tegenstrever. Dit resulteerde in doelpunten van Bennie, Stijn en Ben. Toch werd er niet voldoende intelligent gespeeld. We zetten wel druk, maar niet echt goed georganiseerd vind ik. De druk bleef ook niet constant behouden. Daardoor kon de tegenstrever ook tegenscoren. Het tweede kwart deed nochtans de wedstrijd kantelen. Bennie scoorde nog eens en we konden wisselen van kant bij een 4-2 stand.

In het derde kwart deed te tegenstrever eigenlijk niet meer mee. We probeerden de snelheid relatief hoog te houden. De uitgespeelde kansen volgende mekaar in sneltempo op, maar de tegenslag in de afwerking bleef. We slaagden er slechts drie keer in de doelman te passeren in het derde kwart. Voor de doelpunten zorgden Stijn, Ben en Filip. Met het laatste kwart voor de boeg stond het 7-2.

Het laatste kwart konden we gebruiken om iets aan ons doelsaldo te doen, maar we bleven zwak acteren waardoor we teveel vrijheid gaven aan onze opponent. Barkat 4 Fun kon twee keer scoren vooraleer het opnieuw onze beurt was. Hannes maakte er 8-4 van. Opnieuw lieten we ons in de luren leggen en werd het 8-5. Gelukkig konden we via Wesley, Stijn (2) en Ben de score uitdiepen tot 12-5 zodat we toch iet of wat een rechtvaardige uitslag lieten optekenen.

De drie punten zijn binnen, maar we verzuimden iets te doen aan ons doelsaldo. Het wordt aanstaande maandag een zware wedstrijd tegen Jong Merelbeke. Weinig tijd om te recupereren en wellicht een zeer gemotiveerde tegenstrever...

Stijn Audooren



Pleisterwerken Kesteleyn

Dit is de officiële website van MVC Linea Recta. Copyright © 2004-2006 MVC Linea Recta.  

Valid XHTML 1.0!   Correct CSS!   Geldig RSS   Get Firefox!