MVC Linea Recta

Seizoen

Beker van België

 

vrijdag 07/10/2005 om 21h00 in de sporthal van Deinze:

Café De Klok Deinze
MVC Linea Recta
9
-
2

Den draad

Tegenstander in de 1/32e finale van de beker van België was de Klok Deinze. Ze staan op het moment van schrijven nog met het maximum aan punten in de hoogste reeks van kern Deinze en behaalden in de vorige ronde met 22-0 een makkelijke overwinning. Met spelers uit eerste en tweede nationale in hun rangen was deze tegenstander “gene cadeau” zoals Joeri terecht opmerkte. Temeer omdat wij serieus gehavend aan de aftrap kwamen. Een paar gekwetsen, iemand met sociale verplichtingen en een ander iemand met interlandverplichtingen in Australië ontbraken. Gelukkig werd Joeri bereid gevonden om ons te komen versterken zodat we toch nog met 5 spelers, maar zonder keeper, naar Deinze afzakten.

De wedstrijd begon met een licht overwicht voor de Klok maar tot 2-0 bleven we vrij goed in de wedstrijd. Het was op dat moment dat uw verslaggever op eigen helft een bal onderschepte en hem met astronomische precisie richting doel tegenstander stuurde. Zoals een duif die tegen een venster vliegt viel de bal midden zijn baan plots loodrecht uit de lucht. Verbijsterd zagen we plots dat er niet zo hoog boven de grond enkele draden bijna onzichtbaar gespannen waren over de breedte van de sporthal. De bijna zekere 2-1 was teniet gedaan en doorheen gans de wedstrijd vonden we nooit meer de aansluiting. Omdat we al voor de wedstrijd doorheen onze vervangen zaten werd het op de tanden bijten tot de laatste minuut. De tegenstander tikte rustig rond en wij kwamen niet verder dan een schepcorner en penalty, beiden benut door Andy. 10 minuten voor affluiten stond het 5-2 voor de thuisploeg. Bij een van onze aanvalspogingen werden we voor de derde maal gestuit door “den draad”. De tegenstander maakte gebruik van onze verontwaardiging door in de verwarring opnieuw te scoren. Ons bobijntje was af zodat we uiteindelijk nog een 9-2 aangesmeerd kregen.

Na de wedstrijd werd een beetje ontgoocheld gespeculeerd hoe de wedstrijd zou verlopen zijn mochten we op volle sterkte naar Deinze getrokken zijn, we zullen het wel nooit weten. Omdat ook de tegenstander in de volgende ronde binnen de mogelijkheden lag beseffen we wel dat een unieke kans om door te stoten naar de 1/8e finales niet gegrepen en dat is jammer. Maar we hadden natuurlijk wel “den draad” tegen.

Bennie HebbelynckPleisterwerken Kesteleyn

Dit is de officiële website van MVC Linea Recta. Copyright © 2004-2006 MVC Linea Recta.  

Valid XHTML 1.0!   Correct CSS!   Geldig RSS   Get Firefox!