Dinsdag, 27 maart 2007 om 23h10

MVC Linea Recta

VMF building by night


Volgende wedstrijd

 

 

Assurfin Dikkelvenne - MVC Linea Recta

 • woensdag 04/04/2007 om 21h00
 • Sporthal Asper
 • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldag

 • Spelers: Bart De Weerdt, Hannes Vankeirsbilck, Brecht Vandenberghe, Wesley De Vleeschouwer, Bennie Hebbelynck, Tim Bonne, Benjamin Seghers
MVC Linea Recta
-
't Oud Clooster
8
-
5

 

 

 

Gewonnen

 

Voor het eerst in mijn leven aan de kant wegens schorsing... een klote gevoel, maar zo konden we de wedstrijd eens vanop afstand bekijken en zien dat het niet al te denderend verliep. Geen goeie tegenstrever, dus kon je er bijna vanuit gaan dat we het ons alweer moeilijk zouden maken.

 

We begonnen vrij goed, maar het was wachten op een flits van Hannes vooraleer het eerste doelpunt viel. Vanaf de flank trapte hij knap met links binnen. 't Oud Clooster bleef ons vlug vastzetten en wij maakten individuele foutjes. Niet zoveel later was het al 1-1. Met doelpunten van Brecht en Wesley met tussendoor ook een owngoal konden we op een comfortabele 4-1 voorspong komen. Op het einde van het eerste kwart lieten we nog eens tegenscoren en wisten we dat het nog niet gespeeld was.

 

Het tweede kwart was er eentje om snel te vergeten. Beide ploegen gingen er wel voor, maar de verdedigende blunders werden niet afgemaakt. Beide teams scoorden één keer; voor ons was het Wesley die mooi de doelman omzeilde en makkelijk binnenschoof.

 

In het derde kwart eenzelfde scenario. Veel individuele fouten en die werden nu net iets vaker benut. 't Oud Clooster kwam tot 5-4 terug, maar Brecht mocht een schepcorner binnenkoppen. Daarna scoorde Tim en met 7-4 lag de wedstrijd toch in de definitieve plooi. 't Oud Clooster zaagde wat onderling, maar alles bleef sportief zodat we daar geen last van hadden. Ze konden ook nog milderen tot 7-5.

 

Het laatste kwart was een formaliteit en Wesley maakte er nog 8-5 van zodat we ons geen zorgen meer hoefden te maken. Een verdiende overwinning na een, voor mij althans, niet zo'n sterke wedstrijd.

 

door Stijn Audooren

[top]

 

 


Extra's

 

Vervolg minnelijke schikking Wes

 

Vanavond trokken we naar de zitting...

 

Speler De Vleeschouwer Wesley heeft tijdens de wedstrijd 1 gele kaart gekregen. Na de wedstrijd heeft hij zijn kwetsures doorgegeven aan de scheidsrechter. Wat is het verdict denk je?

 

 

 

 

 

 

 

Verplichte vergadering provinciale clubs

 

Vorige week donderdag gingen we naar Hof Ter Dries in Wondelgem voor de verplichte algemene vergadering voor de provinciale clubs. Veel volk, maar veel te weinig om alle ploegen te vertegenwoordigen. Vele clubs vinden de boete dus niet erg. Maar goed, misschien valt er ook niet zoveel te rapen op zo'n vergadering en is de boete lager dan de autokost en de waarde van de "verloren tijd".

 

Wij waren er dus wel en vatten het (belangrijkste voor ons) even samen voor jullie:

 • Onze nieuwsbrief wordt gelezen, dat konden we afleiden uit de inleiding ;-).
 • "Beter een slechte scheidsrechter dan geen scheidsrechter"...
  Akkoord, maar als je voor een dienst betaalt, dan wil je daar uiteraard iets goeds voor in de plaats! En het kan hoor... na mijn kritieken (mochten jullie dan toch alles uit de context zien) heb ik nog altijd scheidsrechters in gedachten die zeker en vast voldoen.
 • Volgend jaar wordt de scheidsrechter duurder. "Elf euro steekt makkelijker weg dat 10,5 :-)"
 • Men wil de afschaffing van "de laatste vijf minuten".
  Ik zou het liever houden. Laat men maar eens alle onduidelijkheden en mogelijkheid tot verkeerde interpretaties uit het reglement halen voor men de goede regels schrapt denk ik dan. De regel is goed omdat je zo meer spanning krijgt, de ploegen er attent op maakt dat er nog ongeveer 5' resten om iets te forceren, zorgt dat er op tactisch vlak wordt nagedacht op 't einde, geen extra tijd wordt verloren bij vervangingen bij schepcorner, ...
 • "Als er een rode kaart of een verslag gegeven is, dan zal er toch wel al iets gebeurd zijn hé".
  Niet persé hebben we kunnen ervaren. Hopelijk denkt dus niet iedereen zo bekrompen.
 • "De clubs moeten meer betrokkenheid tonen met de federatie".
  Wij zijn ieder jaar met een aantal mensen op de Bekerfinale en zijn ook vaak te vinden op andere finales of activiteiten. We hadden ook een erkenning als Gentse club, hebben ook meegeholpen om iets te doen met de jeugd, de VMF-Cup, etc. We moeten ons dus niet aangesproken voelen. We zoeken wel steeds naar "vooruitgang" en die vinden we niet echt meer...
 • Men wil kwaliteitsverbetering bij de nationalers.
  Ik vind dat de federatie daarin 100% gelijk heeft! Maar ik stel ook vast dat het niet altijd eenvoudig is. Er zijn een aantal negatieve maatschappelijke fenomenen. Denk maar aan de toenemende gemakzucht en het afnemende engagement. Dat vormt een serieuze barrière voor diegenen die het goed willen aanpakken. En dan is er nog eens de tegenkanting van veldvoetbalclubs. Kan de federatie niet op een positieve manier meewerken om de meerwaarde van het minivoetbal (en ook zaalvoetbal) aan de Belgische spelers uit te leggen (aan de veldvoetbalclubs) a.u.b.? Hou minivoetbal clean en fair en dan hebben we zelfs een troef meer dan het zaalvoetbal, maar tracht de mensen eens te overtuigen dat veldvoetbal moet gecombineerd worden zodat we binnen enkele jaren toch nog eens een Rode Duivel een bal zien stoppen.
 • Er werd ook uitgelegd hoe de provinciale reeksen worden samengesteld op vraag van mensen uit Zelzate. Ze zouden liever met de vijf plaatselijke clubs in de reeks zitten i.p.v. verplaatsingen richting Oudenaarde of Oosterzele te moeten maken.
  Suggestie: richt een kern Zelzate op hé! Eén van onze redenen om provinciaal te spelen is het kennismaken met andere ploegen en andere zalen...

Ik deed achteraf ook volgende suggestie: misschien is het te overwegen om de Mini-info wekelijks als mail door te sturen naar alle clubs. Dat kost niets en misschien zijn er dan ook secretarissen bereid de papieren versie te laten vallen. Win-win-win-verlies: het milieu wint, de bond wint, de ploegen winnen, de post zal verliezen.
Vroeger was er de nieuwsbrief van Marc Neetesonne, maar sedert zijn vertrek is er geen meer geweest denk ik. Misschien moet men teruggrijpen naar dit initiatief? Wekelijks een bescheiden nieuwsbrief... als inhoud kan men al vertrekken van de Mini-info.

[top]

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.