Dinsdag, 27 februari 2007 om 19h54

MVC Linea Recta

Wesley vlugger op de bal


Volgende wedstrijd

 

 

MVC Linea Recta - MVC Roko

  • vrijdag 09/03/2007 om 22h00
  • Gemeentelijke Sporthal Oudenaarde
  • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldag

  • Spelers: Bart De Weerdt, Hannes Vankeirsbilck, Brecht Vandenberghe, Wesley De Vleeschouwer, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren
MVC Delirium
-
MVC Linea Recta
3
-
9

 

 

 

Hannes is terug en we winnen opnieuw

 

De wedstrijd was nog maar enkele minuten out en we voelden dan al dat er een stunt in de maak was. Het draaide goed en MVC Delirium kroop achteruit. Iedere keer professionele fouten, maar de scheidsrechter greep niet in. Stijn kon na enkele minuten het verlossende doelpunt scoren. We zaten op schema. Even later probeerde Brecht het vanop de zijkant en met wat geluk verdween de bal tussen de benen van de doelman tegen de netten. Bart toverde enkele schitterende reddingen uit zijn voeten en had zeker een belangrijke bijdrage aan onze voorsprong.

 

Ook in het tweede kwart kwam er meer dreiging van ons. De scheidsrechter bleef wat onrechtvaardig fluiten en etaleerde zijn onkunde door wat machtsvertoon. Wesley ging op de bon (zie extra voor meer uitleg). In dit tweede kwart kregen we onze vierde corner en kopte Brecht perfect binnen. Ook de tegenstrever mocht een schepcorner binnenwerken. Even later duidelijk contact op Hannes binnen de backlijn en terechte strafschop voor ons. Stijn mocht zijn tweede van de avond binnenleggen.

 

Draaien met drie doelpunten voorsprong, het was al lang geleden. We wilden deze kloof zeker behouden, maar al vlug scoorde Delirium. We verloren de moed niet en bleven attent. Na recuperatie aan de eigen backlijn mocht Stijn met de linker in het lege doel lobben. Via Brecht liepen we nog een doelpuntje extra uit. Nadat Delirium tegenscoorde maakte Brecht er uiteindelijk 3-7 van. Stijn kreeg tussendoor ook nog een gele kaart omdat hij een eerlijk antwoord gaf op de vraag die de scheidsrechter stelde (ook hier meer uitleg in de rubriek extra).

 

In het laatste kwart konden Hannes en Wesley nog scoren en was de ruim verdiende overwinning een feit. Voor de volledigheid melden we ook nog dat het potje van de scheidsrechter nog overkookte en hij Stijn een tweede gele kaart gaf en op het scheidsrechtersblad een verslag belooft voor het gedrag van Wesley na de match (wat dit ook moge wezen). Opnieuw meer uitleg verder in de nieuwsbrief.

 

door Stijn Audooren

[top]

 

 


Extra's

 

Vergeet het reglement!

 

Geen uittreksel van het reglement deze week. Hoe meer je ervan kent, hoe meer je je immers gaat ergeren! Voor diegenen die willen volharden in de boosheid hebben we hieronder toch de link geplaatst ;-).

[het reglement in PDF-formaat]

 

 

 

Het wordt erger en erger...

 

Geviseerd

 

We maken deel uit van een nieuw onderzoek, getiteld "Hoe ver kan je gaan om een sportieve opbouwende ploeg te ontmoedigen om nog te minivoetballen?". Ondanks al onze inspanningen - uren werk, zelf alles bekostigen, activiteiten organiseren, website, nieuwsbrief, satellietclub zijn, jeugdwerking helpen opbouwen, sportiviteit en fair-play promoten, lobbywerk en scouting bij veldvoetbalclubs en noem maar op - worden we blijkbaar geviseerd. We hebben onze twee laatste wedstrijden meer gele kaarten gekregen, dan in de rest van onze carrière samen én nooit hebben we een grove fout gemaakt, iets vulgairs geroepen, onbeleefd geweest, iets uitgelokt, ...! We hebben, als we het scheidsrechtersblad mogen geloven, zelfs een verslag aan ons been... en ik ben eerlijk gezegd wel eens benieuwd wat daar zal in staan.

 

Iedereen maakt fouten

 

We blijven steeds correct en hebben nooit een scheidsrechter met naam genoemd in onze verslagen. Iedereen kan wel eens een slechte dag hebben, maar momenteel denken we eerder in de richting van onkunde of bewust uitdagen en machtsgeilheid. Je moet je voorstellen dat arbitreren meer verdient dan vele mensen netto per uur krijgen in hun job, dus ik wil daar ook kwaliteit voor in de plaats.

 

Waarom krijgen we kaarten?

 

Ik heb altijd gezegd dat het zinloos en dom is om kaarten te pakken wegens protest, omdat je dan zelfs nog moet nadenken wat je moet zeggen en je dus niet met het spel bezig bent. Ik moet wel even verduidelijken dat van de laatste 7 gele kaarten er één terecht was (en die zou er dan nog zeker niet zijn gekomen mochten de eerdere kaarten zijn uitgebleven!) en dat het uitdagen van de kant van de scheidsrechter er ook op duidt dat men niet op het spel is gefocust. Die andere 6 kaarten zijn dus ook niet voor fouten, maar "reclameren" of "protesteren" zou ik toch ook niet duidelijk kunnen zeggen hoor. Waarvoor dan wel? Ik vraag het mij samen met mijn ploeggenoten af!

 

Meer kaarten op twee wedstrijden dan de rest van ons bestaan

 

Toch nog even wat extra uitleg... hoe de kaarten in onze vorige wedstrijd tot stand zijn gekomen, hebben we uitvoerig beschreven in nieuwsbrief 122. De kaarten van onze laatste wedstrijd: eerste kaart voor Wesley omdat hij "Ik blijf toch beleefd?" zei. De tweede kaart was voor mij. Na een duidelijk verkeerde beslissing van de scheidsrechter heb ik gezegd (niet eens geroepen) "het was omgekeerd"... de reactie van de scheidsrechter was "Ben je niet akkoord?" waarop ik zachtjes "nee" heb geantwoord. Als men dat niet wil horen of kan verdragen, dan moet de scheidsrechter dat niet vragen. Of is het de taak om de spelers uit te dagen? Niet antwoorden zou immers het negeren van de scheidsrechter zijn en da's toch nog erger? De derde gele kaart was eveneens voor mij. Ik zat op de bank, Bart gaf een lange bal naar voor, Wesley wou die controleren met de borst en werd onderuit gelopen door de doelman van de tegenpartij, de scheidsrechter gaf een fout tegen ons, ik roep naar mijn moeder (die aan de tafel stond) "allez, hij kon die speler nooit zien komen", omdat ik niet wou gesticuleren naar de scheidsrechter ging ik gewoon achter een gordijn staan en toen riep de scheidsrechter "Kom daar maar van achter" en gaf hij me de gele kaart. Ik mocht nog even blijven zitten en drie minuten later zei hij dat ik het veld moest verlaten omdat ik twee kaarten heb gekregen. Ik volgde zijn advies op en hij legde zelfs het spel niet stil om me de zaal te laten verlaten. Na de wedstrijd ging Wesley ook nog vragen om enkele blessures te noteren zodat hij in orde is met de verzekering en ook dan bleef de scheidsrechter uitdagen. Hij schreef zelfs op het scheidsrechtersblad "Speler De Vleeschouwer krijgt verslag gedrag na de wedstrijd", terwijl wij ons niet kunnen inbeelden wat er is gebeurd en dat kunnen alle aanwezigen bevestigen! Het fout overschrijven van het nummer zullen we door de vingers zien. Nooit heb ik zoiets meegemaakt!!!

 

De uitleg van een échte scheidsrechter

 

Ik heb ooit eens in een ver verleden de kans gekregen een échte scheidsrechter te ïnterviewen. Al enkele jaren oud, maar de materie blijft hedendaags. Ik verschiet ervan hoe actueel het eigenlijk nog is :-). Ik heb voor de geïnteresseerden het integrale artikel online gezet - want ik vind het nog steeds een aanrader om eens te lezen-, maar heb een stukje over gele kaarten toepasselijk in 't geel gekleurd voor diegenen die de tijd niet hebben om alles grondig te bekijken. (Interview met FRANK DE BLEECKERE, Oudenaarde - 07/05/2001)

 

Minivoetbal is duur

 

Even een randopmerking: Minivoetbal is een maxisport en ook nog spotgoedkoop! Het is een slogan van de VMF, maar als we eens de rekening maken van alle kosten + de boetes (en neen, die heb je de dag van vandaag dus blijkbaar niet meer in eigen handen!!!) dan ben je goedkoper af als je iedere week gaat squashen (een sport die als niet-goedkoop wordt bestempeld). Niets verplicht ons nog te minivoetballen zeker? Misschien toch eens overwegen voor de toekomst...

 

Scheidsrechtersbladen controleren

 

Wisten jullie trouwens dat je de scheidsrechtersbladen best controleert na de wedstrijd? Je krijgt tien dagen de tijd om een vermelding op het "blad" te contesteren. Mogelijke fouten zijn achteraf niet meer aan te passen. Waarom moeten de wedstrijdafgevaardigden dan vóór de wedstrijd het blad aftekenen en de scheidsrechter na de match? Is het niet logischer dat men dan als clubs wacht om te tekenen tot men alles gecontroleerd heeft wat de scheidsrechters hebben ingevuld?

 

Werner Helsen verdedigt de scheidsrechters

 

vorige zondag in "de zevende dag" op één: Een gesprek over de moeilijke taak van scheidsrechters. Die moeten elke zondag opboksen tegen verschillende camera's, die onvermijdelijk méér registreren dan ze zelf met hun twee ogen kunnen zien. Scheidsrechterlijke beslissingen liggen dan ook snel onder vuur, en daar zijn de laatste tijd uit diverse hoeken bijzonder negatieve uitspraken over gedaan. Hoe reageren scheidsrechters daar zelf op? Alain Coninx praat met scheidsrechter Paul Allaerts en met begeleider Werner Helsen.
Werner Helsen, professor aan de KUL en begeleider van de Belgische topscheidsrechters, verdedigde de arbiters met hand en tand. Er werd nogal vaak verwezen naar fair-play en richtlijnen van de FIFA. Wij noteerden alvast "Management by communication" waar men zou moeten naar streven. En met de richtlijnen die de FIFA wil hebben wij alleszins geen bezwaar. De VMF scheidsrechters zijn heeeeeeel ver af van deze commentaren.

 

Nieuwe soap

 

We hadden een "soapje" over Hannes in Bolivia en nu hij terug is zouden we beter een vervolgverhaal over de dwalingen van de arbiters prepareren. Content gegarandeerd...

 

 

 

 

 

 

 

 

Las aventuras de Hannes

 

Episodio 12: Qué penita... (Hoe erg...)

 

Ximena blijft troosteloos achter
Ximena blijft troosteloos achter

Hannes is goed en wel teruggekomen! Hij heeft een mooi bruin kleurken aangenomen en is enkele kilo's kwijtgespeeld. Ik moet de moed dus nog niet opgeven en gewoon richting Zuid- of Midden-Amerika trekken ;-).

 

Hannes stond meteen scherp en dankzij zijn positieve inbreng konden we de vicieuze cirkel van zwakke matchen en alleen maar verliespartijen doorbreken.

 

Het is een stuk minder in de liefde :-(. Ximena bleef troosteloos achter in Bolivia. Iedere dag kijkt ze naar de video-beelden van de trouw en mist ze Hannes. Naar 't schijnt weent ze tranen met tuiten. Vandaag hoorde ik zelfs op 't nieuws dat Bolivia te kampen heeft met zware watersnood... drie keer raden waar dit water vandaan komt.

 

All this time I tried to figure out
Just what it takes to live on your cloud
yeah my love, I guess I misunderstood
When you said, just hold on a second here

 

continuará...

 

 

Lees zijn versie van de feiten op www.bloggen.be/de_bezieler. Foto's: http://be.msnusers.com/Boliviapics/

 

[top]

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.