Dinsdag, 20 februari 2007 om 22h38

MVC Linea Recta

Kim Clijsters neemt afscheid van Belgisch publiek


Volgende wedstrijd

 

 

MVC Delirium - MVC Linea Recta

 • vrijdag 23/02/2007 om 19h00
 • Sporthal Oosterzele
 • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldag

 

... waren we vrij

 

[top]

 

 


Extra's

 

Schorsingen

 

Vandaag ontving ik twee brieven van de VMF: Bennie en Bart hebben drie gele kaarten achter hun naam staan. Ze missen beiden de wedstrijd tegen The Shotters.

Omdat ik twijfelde of het wel juist was dat ze beiden al drie keer geel hebben gekregen, heb ik er de scheidsrechterbladen bijgenomen.

 • Bennie kreeg zijn tweede en derde gele kaart thuis tegen V.N. '81. We hebben in de vorige nieuwsbrief al uitvoerig de belachelijke rol van de scheidsrechter uit de doeken gedaan en gaan hier niet meer op terugkomen.
  Zijn eerste geel heeft hij opgelopen in de wedstrijd tegen Tachttal, ook al was hij niet aanwezig die wedstrijd. Opnieuw een scheidsrechterlijke blunder zeker?
 • Bart heeft zijn derde geel eveneens thuis tegen V.N. '81 opgelopen. De vorige kreeg hij in Nevele tegen dezelfde ploeg. Voor de eerste van drie moeten we al terug naar 2 maart vorig jaar.

Art. 113.2.
Tegen een schorsing omwille van drie gele kaarten kan geen protest, verzet of beroep aangetekend worden.

Een schorsing na drie gele kaarten is niet hetgeen hier wordt betwist, wel een materiële vergissing tijdens de wedstrijd Tachttal - Linea Recta. Volgens onze statistieken kreeg Wesley in deze match een gele kaart. Bennie, laat werkend, was er niet en staat ook als 'niet aanwezig' op het scheidsrechtersblad vermeld. Een administratieve vergissing van de scheidsrechter dus, die ons nu wel duur te staan komt. De bond kan misschien om een herziening gevraagd worden, aangezien de fout overduidelijk is. Benieuwd of de VMF het woordje 'goodwill' en 'rechtvaardigheid' in zijn woordenboek staan heeft.

 

 

 

 

 

Reglementen onder de loep deel 14

BESTRAFFINGEN

 

2. Onrechtstreekse vrijschop


Art. 525.1.
Na een onrechtstreekse vrijschop moet de bal nog door een andere speler aangeraakt zijn, vooraleer een geldig doelpunt kan gemaakt worden.
Verdwijnt de bal rechtstreeks in eigen doel, dan wordt een corner toegekend aan de tegenstrever.


Art. 525.2.
Onrechtstreekse vrijschop wordt toegekend bij:

 • gevaarlijk spel zonder raken van tegenstrever (voet te hoog / te laag koppen met tegenstrever in de buurt ).
 • sliding met een tegenstander in de buurt die licht beïnvloed wordt.
 • liggend of zittend de bal spelen met een tegenstrever in de buurt maar zonder die te raken
 • onsportief gedrag.
 • kritiek op de leiding ( geen belediging ).
 • kritiek of onbetamelijk gedrag tegenover medespeler of supporter
 • onreglementaire vervanging (zie art. 517.9)
 • foutief hernemen bij een scheidsrechtersbal.
 • op een onwelvoeglijke manier roepend beïnvloeden van de tegenstrever om die te misleiden.
 • het doel vasthouden of verschuiven met de duidelijke intentie van bijkomende steun te vinden wanneer men betrokken is bij een spelfase.
 • moedwillig hinderen van de tegenstrever zonder lichamelijk contact.
 • een tegenstrever achteraan aanvallen zonder lichamelijk contact.
 • bal raakt de zoldering of ander vreemd voorwerp boven het speelveld.
 • alle andere gevallen door te scheidsrechter te bepalen.

Art. 525.3.
Bij een onrechtstreekse vrijschop wijst de scheidsrechter in de richting van het doel van de bestrafte ploeg en houdt daarna de arm zolang in de hoogte totdat de vrijschopfase is geëindigd. Dit is als de bal niet meer in het spel is of als een andere speler de bal heeft aangeraakt.


Art. 525.4.
Raakt de bal zoldering of een ander vreemd voorwerp boven het speelveld, dan wordt de speler bestraft die het laatst de bal heeft aangeraakt. De bal wordt gelegd onder de plaats waar de zoldering of het voorwerp werden geraakt, maar niet binnen het strafschopgebied van de bestrafte ploeg.
Bij dubbeltrap wordt de vrijschop toegekend aan de ploeg die speelt naar het doel dat zich het dichtst bij de plaats bevindt waar de bal gelegd wordt.

 

[het reglement in PDF-formaat]

 

 

 

 

 

 

 

 

Las aventuras de Hannes

 

Episodio 12: Hannes llegó solito (Hannes arriveert alleen)

 

Hannes op de luchthaven
Hannes treurt bij terugkomst

Hannes is terug!

 

Tot zover het goede nieuws. Hij is een beetje ziek. Enerzijds sukkelt hij wat met een griepje, zoals zoveel mensen onder ons... anderzijds heeft hij zijn geliefde even achtergelaten.

 

Omwille van haar werk kon Ximena niet meekomen naar België. Jammer vinden we, want we zouden graag eens kennis gemaakt hebben.

 

Hannes is er het hart van in. En Hannes heeft een groot hart, dus je kan je wel voorstellen hoe erg hij moet afzien.

 

Bij zijn aankomst op Zaventem zat hij er maar beteuterd bij. Niemand kon hem troosten. We hopen dat alles goed komt en dat ze een oplossing vinden.

 

Als Hannes zijn levenslust teruggevonden heeft tegen vrijdag is het goed, want dan mag hij terug een matchken minivoetbal meespelen :-).

 

continuará...

 

 

Lees zijn versie van de feiten op www.bloggen.be/de_bezieler. Foto's: http://be.msnusers.com/Boliviapics/

 

[top]

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.