Dinsdag, 13 februari 2007 om 18h58

MVC Linea Recta

Gele kaart in de wedstrijd FC Dender - KV Mechelen, ook hier legt de scheidsrechter de wedstrijd in een beslissende plooi ...


Volgende wedstrijd

 

 

MVC Delirium - MVC Linea Recta

  • vrijdag 23/02/2007 om 19h00
  • Sporthal Oosterzele
  • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldag

  • Spelers: Bart De Weerdt, Tim Bonne, Benjamin Seghers, Brecht Vandenberghe, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren
MVC Linea Recta
-
V.N. '81
4
-
8

 

 

 

Hoe fluit je een wedstrijd naar de k*n in 5 minuten?

 

Ik speel 20 jaar (mini)voetbal en had 10 jaar geleden mijn enige gele kaart gekregen; zeer licht maar wel terecht (wedstrijd KMSK Deinze - FC Boom). Ik probeer dus steeds fair te spelen. Beleefdheid vind ik ook belangrijk, maar eerlijkheid gaat boven alles!

 

Vorige wedstrijd heb ik mijn eerste gele kaart gekregen om te reclameren! "Allee, alstublieft, hij geeft zelf toe dat het corner was!". De scheids trok prompt een gele kaart en gaf ons een protestcorner tegen. Als captain vind ik dat de scheidsrechter me eerst bij hem mocht roepen voor een duidelijke waarschuwing in plaats van overdreven te reageren. Deze scheidsrechter, nota bene een bondsverantwoordelijke die scheidsrechters aanduidt, opleidt en controleert, kent ons al langer dan vandaag en weet dat we enkel bij onrecht onze mond opendoen. Trouwens, opnieuw werden we van hem verplicht om de truitjes in de broek te steken "omdat dit zo in het reglement staat". Lezen wij artikel 508.1 zo slecht, weten de scheidsrechters het niet, of willen ze het niet weten? Onwil lijkt me niet uitgesloten.

 

Op de onterechte kaart en protestcorner reageerde Bennie en werd hij eveneens getrakteerd op een gele kaart. Daarna een redelijk banale strafschop tegen (had zelfs de indruk dat de tegenstrever het niet begreep) waarop een verkeerde reactie volgde met een nieuwe gele kaart voor Bennie tot gevolg. Als dat nog niet genoeg was, werd er gevit op het feit dat de bal niet stil lag achter de lijn bij het opkomen en als Bart de bal volledig stil wou leggen werd andermaal geel getrokken. De uitleg toen was "Als je denkt dat je ermee gaat lachen" terwijl de scheidrechter al tien minuten met ons aan het lachen was!!!

 

Sorry, maar zoiets deed me direct denken aan de vorige minibabbel en nieuwsbrief 118 waar je de aandachtspunten van januari kan lezen. "Machtsmisbruik" noem ik het! Het was immers een faire wedstrijd waarin niet slecht werd gefloten, maar op 5 minuten tijd wou de man in het grijs eens tonen wie de baas was. Zielig vind ik het!!! Je zal maar eens voor de fair-play spelen en malchance hebben bij de aanduidingen.

 

Tegenwoordig schop je beter iemand overhoop of maak je zo'n scheidsrechter beter met de grond gelijk, wellicht krijg je dan eventueel eenzelfde sanctie. Misschien, want het is niet de eerste keer dat een scheidsrechter uit schrik dan opeens niet meer durft te reageren. Deze scheidsrechter weet dat we veel te brave jongens zijn, reden temeer dat ik zijn belachelijke gedrag betreur. Het is trouwens niet de eerste keer dat ik het provocerende gedrag opmerk. Ik hoop dat hij zich er goed bij voelt...

 

Aja, we speelden niet echt een slechte match maar hebben verloren... 'k Zal toch maar een verslagsken voorzien, al heb ik weinig zin om er dieper op in te gaan. Nuja, de tegenstrever en de supporters kunnen we natuurlijk niets verwijten.

 

We kregen in het eerste kwart twee doelpunten tegen die misschien wel te vermijden waren. Het ging nochtans redelijk goed. Iedereen wou er blijven voor gaan, want er was nog niets verloren natuurlijk.

 

De mentaliteit was iets beter dan de voorbije weken en we knokten terug. Tim en Brecht konden tegenscoren, maar we moesten toch nog een doelpuntje prijsgeven. Er werd van kant gewisseld met een 2-3 verliesstand.

 

In het derde kwart bleven we sterk spelen. Ook al kwamen we 2-4 achter, we lieten de moed niet zakken en Brecht kon op schepcorner de 3-4 aansluitingstreffer binnenkoppen. En dan vond de scheidsrechter het moment gekomen om zich belachelijk te gedragen. Oké, normaal reageer je daar niet op, maar het was de zoveelste druppel waarbij je je gepakt voelt, zeker als je eerlijkheid boven alles stelt. De tegenstrever kon optimaal profiteren en trof nog drie keer raak.

 

In het laatste kwart probeerden we nog, maar het kalf was verdronken. Nog een schepcorner binnengekopt door Brecht en een tegendoelpunt: 4-8.

 

door Stijn Audooren

[top]

 

 


Extra's

 

Reglementen onder de loep deel 13

BESTRAFFINGEN

 

1. Algemeen


Art. 518.

Alleen de scheidsrechter is bevoegd om vóór, tijdens of na de wedstrijd spel- en/of tuchtstraffen op te leggen. Tuchtstraffen zijn verwittigingen of uitsluitingen als de bal al dan niet in het spel is. Spelstraffen of vrijschoppen worden toegekend als de spelregels overtreden worden. Deze kunnen slechts toegepast worden als de bal in het spel is, de speler die de fout begaat aan het spel deelneemt en de scheidsrechter de geziene fout als opzettelijk beoordeelt. Zij worden voorafgegaan door een fluitsignaal van de scheidsrechter waardoor het spel wordt stilgelegd.

 

Art. 519.

Spelstraffen worden onderverdeeld in onrechtstreekse en rechtstreekse vrijschoppen.

 

Art. 520.

Bij elke vrijschop moet de tegenstrever minimum 4m afstand houden van de bal tot zolang die niet in het spel is gebracht. De bal wordt met de voet in beweging gebracht en mag door de vrijschopnemer geen tweede keer aangeraakt worden vooraleer een andere speler hem heeft aangeraakt of vooraleer het spel werd stilgelegd. De 3-secondenregel wordt hierbij niet toegepast. De scheidsrechter kan opzettelijke tijdwinst bestraffen met het bijrekenen van tijd en/of gele kaart.

 

Art. 521.

Bij vrijschop moet de bal steeds stilgelegd worden op de plaats waar de fout is begaan, uitgezonderd bij een fout begaan in het eigen strafschopgebied. In dit geval wordt bij een rechtstreekse vrijschop als gevolg van die fout een strafschop toegekend en bij een onrechtstreekse vrijschop als gevolg van die fout wordt de bal zo dicht mogelijk gelegd bij de plaats waar de fout zich voordoet maar buiten het strafschopgebied. Het spel kan opnieuw hervat worden zonder het fluitsignaal van de scheidsrechter (uitgezonderd bij de aftrap, bij een strafschop of na een cornerbal).

 

Art. 522.

Indien een gevormd muurtje zich niet wil opstellen op reglementaire afstand van de bal, kan de scheidsrechter een tuchtstraf opleggen aan de speler uit dit muurtje die zich het dichtst bij hem bevindt. Wanneer de scheidsrechter wil duidelijk maken dat een speler zich te dicht bij de bal bevindt, steekt hij 4 vingers in de lucht.

 

Art. 523.

Sliding of glijdend de bal spelen:

a) is toegelaten wanneer dit gebeurt zonder tegenstander in de buurt (binnen spelbereik).

b) wordt bestraft met een onrechtstreekse vrijschop indien de tegenstander in de buurt licht beïnvloed wordt.

c) wordt bestraft met een rechtstreekse vrijschop indien de tegenstander in de buurt zwaar gehinderd of geraakt wordt.

 

Art. 524.

Een hielpas kan de scheidsrechter slechts bestraffen indien hij die beoordeelt als gevaarlijk of brutaal spel.

 

 

[het reglement in PDF-formaat]

 

 

 

 

 

 

 

 

Las aventuras de Hannes

 

Episodio 11: Esto no es posible! (Het is toch niet waar hé!)

 

Trouwfoto Hannes
Hannes trouwt :-s.

Het is aftellen tot de terugkomst van Hannes. We hebben immers nog geen punt gepakt zonder hem. Alleen hij kan voor de optimale sfeer zorgen en de negatieve vicieuze cirkel doorbreken.

 

We dachten emotionele verhalen te horen van de vertrekkende Hannes of wat feedback over afscheidsfeestjes, maar we kwamen bedrogen uit. Hannes deed iets wat wij nooit voor mogelijk hielden...

 

Vorige week dachten we dat hij zich eens liet gaan op een klassieke party, achteraf bleek dit een vrijgezellenavond te zijn. En niet zomaar eentje, neen, het was het vrijgezellenfeest van Hannes himself!

 

Blijkbaar gaat trouwen in Bolivia vlugger dan hier, want vorige week huurde Hannes een kostuumpje en trouwde hij met Ximena. Wij konden onze ogen niet geloven en vroegen dan uiteraard naar bewijsmateriaal. Foto's met hopen zei hij. Hij stuurde er al eentje door, de rest zouden we te zien krijgen als hij terug is.

 

Nu rijst de vraag of ze samen naar België komen. Hopelijk wel, want we willen het koppel uiteraard gepast verwelkomen en veel succes toewensen! Zou Hannes (en Ximena) al geland zijn bij het versturen van deze nieuwsbrief?

 

continuará...

 

 

Lees zijn versie van de feiten op www.bloggen.be/de_bezieler. Foto's: http://be.msnusers.com/Boliviapics/

 

[top]

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.