Dinsdag, 30 januari 2007 om 21h30

MVC Linea Recta

Jeep en bus op de dodelijke weg naar Coroico.


Volgende wedstrijd

 

 

MVC Linea Recta - V.N. '81

 • vrijdag 09/02/2007 om 22h00
 • Gemeentelijke sporthal Oudenaarde
 • afspraak in de sporthal

 

Real Deftinge - MVC Zwalm

 • vrijdag 02/02/2007 om 20h00
 • Sporthal de Veldmuis te Geraardsbergen
 • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldagen

 • Spelers: Bart De Weerdt, Tim Bonne, Benjamin Seghers, Patrick Bonne, Mathieu Gosseye, Joeri Goessens, Stijn Audooren
Union '60
-
MVC Linea Recta
13
-
5

 

 

 

Zwakker dan zwak

 

Zo'n prestatie verdient geen verslag! Na 5 minuten hadden we immers al alles uit handen gegeven op een manier die zelfs geen commentaar behoeft. Enkel Mathieu kon na een stilstaande fase de 4-1 tegenscoren.

 

Niet alleen het eerste kwart stonden we te slapen, ook in het tweede deel kregen we al vlug twee doelpunten om de oren. Rusten deden we bij 6-2 nadat opnieuw Mathieu nog kon tegenscoren.

 

In het derde kwart volgend verloop: 10-2, Mathieu op schepcorner, Stijn op strafschop en Bart: 10-5.

 

Het laatste kwart nog twee doelpunten en een binnengekopte schepcorner tegen. Eindstand: 13-5.

 

 

door Stijn Audooren

 

 

 

 

 

 • Spelers: Bart De Weerdt, Tim Bonne, Brecht Vandenberghe, Benjamin Seghers, Wesley De Vleeschouwer, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren
Sao Pinto
-
MVC Linea Recta
11
-
2

 

 

 

Moedeloos

 

Vrij sterke start en 0-1 voor. Dan gaven we de 1-1 cadeau. De wedstrijd kantelde, de scheidsrechter weigerde correct te fluiten en de arrogantie bij de tegenstrever stak ons al vlug tegen. De eerste vijf tegendoelpunten waren allemaal weggevers.

 

Veel meer woorden wil ik er niet aan vuil maken. Misschien gewoon nog eens het scoreverloop voor de volledigheid:

 • 0-1 (Benjamin), 1-1
 • 2-1, 3-1
 • 4-1 op schepcorner, 5-1, 6-1, 7-1
 • 8-1, 8-2 (Wesley), 9-2, 10-2, 11-2

 

door Stijn Audooren

[top]

 

 


Extra's

 

Reglementen onder de loep deel 12

Scheidsrechtersbal


Art. 516.1.
Een scheidsrechtersbal wordt toegekend :
a) bij een gelijktijdige fout van twee spelers (dubbele fout).
b) bij een vergissing van de scheidsrechter.
c) wanneer zich een vreemd voorwerp op het terrein bevindt waardoor het spel beïnvloed wordt.
d) wanneer de bal tegen de scheidsrechter botst.
e) harde knal op het doelkader waardoor spelhinder ontstaat.
f) wanneer de scheidsrechter het spel stillegt
- voor kwetsuren.
- wegens protest of incidenten in de veiligheidszone.
- wanneer iemand (coach, bestuurslid, supporter, wisselspeler enz.) het veld betreedt met andere intenties dan vervangingen.
g) bij het stukgaan van de bal.
h) wanneer beide ploegen op hetzelfde moment onreglementair vervangen
i) bij alle andere onvoorziene gevallen door de scheidsrechter te bepalen.


Art. 516.2.
De scheidsrechter laat de bal van op 1m hoogte vallen tussen twee spelers ( van elke ploeg één ), die zich op 1m van elkaar bevinden. Alle andere spelers bevinden zich op 4m van de bal.

 

Art. 516.3.
De bal is in het spel van zodra hij de hand van de scheidsrechter verlaat, maar mag slechts gespeeld worden nadat hij de grond heeft geraakt. Raakt een speler de bal aan vooraleer die de grond raakt, dan wordt een onrechtstreekse vrijschop toegekend in het voordeel van de tegenstrever.


Art. 516.4.
Bij een scheidsrechtersbal die het gevolg is van een dubbele fout, wordt de fase uitgevoerd met twee spelers, van elke ploeg één, die niet bij de fout betrokken waren.


Art. 516.5.
Scheidsrechtersbal wordt uitgevoerd op de plaats waar de bal zich bevindt bij het fluitsignaal (waardoor het spel stilgelegd wordt), maar steeds buiten het strafschopgebied. In dit geval wordt de scheidsrechtersbal uitgevoerd zo dicht mogelijk bij de plaats waar bal zich bevindt bij het stilleggen van de wedstrijd.

 

[het reglement in PDF-formaat]

 

 

 

 

 

 

 

 

Las aventuras de Hannes

 

Episodio 10: Hannes ha dejado a los niños (Hannes laat de kinderen achter)

 

Hannes aan het eten
Hannes geniet van de lekkere lama.

Hannes is gevlucht. Hij bevindt zich momenteel in La Paz, de hoofdstad van Bolivia. Hij deed ook een dagtocht La Paz - Tihuanacu - Coroico. Alleen of met zijn nieuwe vriendin was ons een raadsel.

 

In Tihuanacu bezocht Hannes de pre-Incaruïnes. Om naar het paradijslijke Coroico te gaan koos hij 's wereld dodelijkste weg. Meer dan 4000 meter afdalen met tientallen doden per jaar. De prachtige zichten van verrimpelde bergmassieven en de vele watervalletjes waren adembenemend.

 

Later werd ons raadsel opgelost. Blijkbaar is nog alles koek en ei tussen Hannes en Ximena. Hij werd zelfs uitgenodigd bij de schoonouders. Ze trakteerden hem op een lekker stukje lama. Op de foto zie je dat hij geniet van het eten, terwijl zijn geliefde haar ouders te woord staat.

 

De hartelijke ontvangst en het lekker stukje delicatesse deed Hannes smelten. Hij was ontroerd en kondigde de verloving aan. Het gaat allemaal toch een beetje vlug vinden we...

 

continuará...

 

 

Lees zijn versie van de feiten op www.bloggen.be/de_bezieler. Foto's: http://be.msnusers.com/Boliviapics/

 

[top]

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.