Dinsdag, 16 januari 2007 om 12h46

MVC Linea Recta

Iedereen begint onderaan de ladder... Patrick mag de bal oppompen.


Volgende wedstrijd

 

 

De Roepies - MVC Linea Recta

  • vrijdag 19/01/2007 om 20h00
  • Sporthal Zaffelare
  • afspraak N60 lichten afslag Gavere 19h00

[top]

 Vorige speeldag

  • Spelers: Patrick Bonne, Tim Bonne, Benjamin Seghers, Wesley De Vleeschouwer, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren
MVC Linea Recta
-
ZWR Evergem III
5
-
6

 

 

 

Geen geluk

 

Voor de tweede keer op rij wou ik Bennie een overwinning schenken. Vorige week omdat hij papa was geworden, deze week omdat hij enkele uren na de wedstrijd jarig was. Maar ook al zag het er lange tijd goed uit, toch dienden we het onderspit te delven tegen een felle en zagende ploeg.

We verwelkomden Patrick in de ploeg, terwijl Bart noodgedwongen moest toekijken met een ontsteking aan de rug.

 

We begonnen vrij goed aan de wedstrijd. Verdedigend zat het vrij goed in mekaar en aanvallend zorgden we nu en dan toch voor wat doelgevaar. We kwamen op voorsprong met een schepcorner binnengekopt door Wesley. Wat later kon hij ook de 2-0 naast de uitgekomen doelman leggen.

 

Ook in het tweede kwart liep alles nog op wieltjes. Op een snelle fast-break kon Stijn op aangeven van Tim vrij makkelijk de 3-0 tegen de netten trappen. Maar ZWR kon milderen met een schepcorner. Onze concentratie verslapte een beetje en we gaven veel te makkelijk de 3-2 weg. Maar goed, we hadden nog steeds alles in eigen handen.

 

Het derde kwart ging gelijk op. De fouten en het gezaag van ZWR Evergem namen crescendo toe. De waarschuwingen volgden en uiteindelijk werd slechts één protestcorner gegeven in de ganse wedstrijd. De scheidsrechter was veel te braaf (zie ook verder in deze nieuwsbrief bij extra) en wij bleven veel te sportief. Uiteindelijk scoorde Evergem eerst de 3-3 en kon Tim de 4-3 maken.

 

In het vierde kwart steeg de spanning. Ik was aan de kant blijven zitten met (opnieuw) wat last in de bil. Vanaf de zijlijn zie je nog beter de hoop fouten en het gezaag bij de vleet (en niet van ons). Blijkbaar moeten we leren omgaan met dat soort intimidatie. Evergem kon twee keer scoren waardoor we op achterstand kwamen. Dan wordt het gokken. Ik kon nog wel proberen meedoen, maar echt lopen ging niet meer. Dan maar in doel. Enkele minuten voor affluiten kon Tim met een schitterende goal en op aangeven van Bennie de gelijkmaker scoren. In de laatste vijf minuten kregen we nog een schepcorner tegen die over de wedstrijd besliste.

 

Opnieuw een spannende wedstrijd tegen Evergem, opnieuw trokken we aan het kortste eind. Eens je in het dalletje zit, is het blijkbaar moeilijk om eruit te komen. Laat ons hopen dat we enkele van onze spelers kunnen recupereren en dan zien we wel... Volgende week moet het haalbaar zijn, dus ons kennende wordt het een moeilijke avond. Punten pakken is nochtans een must!

 

 

door Stijn Audooren

[top]

 

 


Extra's

 

Reglementen onder de loep deel 10

De doeltrap


Art. 514.1.
Een doeltrap wordt toegekend als de bal de doellijn volledig heeft overschreden.


Art. 514.2.
Een doeltrap wordt gegeven van achter de doellijn, maar buiten het doelvlak, ongeacht de plaats waar de bal de doellijn heeft overschreden.


Art. 514.3.
De speler die een doeltrap neemt mag met de bal aan de voet in het speelveld komen.

a) Is er geen doelpunt gevalideerd, dan moet de tegenstrever buiten het strafschopgebied blijven tot de bal in het speelveld is gebracht.
b) Na een geldig doelpunt moeten alle spelers zich op eigen speelhelft bevinden tot de bal in het speelveld is gebracht ( zie art. 512.3 ). Het spel kan slechts geldig hernomen worden met een fluitsignaal van de
scheidsrechter.


Art. 514.4.
De bal moet volledig stil liggen vooraleer de doeltrap kan genomen worden.

Art. 514.5.
Vanaf het ogenblik dat de scheidsrechter oordeelt dat een doeltrap geldig kan genomen worden en alle tegenstrevers op reglementaire afstand staan, moet binnen de 3 seconden de doeltrap worden uitgevoerd, zoniet wordt een intrap toegewezen aan de tegenstrever en dit ter hoogte van de strafschoplijn.
Ook bij mislukte of ongeldige doeltrap wordt de 3-secondenregel toegepast. (zie art. 513.3)


Art. 514.6.
Bij doeltrap kan niet rechtstreeks gescoord worden.

 

[het reglement in PDF-formaat]

 

 

 

Aandachtspunten januari

De protestcorner

 

Met vraagt zich af of het maandelijkse artikel wordt gelezen... bij deze kan ik stellen dat wij het zeker en vast goed doornemen, maar dat het een bron van ergernis kan vormen als je ziet hoe scheidsrechters met de benadrukte materie omgaan.

 

De scheidsrechter van onze vorige wedstrijd valt slechts op één vlak iets te verwijten: hij was té braaf!!!

 

En toeval of niet, maar deze keer gaat het hierover in de minibabbel:

We mogen stellen dat we enorm veel wedstrijden zien en we moeten bekennen dat we het soms zeer moeilijk hebben met scheidsrechters die matchsvertoon komen etaleren en veel te lichtzinnnig met de protestcorner omspringen.

 

In een minivoetbalwedstrijd mag nog altijd wat beleving zitten, een competitie waar geen plaats is voor enthousiasme kan toch niet. We zijn zelf uitvinder van de protestcorner, maar dan zouden we ook graag zien dat dit reglement correct wordt toegepast. We herinneren ons heel goed dat binnen het bestuur bij de voorstelling van het nieuwe reglement direct de opmerking kwam dat enkele refs hier toch wel een middel kregen om te misbruiken, maar we wilden het uiteindelijk wel proberen. Laat ons duidelijk stellen dat van een ref verwacht wordt dat hij net als een leerkracht er in slaagt een wedstrijd tuchtvol te laten verlopen. Tucht staat evenwel niet gelijk met machtsmisbruik, tucht verwerf je door je natuurlijk optreden.

 

We hebben de protestcorner in het leven geroepen om een speler te kunnen bestraffen die aanhoudend kritiek blijft leveren op spelers die onbeleefde of kwetsende kritiek uiten. Voor deze kerels is dit een prachtig wapen, me dunkt en het houdt onze minivoetbalsport clean. Maar ik moet toegeven dat er momenteel nogal wat corners gegeven worden voor gewone, spontane opmerkingen als: allez arbiter, bal is aan ons hé ref, 't is weer dezelfde speler die een fout maakt ref, ...

 

Beste refs, kritiek is toch niet altijd zo beledigend en deze opmerkingen kwetsen toch niet of is ons ego zo groot... Natuurlijk hebben we ook nog de andere soort scheidsrechters, maar ik geef toe dat het een minderheid is, die de protestcorner niet kennen. Die laten de bakken kritiek maar over hen gaan en grijpen niet in. Die dienen ons uiteraard ook niet, want dan is het weer het andere uiterste.

 

Laat trouwens duidelijk zijn dat voor heel zwaar, kwetsende kritiek naast een protestcorner ook een rode kaart kan gegeven worden, want dit gebeurt dan alweer heel zelden. Geen enkele scheidsrechter moet zich laten uitmaken voor "stom kieken, ...". Er zijn dus drie categoriën: protestcorner, protestcorner + geel, protestcorner + rood.

 

Mensen, durf ingrijpen, maar maak van het minivoetbal geen dode sport met een begrafenissfeer errond. Laat plaats voor het spontane, het enthousiaste optreden, maar wel correct. Dat je door een speler eens kwaad bekeken wordt, moet je over jou kunnen laten gaan. Een ref heeft het niet moeilijk om een speler in het harnas te jagen (zoek of viseer zeker geen speler), maar een goede ref is deze die een klein brandje door zijn rustig optreden zo kan blussen.

 

Je moet niet alles horen, draai je liever eens om dan een speler te zoeken. Kritiek vanop de wisselbank of wedstrijdtafel mag wel directer bestraft worden. Een bestuurslid die uit de zaal verwijderd wordt, krijgt er altijd een protestcorner bovenop. Corner + geel wordt altijd gegeven voor: het brilletjesgebaar, handje klappen, bal wegtrappen, ... We willen de protestcorner zeker niet uitschakelen, maar we zien een ref niet graag optreden als schrikbewind.

 

Je vraagt mijn mening niet, maar toch krijg je ze: Onder beleving verstaat men precies het geven van kritiek en dat moet kunnen in een cleane sport? Persoonlijk versta ik onder "beleving" de gedrevenheid van de spelers en supporters, help mekaar, coach en ondersteun... zorg dat het spelniveau stijgt en creëer zo een positieve sfeer!!! Misschien moeten we een voorbeeld nemen aan basket of volleybal. Een aanrader als je sfeer wil opsnuiven!

 

 

 

 

 

 

 

Las aventuras de Hannes

 

Episodio 8: Mensaje alarmante (Alarmerend bericht)

 

Hannes met Ximena in een onderonsje...
Hannes kon het precies niet laten...

Ik heb Hannes gesproken via MSN en ik moet zeggen dat ik toch wel geschokt was.

 

Hannes is nogal geliefd bij het plaatselijke vrouwelijk schoon. Niets nieuws onder de zon denk je dan, maar hij beweerde ook dat hij zijn hart in Bolivië is verloren en zou dat dan betekenen dat hij niet meer zal terugkomen naar ons Belgenlandje?

 

Omdat we dit niet zomaar geloven, hebben we hem gevraagd naar bewijsmateriaal om zijn verhaal te staven. Geen probleem zei hij en hij stuurde ons een foto van hem met zijn aanstaande. Ximena Serano is de gelukkige. Verdere foto's volgen...

 

Misschien moeten we nu maar hopen dat het een bevlieging is, al gunnen we Hannes natuurlijk wel een knappe madam. Zouden we onze speler kwijt zijn? Misschien moeten we het positieve zien en zal hij ons wel eens uitnodigen.

 

 

continuará...

 

 

Lees zijn versie van de feiten op www.bloggen.be/de_bezieler. Foto's: http://be.msnusers.com/Boliviapics/

 

[top]

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.