Dinsdag, 09 januari 2007 om 23h53

MVC Linea Recta

Zalig Kerstfeest toegewenst!

Rechtzetting:

 

In de vorige nieuwsbrief noteerden we de uitschakeling in de Uhlsport-Cup. Dit was fout! We gaan toch door naar de kwartfinales van de VMF-cup en trekken daarom op vrijdag 2 februari richting Geraardsbergen. Tegenstander is Real Deftinge.

 

 


Volgende wedstrijd

 

 

MVC Linea Recta - ZWR Evergem III

  • vrijdag 12/01/2007 om 22h00
  • Gemeentelijke sporthal Oudenaarde
  • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldag

  • Spelers: Bart De Weerdt, Tim Bonne, Benjamin Seghers, Filip Craeye, Joeri Goessens, Wesley De Vleeschouwer
MVC De Blues
-
MVC Linea Recta
7
-
3

 

 

 

Geen overwinning voor papa Bennie :-(

 

Twee redenen om de overwinning te ambiëren: Ten eerste omdat het een mooi geschenkje zou zijn voor kersverse vader Bennie en anderzijds omdat De Blues evenveel punten hadden als ons. Hadden een goed excuus: Ben (blessure), Stijn (blessure) en Hannes (Bolivië).

 

Het eerste kwart was er niets te beleven. Van beide ploegen kwam weinig dreiging en de score was navenant. De Blues kwamen 1-0 voor op strafschop. Wesley gleed weg op de slechte vloer in Landegem en de scheidsrechter zag daarbij contact in de backlijn. Je kon erover discussiëren, maar zo'n dingen gebeuren nu eenmaal.

 

Het tweede kwart was gelijkaardig. De Blues mochten veel te makkelijk 2-0 uitlopen en wij moesten nu wel iets terugdoen. Deze keer kregen wij een strafschop en Filip kon milderen tot 2-1.

 

In het derde kwart kwamen we gelijk door een schepcorner (Filip op aangeven van Wesley). De wedstrijd kon eindelijk starten, maar neen hoor... de twee slappe ploegen namen weinig initiatief. Het laatste kwart dienden we uiteindelijk toch als verliezer in te zetten, want het werd nog 3-2.

 

Zwak bleef het, en we kregen alweer een doelpunt tegen. We probeerden er nog voor te gaan, maar de ruimtes werden zo groot dat er nog drie tegendoelpunten in cadeauverpakking werden weggegeven. Om de pil wat te verzachten kon Filip 7-3 vanop de strafschopstip binnentrappen, maar daarmee was het ook gezegd.

 

Herpakken is een noodzaak, of we zullen nog een stresserend seizoenseinde tegemoet gaan...

 

 

door Stijn Audooren

[top]

 

 


Extra's

 

SiebeSiebe

 

Wij willen Bennie en Rebecca van harte proficiat wensen met hun eerste kindje!!!

 

Het jongetje is geboren op

  5 januari 2007 omstreeks 10 uur,

  is 50 centimeter groot en

  weegt 3,550 kilogram.

 

Tot zoverre de FAQ's, voor verdere info sturen wij u naar de gelukkige ouders, ze zullen graag hun verhaal doen :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reglementen onder de loep deel 9

De intrap

 

Art. 513.1.

Een intrap wordt toegekend wanneer de bal volledig de zijlijn heeft overschreden.

Art. 513.2.
Een intrap wordt toegewezen aan de ploeg die niet het laatst de bal heeft gespeeld vóór deze de zijlijn overschreed. De scheidsrechter geeft de intrap aan door te wijzen in de richting van het doel van de ploeg die geen balbezit krijgt toegewezen. Bij dubbeltrap (twee tegenstrevers raken de bal gelijktijdig aan) wordt de bal toegekend aan de ploeg die speelt naar het doel dat zich het dichtst bij de plaats bevindt waar de bal het speelveld heeft verlaten. Bij dubbeltrap steekt de scheidsrechter de gebalde vuisten tegen elkaar vooraleer de richting aan te wijzen.


Art. 513.3.
Opdat een speler een intrap reglementair zou kunnen nemen, moet de bal volledig stil liggen achter de zijlijn, ter hoogte van de plaats waar hij het speelveld heeft verlaten. Vanaf het ogenblik dat de scheidsrechter oordeelt dat de bal kan ingetrapt worden en alle tegenstrevers op minimum 4m afstand van de bal staan, moet binnen de 3 seconden de intrap worden uitgevoerd, zoniet wordt hij toegewezen aan de tegenstrever. Ook bij mislukte of ongeldige intrap wordt de 3-secondenregel toegepast.
Een mislukte intrap = de bal wordt ingetrapt en overschrijdt de zijlijn niet binnen de 3 seconden.
Een ongeldige intrap = het spel is niet geldig hernomen.


Art. 513.4.
Bij intrap kan niet rechtstreeks gescoord worden.

Art. 513.5.
Bij intrap wordt de bal met de voet in het speelveld gebracht. Raakt de speler die intrapt de bal twee keer na elkaar aan, dan wordt een vrijschop toegekend aan de tegenstrever.

 

[het reglement in PDF-formaat]

 

 

 

 

 

 

 

 

Las aventuras de Hannes

 

Episodio 7: el hermano mayor Hannes (Hannes de grote broer)

 

Hannes met een kind op zijn arm.
Hannes wou niet onderdoen voor Rebecca.

Hannes heeft het thuisfront opnieuw ingelicht... hij zit in Santa Rita, zo'n 30km van Santa Cruz. Daar leeft hij in een kinderdorp omringd door muren, maar alles wat de 80 kinderen en 10 begeleiders nodig hebben is aanwezig.

 

Ondanks een klein communicatieprobleempje werd Hannes letterlijk met open armen ontvangen. Voor de jongsten is clown Hannes een zegen, de ouderen trachten iets meer afstand te houden, maar beetje bij beetje komen ook zij los.

 

Hannes kreeg de 12-19 jarigen toegewezen en men spreekt hem aan als "hermano" wat we kunnen vertalen als "broer". Hij voelt zich uiteraard ook een beetje de grote broer van de Boliviaans kleintjes.

 

Hoe Hannes zijn dag er precies uitziet: 7 uur opstaan, huishoudelijke taken, opfrissen en ontbijten, algemene gemeenschapstaken, ontspannen tot middagmaal, ... en dan stopte hij met zijn uitleg.

 

"Tenemos mucho hambre y vamos a comer algo", wat zoveel wil zeggen dat hij ons verder in het ongewisse laat omdat hij honger heeft! Later dus meer nieuws uit Bolivië.

 

continuará...

 

 

Lees zijn versie van de feiten op www.bloggen.be/de_bezieler. Foto's: http://be.msnusers.com/Boliviapics/

 

[top]

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.