Dinsdag, 02 januari 2007 om 21h06

MVC Linea Recta

Zalig Kerstfeest toegewenst!


Volgende wedstrijd

 

 

MVC De Blues - MVC Linea Recta

  • vrijdag 05/01/2007 om 21h00
  • Sporthal Nevele
  • afspraak N60 lichten afslag Gavere 20h00

[top]

 Vorige speeldag

  • Spelers: Bart De Weerdt, Tim Bonne, Benjamin Seghers, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren
Kameleon Landegem
-
MVC Linea Recta
0
-
1
4
-
0
5
-
0

 

Kameleon Landegem
-
MVC Zwalm
5
-
3

 

 

 

Wat kon mis gaan, liep ook mis

 

In eerste instantie enorm veel moeilijkheden om aan voldoende spelers te geraken, zowel bij de provincialer als nationaler. Bij beide ploegen werden 2 spelers van de -17 jarigen ingeschakeld.

 

Op 100 meter van de sporthal ging de koppeling van de auto stuk. Gelukkig waren we op tijd en geraakten we toch nog tot op de parking. Toen Steven wou inspringen als afgevaardigde (waarvoor dank) omdat iemand op wacht diende te staan toen de mensen van touring langskwamen, werd geleuterd over de licentie.

 

Steven staat op de licenties van de jeugd en de nationaler, maar niet op die van de provincialer en de scheids wou niet wachten op de andere licenties om dit te checken. Steven is de ondervoorzitter en de VMF-cup is een clubgebeuren, geen teamgebeuren dachten we, maar goed... we kregen tijdig iemand aan het scheidsrechtersblad.

 

Daarna opnieuw de opmerking over truitjes in de broek: "Je zal het verkeerd gelezen hebben in 't reglement..." zei de scheidsrechter ons. Nuja, we hebben het al eens gemeld; artikel 508.1 is voor interpretatie vatbaar. Dat de scheidsrechter daarna enkele keren zocht om tegen ons te fluiten vinden we echter minder plezant, maar de jonge man zal zich goed hebben gevoeld, dus we gunnen hem zijn avondje plezier. Jammer voor onze tegenstrever dat de man in het grijs de wedstrijd ook niet aanvoelde waardoor ze nog een gele kaart kregen. Misschien had hij ook gewoon een slechte dag?

 

Een hoop leed dat ons eerder ook al werd meegedeeld, in combinatie met een aantal andere zaken, deed ons echter de hele boel relativeren. We leven mee met anderen en hopen dat 2007 beter mag beginnen dan 2006 is geëindigd!

 

Over de wedstrijden dan; wij gingen vrij goed van start. De eerste 7 minuten hebben we de bal gehouden en toen Bart een klein gaatje zag, mikte hij perfect de bal in doel. Het eerste mini-wedstrijdje werd met 0-1 gewonnen.

We dachten alles onder controle te hebben. Kwalitatief waren we ook beter, tot Stijn met een spierscheur opeens geen stap meer kon verzetten. Vanaf dan speelden we nog met vier en we slaagden er niet in de bal in de ploeg te houden. De aanvallen van Landegem werden vrij makkelijk afgewerkt waardoor we de tweede match met 0-4 de boot ingingen.

Het derde gedeelte was overbodig. Eenzelfde scenario. Wij maakten ons precies belachelijk en verloren uiteindelijk ook dit keer met zware cijfers: 0-5. Jammer, omdat je weet dat je gehavend aan de wedstrijd moet beginnen en toch voelt dat je makkelijk moet kunnen winnen. Omstandigheden maakten het uiteindelijk onmogelijk, maar liever verliezen met opgeheven hoofd, dan op die manier.

 

De -15 jarigen wonnen 2 van de 3 wedstrijden. De nationaler verloor twee van de drie matchen en naar 't schijnt zijn de wedstrijden van de nationaler doorslaggevend, waardoor de volgende ronde in de VMF-Cup er niet meer in zit.

 

Ik denk toch dat iedereen de formule van de VMF-Cup nog eens moet herbekijken, want het leeft precies niet meer. Daaromtrent kan ik wel opmerken dat Kameleon Landegem zijn uiterste best heeft gedaan om er een leuke avond van te maken!

 

 

door Stijn Audooren

[top]

 

 


Extra's

 

Reglementen onder de loep deel 8

Doelpunt

 

Art. 512.1.
Een doelpunt wordt slechts toegekend wanneer de bal volledig door het denkbeeldig doelvlak is gegaan, zonder dat hierbij fouten werden begaan tegen de reglementen.
Een doelpunt wordt toch gevalideerd indien een speler de bal met de hand of arm door het eigen doelvlak zendt.


Art. 512.2.
Wanneer bij een spelfase het doel verplaatst wordt door de verdedigende ploeg en de bal heeft het denkbeeldig doelvlak volledig overschreden, wordt een doelpunt toegekend.


Art. 512.3.
Na het aantekenen van een geldig doelpunt moeten alle effectieve spelers zich op de eigen speelhelft opstellen tot de bal terug reglementair in het spel is gebracht. (uitgez. art. 515.2 en art. 529.2)


Art. 512.4.
Een doelpunt wordt door de scheidsrechter gevalideerd met een fluitsignaal en hij houdt daarbij een gestrekte arm naar de wedstrijdtafel.

 

[het reglement in PDF-formaat]

 

 

 

 

 

 

 

 

Las aventuras de Hannes

 

Episodio 6: Gelukkig Nieuwjaar (feliz año nuevo)

 

feliz navidad y año nuevo
Als Hannes iets doet, dan doet hij het goed!

Hannes heeft het vrijwilligerswerk goed te pakken. Tussen de straatkinderen voelt hij zich als een telefoonnummer in een telefoonboek. Het enthousiasme druipt eraf. Tijd voor zichzelf is er niet meer, maar toch had hij nog iets extra in petto.

 

Op oudejaarsavond wou hij namelijk wel eens de bloemetjes buitenzetten, maar wat doe je dan met die vele straatkinderen? Die laat je toch niet achter dacht hij, dus zocht hij een win-winsituatie om 2007 mee te beginnen.

 

Met het ganse dorp trokken ze richting discotheek. Al vlug nam Hannes de taak van DJ op zich. Hij had aan alles gedacht natuurlijk: foute muziek, drank, slingers, confetti, lichtjes, vuurwerk ... én voor de ambiance had hij zijn minivoetballende kuisvrouwen meegenomen (je herkent ze wellicht op de foto).

 

De sfeer zat er meteen goed in! Uniek voor Hannes om nieuwjaar te vieren in de zon, maar vooral het enthousiasme van de plaatselijke bevolking was schitterend. Hij heeft het toch weer eens geflikt!

 

continuará...

 

 

Lees zijn versie van de feiten op www.bloggen.be/de_bezieler. Foto's: http://be.msnusers.com/Boliviapics/

 

[top]

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.