Dinsdag, 19 december 2006 om 18h53

MVC Linea Recta

Zalig Kerstfeest toegewenst!


Volgende wedstrijd

 

 

MVC Linea Recta - Sao Pinto

  • vrijdag 22/12/2006 om 22h00
  • Gemeentelijke Sporthal Oudenaarde
  • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldag

  • Spelers: Bart De Weerdt, Filip Craeye, Benjamin Seghers, Tim Bonne, Wesley De Vleeschouwer, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren
MVC Linea Recta
-
Lee Boys Lovendegem
6
-
9

 

 

 

Iets te sterk

 

Met drie -17 jarigen tegen een sterke tweede nationaler (3de in de klassering). Ofwel stunten, ofwel veel bijleren! We hadden niets te verliezen, en zo konden we van start gaan. Nationaler Tradecom Zwalm verloor in de vorige ronde met 4-7 van deze ploeg, wij probeerden beter te doen :-).

 

Vrij vlug werden we met de neus op de feiten gedrukt. Na amper vijf minuten spelen knalde de doelman van Lee Boys de bal snoeihard in de rechterbovenhoek. Wij waren dus al vrij vroeg op achtervolgen aangewezen, maar Lovendegem bleef ons onder druk zetten. Met nog twee doelpunten en een feilloos afgewerkte schepcorner werd het 0-4 in het eerste kwart.

 

Ook in het tweede kwart kregen we niet echt veel vat op de tegenstrever. We probeerden wel ons best te doen, maar de tegenstrever was toch wel een niveau sterker. Net als in het eerste kwart zaten we er enkele keren goed tussen, maar werd er ook knap verdedigd. Een lob van Bart strandde nog op de lat, terwijl onze tegenstrever in datzelfde kwart tot 0-8 kon uitlopen. Filip kon de eerredder scoren, het gaf ons wat hoop en we gaven niet op. Voor we van kant wisselden kopte hij ook nog de 2-8 binnen.

 

We bleven het herhalen: "Hier moeten we kunnen uit leren, niet opgeven!" Het derde kwart ging zelfs gelijk op. Wellicht wist Lee Boys dat de buit binnen was en als underdog werden de professionele fouten tegen ons aan geen kanten gefloten. 1-1 werd het in dit kwart, doelpunt gescoord door Wesley.

 

In het laatste kwart scoorden Filip, Stijn (penalty) en Tim nog voor MVC Linea Recta, wat de stand op een mildere (niet echt onterechte) 6-9 bracht. Een terechte uitslag als je het mij vraagt.

 

 

door Stijn Audooren

[top]

 

 


Extra's

 

Reglementen onder de loep deel 6

De bal

 

Art. 510.
De wedstrijd vangt aan met een bal van de thuisploeg nadat hij goedgekeurd werd door de scheidsrechter.
Kan de wedstrijd niet aanvangen of moet hij gestaakt worden bij gebrek aan een bal, dan wordt de thuisploeg verantwoordelijk gesteld.

 

[het reglement in PDF-formaat]

 

 

 

 

 

 

 

 

Las aventuras de Hannes

 

Episodio 5: El salar de Uyuni (De zoutvlakte van Uyuni)

 

luxueze slaapbus
Optische illusie op de zoutvlakte van Uyuni.

 

luxueze slaapbus
Eiland met cactussen midden in de zoutwoestijn van Uyuni.

Via een treinkerkhof buiten het stadje ging het richting de zoutzee waar Uyuni om bekend staat. De zoutvlakte heeft een oppervlakte van zo'n 10 000km² en is de grootste in de wereld. Ze is gelegen op 3650m hoogte nabij het Andesgebergte.

 

Door het verblindende wit en de uitgestrektheid van de zoutvlakte kan je optische illusies creëren. Zonder iets van Photoshop te kennen kan je iedereen van de wijs brengen. En dat wilde Hannes uiteraard eens uitproberen!

 

Midden in de zoutwoestijn ligt Isla Incahuasi of Isla de pescadoreseen (cactussen-eiland), het perfecte decor om de cowboy uit te hangen. En ja, ... ;-).

 

Daarna reden ze door een - door mineralen gekleurd - landschap op zoek naar flamingo's.

 

 

 

 

Toeval of niet, maar vandaag zag onze reviewer een artikel in "De Metro": Het witte niets.

 

Sommige plekken kunnen alleen in superlatieven beschreven worden. Tien miljard ton zout! Tienduizend vierkante kilometer of een derde van België! Bijna 4.000 meter hoog!

 

De Salar de Uyuni in Bolivië is de grootste zoutwoestijn ter wereld en dat is veel meer dan een statistisch feit. Volkomen egaal en verblindend wit biedt deze immense hoogvlakte een onwereldse indruk, nog versterkt door een stuk of wat besneeuwde mastodonten van het Andesgebergte die het geheel in de verte omzomen.

 

Als regisseur George Lucas nog eens een filmlocatie zoekt voor Star Wars 7 moet hij beslist hier zijn. Als je met de jeep over het witte niets rijdt, wordt het er alleen maar surreëler op - zeker als het geregend heeft. Dan blijft het water liggen op de vlakke ondergrond en weerspiegelt het de helblauwe hemel, zodat het lijkt alsof je door de lucht aan het rijden bent.

 

De rit gaat linea recta richting Isola de Pescadores of visserseiland, wat een vreemde benaming is voor een met oeroude cactussen begroeid stuk rots. De stekelige giganten - meteen het enige wat in een straal van 10.000 km² groeit - staan er al zo'n 1.200 jaar en zorgen zo voor nog maar eens een superlatief. Hou je gids in het oog - het is een lange wandeling.

 

continuará...

 

 

Lees zijn versie van de feiten op www.bloggen.be/de_bezieler. Foto's: http://be.msnusers.com/Boliviapics/

 

[top]

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.