Dinsdag, 05 december 2006 om 18h53

MVC Linea Recta

Hannes goed ontvangen in Cochabamba.


Volgende wedstrijd

 

 

MVC Linea Recta - Lee Boys Lovendegem (3de ronde Beker van België)

  • vrijdag 15/12/2006 om 22h00
  • Gemeentelijke Sporthal Oudenaarde
  • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldag

  • Spelers: Bart De Weerdt, Benjamin Seghers, Tim Bonne, Wesley De Vleeschouwer, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren
ZWR Evergem III
-
MVC Linea Recta
8
-
6

 

 

 

Alweer niets

 

19 uur in Evergem, voor iedereen een extra inspanning om op tijd te geraken. We zijn toch met zes spelers kunnen aantreden en wisten dat ZWR revanche wou nemen voor de verloren bekerwedstrijd. Een mooie zaal in Evergem, ware het niet dat we slechts één derde konden gebruiken. We waanden ons op het nachttornooi van Tradecom Zwalm.

 

Bij de aanvang van de wedstrijd waren we een beetje van slag. We hadden niet gedacht dat we op zo'n korte ruimtes zouden moeten spelen maar we probeerden er toch het beste van te maken. Het viel wel op dat zij zich toch iets beter voelden op die beperkte opppervlakte en we kwamen vlug 2-0 achter door twee domme goals (ballen die afweken op enkele benen).

 

Technisch zag het er bij hen misschien iets beter uit en in het tweede kwart konden ze drie doelpunten uitlopen. Hoe moeizaam het ook was, wij probeerden te komen. Met een schepcorner die Wesley binnenkopte konden we draaien bij een 3-1 tussenstand.

 

Wesley maakte dan 3-2 (opnieuw een schepcorner) en we kwamen terug in de wedstrijd. Een beetje pech bleef ons wel achtervolgen, want met een lullig doelpunt en een schepcorner kregen we opnieuw twee goals tegen. In het derde kwart konden we al onze twaalfde corner afdwingen en mocht Wesley opnieuw binnenkoppen.

 

Met nog een kwart te gaan was alles nog mogelijk. In het begin kregen we nochtans een doelpuntje binnen, maar Benjamin, Wesley en Stijn brachten de stand terug tot 6-6. Nog één minuut te spelen. Tegenaanval, slecht op de voet en doelpunt. Het was om te janken... zeker toen ze nog in de allerlaatste seconden 8-6 scoorden, maar wat de uitslag ook was... de drie punten bleven in Evergem.

 

Het speelveld leek ons absoluut niet reglementair. De ene strafschoplijn lag 2 meter dichter dan de andere. Het veld was breder dan het lang was (wij dwongen 15 corners af, ZWR 11 stuks). Het scorebord werd ook al niet reglementair bijgehouden (zie nieuwsbrief 110). Van de 50 gefloten fouten (veelal professionele foutjes) hebben we er misschien vijf tegen gekregen (opnieuw te braaf dus). Allemaal zaken waar je moeilijk zou kunnen over doen, maar ZWR Evergem valt niets te verwijten en de boterhammen na de wedstrijd vonden we een mooie geste waardoor we de bovenstaande zaken toch wat konden relativeren ;-).

 

 

door Stijn Audooren

[top]

 

 


Extra's

 

Reglementen onder de loep deel 4

 

De spelersuitrusting

 

Art. 508.1.
De verplichte spelersuitrusting bestaat uit trui, korte broek, kousen en aangepast sportschoeisel. Men is verplicht de trui in de broek te dragen (behalve de moderne uitvoering van de truitjes die amper over de broek hangen).


Art. 508.2.
Alle spelers van dezelfde ploeg dragen een verschillend nummer op de trui en/of de broek respectievelijk minimum 15 cm en minimum 10 cm hoog (boete art. 187 voor te kleine nummering).
Het nummer dat voorkomt op trui en broek moet hetzelfde zijn. Dit nummer moet eveneens overeenstemmen met het nummer ingeschreven op het scheidsrechtersblad naast de naam van de speler.


Art. 508.3.
Elke ploeg speelt met zijn officiële clubkleuren (dit zijn de kleuren vermeld in het kalenderboekje). Wanneer de scheidsrechter vindt dat er onvoldoende onderscheid is, moet de thuisploeg vóór aanvang van de wedstrijd de kleur van zijn uitrusting aanpassen.
De truien van alle spelers van dezelfde ploeg moeten uniform van kleur zijn. De trui moet verschillen in kleur van het officiële scheidsrechtersshirt. Andersgekleurde kledij zichtbaar onder de korte mouwen wordt beboet. (art. 187)
Een speler met een andersgekleurde broek wordt beboet (art. 187). Andersgekleurde kousen zijn toegelaten.


Art. 508.4.
Het dragen van een thermische broek is toegelaten. Indien ze niet van dezelfde kleur is als de korte broek wordt de speler beboet (art. 187 ).


Art. 508.5.
Onregelmatigheden aan de spelersuitrusting moeten, bij vaststelling door de scheidsrechter, onmiddellijk aangepast worden. Bij weigering is de speler niet speelgerechtigd.

 

Onregelmatigheden zijn o.a.:
- het dragen van een lange broek, knie-, been- en / of elleboogbeschermers (dunne, strakspannende steunverbanden voor spieren en gewrichten en braces waarvan de noodzaak bewezen wordt met doktersvoorschrift zijn toegelaten).
- het dragen van kwetsende voorwerpen (niet-afgedekte piercings, sierringen, uurwerken, gispverbanden, loshangende kledij die gevaar kan opleveren voor de tegenstander, enz.).
- het dragen van onaangepaste kledij : sportschoenen met noppen, sportschoenen met zwarte zolen waar dit verboden is (de scheidsrechter houdt zich aan de instructies van de zaalverantwoordelijke), hoofddeksel, andersgekleurde trui, enz.
- het ontbreken van een nummer of niet-overeenstemmende nummers op kledij met deze op het scheidsrechtersblad.
- het ontbreken van een deel van de sportuitrusting.

 

[het reglement in PDF-formaat]

 

 

 

 

 

 

 

 

Las aventuras de Hannes

 

Episodio 3: los Hannes en Cochabamba (Hannes in Cochabamba)

 

luxueuze slaapbus
De luxueuze slaapbus.

Vanuit Santa Cruz nam Hannes een luxueuze slaapbus om de resterende 10 uur tot Cochabamba te overbruggen. Pittig detail: het regende en de bus had als optie een lekkend dak.

 

Hannes dronken zonder drinken! Hij diende zich duidelijk nog aan te passen aan de ijle lucht die op 2558m hoogte heerst. En dat hij begon te ijlen kunnen we ook lezen in zijn verslag: hij spreekt zelfs over zijn "gerenommeerd [sic] oriëntatievermogen" dat leek tilt te slaan. Volgens mij is de coca nog niet uitgewerkt ;-).

 

Toch moeten we stellen dat Hannes zeer goed werd ontvangen in Cochabamba. De inwoners komen in traditionele klederdracht op straat om te feesten en schieten vuurwerk af ter ere van onze padvinder. Ook mooi om lezen hoe bescheiden Hannes het beschrijft in zijn verslag, terwijl hij populairder is dan de president!

 

Hannes is ook een kijkje gaan nemen naar het voetbalstadion waar hij ontdekte hoe Zuid-Amerikanen hun fysiek bijwerken. Honden inzetten op training...

 

Hannes habla ya suavemente español! Om het te perfectionaliseren deed hij met Annelies (zijn reisgezellin) een bioscoopbezoekje. Wist je dat ze daar ook al een film over hen gemaakt hebben? "Los Infiltrados".

 

continuará...

 

 

Lees zijn versie van de feiten op www.bloggen.be/de_bezieler. Foto's: http://be.msnusers.com/Boliviapics/

 

[top]

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.