Dinsdag, 28 november2006 om 18h25

MVC Linea Recta

Santo Hannes. (Deze foto, voor het geval de onderste niet voldoende groot zou zijn om de gelaatsuitdrukking te tonen.)


Volgende wedstrijden

 

 

ZWR Evergem III - MVC Linea Recta

  • maandag 04/12/2006 om 19h00
  • Sporthal Evergem
  • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldagen

  • Spelers: Bart De Weerdt, Benjamin Seghers, Tim Bonne, Wesley De Vleeschouwer, Mathieu Gossye, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren
MVC Linea Recta
-
The Shotters De Pinte
FF
-
0

 

 

 

Kalenderwijziging

 

Aangezien Kameleon Landegem zijn wedstrijden van de Uhlsport-Cup niet kon afwerken op 24/11/06, had de VMF beslist deze confrontatie te verplaatsen naar 29/12/06. Op die dag stond echter onze wedstrijd tegen The Shotters De Pinte geprogrammeerd. Deze wedstrijd werd op zijn beurt verplaatst naar vrijdag 24/11/06. We lezen de aankondiging in de Mini-info van 13/11/06: De wedstrijd van 29.12 (OUD) Linea Recta – The Shotters wordt gespeeld op vr. 24.11 te
LEU om 22.00 uur.
De VMF regelde alles.

 

We waren klaar toen we hoorden dat er twee andere ploegen ook gereed waren om te spelen... kern Oudenaarde. The Shotters stuurden hun kat en wij stonden daar. De afwezigheid van The Shotters werd geconstateerd. 10-0 winst zonder te spelen lijkt ons.

 

Open question: Wat doe ik met de mensen die een verplaatsingsvergoeding vragen?

 

Zaterdag vroegen The Shotters telefonisch om de wedstrijd alsnog te herspelen. Maandag kreeg ik ook nog hun voorzitter aan de lijn. De competitieleider had het hen in ieder geval laten weten.

Ik heb de vraag gesteld aan alle spelers en het antwoord luidde: "niet herspelen". Het kan onsportief lijken, maar wij zijn van het tegendeel overtuigd. Als we de match tegen The Shotters herspelen, dan moeten we die tegen MVC Delirium ook herspelen, anders lijkt ons dit competitievervalsing. Het speelschema is momenteel ook al zo druk dat dit zelfs onmogelijk is.

Als men vreest dat het beslissend kan zijn voor de titel, dan kunnen we misschien voorstellen om na de competitie zowel tegen MVC Delirium te spelen als tegen The Shotters indien het zou uitmaken wie dan kampioen wordt. Indien het niet beslissend is, dan spelen we niet. Dat zou misschien het meest eerlijk zijn?

 

Misschien moeten we enkele suggesties doen naar de VMF toe?

  1. Reeksen van maximum 12 ploegen.
  2. Vaste speeldagen/-weken voor Beker van België en VMF-cup, vrij van competitie.
  3. Bij iedere kalenderwijziging de secretarissen van de ploegen persoonlijk verwittigen.
  4. Mini-info naar alle ploegen sturen en niet enkel naar alle clubs.

Op den duur gaat men denken dat we anti-VMF zijn :-(. Wij willen echter gewoon helpen...

 

 

door Stijn Audooren

[top]

 

 


Extra's

 

Reglementen onder de loep deel 3

 

De wisselzone

 

Art. 506.
Binnen de veiligheidszone en bij voorkeur naast de zijlijn wordt een wisselzone voorzien.
De wisselzone is het gebied begrensd door de buitenzijden van de spelersbanken ( spelersbanken, wedstrijdtafel en het gebied ertussen ).
De wisselspelers zitten in de wisselzone gewoonlijk links en rechts van de wedstrijdtafel.

 

 

Materiaal


Art. 507.
De thuisploeg dient in te staan voor een scheidsrechtersfluit, een gele en een rode kaart in het geval deze zouden ontbreken. (boete art. 191)
Een verbandkist, voorzien van de benodigdheden om de eerste zorgen te kunnen toedienen bij een ongeval, moet ter beschikking staan van alle spelers (boete art. 193). Een ploeg die in een sporthal speelt waar een verbandkist binnen bereik is, moet deze niet op het terrein hebben.

 

[het reglement in PDF-formaat]

 

 

 

Aandachtspunten december

Vervangingen...

 

Eerst en vooral wil de VMF nog eens terugkomen op het vernieuwde reglement. Voor diegenen die het nog niet zouden weten, wij citeren:

 

Het reglement stelt dat de vervangingen doorlopend kunnen ter hoogte van de eigen wisselzone. Hiermee wordt bedoeld de strook vanaf de middellijn tot het uiteinde van de eigen spelersbank, laat dit duidelijk zijn. Het wil dus zeggen dat spelers daar uittreden en op die plaats inkomen. We zien inderdaad dat spelers te vroeg inkomen, wat niet mag, maar veelal wordt de voordeelregel toegepast. Het spel wordt niet onnodig stilgelegd voor deze kleine fout.

Bemerking van onze redactie: zullen alle kleine fouten onbestraft blijven omdat ze het spel (onnodig) stilleggen?

Anderzijds zien we ook dat scheidsrechters een gele kaart tonen voor een speler die te vroeg inkomt terwijl het spel stilligt voor het geven van een cornerbal bijvoorbeeld. Dit vinden we dan ook té verregaand, want die vervanging berokkent zeker geen invloed of hinder op het spel, integendeel. De inkomende speler kan mogelijks sneller de corner gaan binnenkoppen. Hier en daar zijn het dus kleinigheden die moeten bijgeschaafd worden, maar belangrijk is dat omzeggens iedereen de ingreep positief onthaalt.

Bemerking van onze redactie: waarom wordt dit niet opgenomen in het reglement?

 

 

De rechtstreeks cornerbal

 

Opnieuw citeren we letterlijk uit de Minibabbel zodat jullie perfect weten wat de VMF hierover laat weten:

 

In december willen we het bijzonder nuttige reglement voor het beschermen van de aanvallende speler nogmaals belichten en dat is de 'rechtstreekse cornerbal'.

De rechtstreekse cornerbal kwam er om de professionele fouten en de noodremgevallen net buiten de vijfmeterlijn te weren. Aan de scheidsrechter werd immers de macht gegeven een ontnomen reële doelkans om te zetten in een rechtstreekse cornerbal.

In art. 529.1 staat volgend reglement: 'Elke spelfout gemaakt door de verdedigende ploeg buiten het strafschopgebied en waarbij de SR oordeelt dat er aan de aanvallende ploeg reëel doelgevaar wordt ontnomen en waarvoor hij een kaart toont, wordt bestraft met een cornerbal.'

 

 

 

 

 

 

 

Las aventuras de Hannes

 

Episodio 2: Hannes va al oeste (Hannes trekt naar het westen)

 

Cochabamba
Heilige Hannes en de schreeuw
om minivoetballende kuisvrouwen.

Hannes is intussen al een beetje bekomen. Hij zag er vorige week heel fris uit! Santa Cruz en de plaatselijke taxi's hebben geen geheimen meer. De stad is veel te westers en broeder Hannes wil écht zijn steentje bijdragen aan de hulpverlening.

 

Hij haalt een volgende aap uit zijn mouw (gelukkig zaten die niet in zijn bagage, want die heeft hij nog steeds niet terug). Via Buena Vista trekt hij naar Cochabamba. Maar dus eerst nog even shoppen ;-).

 

Een helse belevenis om van locatie te veranderen met de trufi (gedeelde taxi) vorige woensdag.

 

Op donderdag wandelen, zonnen en pootje baden.

 

Vrijdag Parque Nacional Amboró: beetje rijden, beetje wandelen, beetje baden, beetje eten, beetje vleesetende mieren voederen, ... beetje coca kauwen (ja Hannes, het potteken om in te pissen staat idd al klaar).

 

In het weekend verder feesten...

 

Wat klinkt het vrijwilligerswerk zwaar ;-).

 

continuará...

 

 

Lees zijn versie van de feiten op www.bloggen.be/de_bezieler. Intussen ook al foto's te bekijken: http://be.msnusers.com/Boliviapics/

[top]

 

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.