Dinsdag, 21 november2006 om 18h44

MVC Linea Recta

wedstrijdbeeld V.N. '81 - MVC Linea Recta


Volgende wedstrijd

 

 

MVC Linea Recta - The Shotters De Pinte

  • vrijdag 24/11/2006 om 22h00
  • 't Sportkot Leupegem
  • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldag

  • Spelers: Bart De Weerdt, Filip Craeye, Wesley De Vleeschouwer, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren
V.N. '81
-
MVC Linea Recta
10
-
5

 

 

 

5 spelers

 

We zitten in de hoek waar de klappen vallen, zoveel is duidelijk. Blessures en "andere verplichtingen" zorgen ervoor dat we over 5 spelers konden beschikken. Anderzijds dienden we opnieuw "toeren" uit te halen om die vijf daar op tijd te krijgen. Zo'n wedstrijden speel ik persoonlijk dan liever niet, maar uiteraard maak je er het beste van.

 

V.N.'81 is een vrij goede ploeg. In de eerste periode probeerden ze het spel te maken, maar veel verder dan wat magere trappen op doel geraakten ze in eerste instantie niet. Vooraan bij hen constant beweging en toen Stijn voor de aanvaller wou komen werd hij gehinderd. Het spel kon doorgaan en de spits kon vrij mooi de 1-1-situatie afronden. Duidelijke fout als je het mij vraagt, wat later werd immers voor een gelijkaardige actie gelukkig wel gefloten. Nog in het eerste kwart stond het 2-0 na een wat rare bots waar Bart niet echt zicht op had. Tussen haakjes... waar ze de nieuwe "duplo-vloer" gevonden hebben is mij een raadsel. De vloer was idd niet zo goed in Nevele, maar 't is er niet op verbeterd!

 

In het tweede kwart eenzelfde spelbeeld, maar nu en dan kwamen we er vrij goed uit. We werden gevaarlijker en Bennie kon de verdiende aansluitingstreffer maken. Filip mocht daarop dan een schepcorner binnenkoppen en op strafschop (aangevochten door de tegenstrever, maar duidelijk contact binnen de backlijn dus terecht gefloten) kon Stijn er zelfs voor zorgen dat de 2-0 achterstand werd omgebogen tot een 2-3 voorsprong. Tegen de rust kon Nevele weliswaar ook hun vierde corner afdwingen en werkte men de schepcorner feilloos af: 3-3.

 

Alles was te herdoen, maar wij zaten toch al door een groot deel van onze krachten. Vrij vlug kregen we twee doelpunten om de oren en eigenlijk was de match dan al beslist, al Filip bracht ons terug tot op één doelpuntje. Nog een tegentreffer en het stond 6-4.

 

In het laatste kwart was het een beetje pompen of verzuipen. Niet dat zij zoveel meer brachten, maar voor ons was dit kwart er toch wat teveel aan. Wat weggevers en nog een doelpuntje van Wesley. De eindstand werd zo 10-5 en misschien is het doelpuntenverschil wat te ruim om een deftig wedstrijdbeeld te schetsen. Had de scheidsrechter wat correcter geloften en had de entourage van de tegenpartij niet zoveel (onterecht) gezaagd, ik had ze de overwinning misschien wel gegund.

 

Sorry dat we opnieuw eerlijk zijn en dat dit nogmaals voor meer frustratie zorgde dan iets anders. Ervaring leert al dat het zal mislopen als de scheidsrechter begint te zagen over de trui al dan niet in de broek. Art.508.1 komt over twee weken aan bod in nieuwsbrief 112, misschien moet men dat dan eens nalezen!

 

Ik beperk me tot twee voorbeeldjes van onze vorige wedstrijd waaruit blijkt hoe sportiviteit wordt gewaardeerd:

  • Voor de rust maakt de spits van V.N.'81 een duidelijke fout (mogelijks te catalogeren onder zware overtredingen die geel waard zijn) die werd gefloten en ging bestraft worden met geel. Wesley was zeer eerlijk en overtuigde de scheidsrechter geen geel toe te kennen omdat het niet opzettelijk was. Wij waren dan ook verbaasd dat we van de bank van V.N.'81 nogal vaak het verwijt naar onze kop kregen dat we eerlijk moesten zijn. Ik geef het op een blaadje, ik ben nog maar weinig eerlijkere mensen tegengekomen dan ons! MAAR WAAROM BLIJVEN WIJ TOCH ZO EERLIJK???
  • In het laatste kwart werd een fout (ter hoogte van de backlijn van Nevele) in ons voordeel gefloten. De scheidsrechter wees duidelijk met de arm richting doel van Nevele om aan te geven dat hij in ons voordeel had gefloten, dus wij schoven naar voor. Na wat geroep van de mensen van V.N.'81 duidde de scheidsrechter opeens ons doel aan, waarop de tegenstrever de bal neemt en vlug inspeelt naar hun diepste man. Die komt uit de rug van onze doelman, lokt een fout uit en wij nemen een gele kaart mee naar huis. De wedstrijdafgevaardigde wou dan ook nog eens de kaart aanduiden bij onze kapitein en ging nog een beetje verder discussiëren... Als een scheidsrechter een fout maakt, dan vind ik dat menselijk en moet hij desnoods zijn mening herzien (maar toch niet op die manier!). Als een scheidsrechter achteraf dan ook niet meer weet wat hij had aangeduid, dan vind ik dit akelig veel op dementie lijken!

Mogelijke suggestie:Reduceer het volledige reglement tot art. 79.15 en laat "bij de beoordeling van een spelfase" vallen. En nu vraag ik mij constant af of de scheidsrechters "vergissingen" of eerder "dwalingen" begaan...

 

En terwijl we nu toch aan het "janken" zijn... misschien is het nog even wennen, maar het onderscheid in kleur tussen de nieuwe uitrustingen van de scheidsrechters en V.N.'81 Nevele, maar ook van Frituur Marianne (de wedstrijd na ons) vonden we niet echt duidelijk.

 

 

door Stijn Audooren

[top]

 

 


Extra's

 

Reglementen onder de loep deel 2

 

Het scorebord

 

Art. 505.1.
Volgende aanduidingen moeten op het scorebord kunnen aangebracht worden:
a) het aantal door elke ploeg gescoorde doelpunten.
b) het aantal door elke ploeg verworven corners (minimum 3).
c) de spelperiode.


Art. 505.2.
Aanduiding van de doelpunten en corners:
a) Indien het scorebord zich langs de zijlijn van het speelveld bevindt en de score-aanduidingen naast elkaar staan, worden de doelpunten en de corners aangeduid langs de kant van de ploeg die ze heeft verworven. Na de tweede spelperiode worden doelpunten en corners van kant gewisseld.
b) Indien het scorebord zich achter het doel bevindt of als de scores onder elkaar worden aangeduid, dan
worden de doelpunten en de corners verworven door de thuisploeg bovenaan/links aangeduid en deze van
de bezoekende ploeg onderaan/rechts. In deze gevallen worden de aanduidingen gedurende de ganse
wedstrijd niet van kant gewisseld.


Art. 505.3.
De scheidsrechter controleert de juistheid van de aanduidingen op het scorebord.


Art. 505.4.
Een electronische klok of chronometer mag niet in werking gesteld worden. Alleen de scheidsrechter zal oordelen over de juiste speelduur van de wedstrijd.

 

[het reglement in PDF-formaat]

 

 

 

 

Las aventuras de Hannes

 

Episodio 1: Hannes llegó en Bolivia (Hannes aangekomen in Bolivië)

 

Hannes zijn bagage wordt te koop aangeboden.
Belgische valiezen te koop aangeboden
op de Boliviaanse markt.

Hannes is dan wel enkele maanden aan de andere kant van de aardbol, wij houden hem op de hoogte van onze activiteiten. En terwijl wij hier de koude winter tegemoet zien, beloofde hij ons te laten weten hoe het er aan toe gaat in het zomerse Bolivia.

 

Momenteel kunnen we melden dat hij goed en wel is aangekomen, maar zijn bagage is hij al kwijtgespeeld. De rustige Hannes heeft intussen ook kennis gemaakt met de "wet van de opdringerigste". Kan interessant zijn als onze verdediger terugkeert ;-).

 

Als ik het goed begrijp heeft hij zich al een beetje kunnen uitleven op een kinderdorp voor verlaten kinderen. Een beetje discipline en een té Duitse padre op 't internaat was er teveel aan, dus op zoek naar een nieuwe uitdaging.

 

Voor de rest is em een beetjen den toerist aan 't uithangen denk ik... maar het is je gegund hoor Hannes!

 

continuará...

 

 

Lees zijn versie van de feiten op www.bloggen.be/de_bezieler.

[top]

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.