Dinsdag, 14 november2006 om 19h44

MVC Linea Recta

wedstrijdbeeld MVC Linea Recta - Assurfin Gevaert Dikkelvenne


Volgende wedstrijden

 

 

V.N. '81 - MVC Linea Recta

  • vrijdag 17/11/2006 om 20h00
  • Sporthal Nevele
  • afspraak N60 lichten afslag Gavere 18h45

[top]

 Vorige speeldagen

 

Nog eens herhalen: ook op de website kan je de wedstrijdverslagen nalezen. Onder het verslag hebben we in de meeste gevallen ook foto's.

 

  • Spelers: Bart De Weerdt, Hannes Vankeirsbilck, Filip Craeye, Wesley De Vleeschouwer, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren
't Oud Clooster
-
MVC Linea Recta
7
-
6

 

 

 

Te braaf

 

Wedstrijd om 19h15 in Sint-Jozef Gent... redelijk vroeg en niet evident om met voldoende spelers aan te treden. Training, blessures en noem maar op. Toch geraakten we met 5 aan de aftrap. Later arriveerde Bart nog zodat we eens konden vervangen.

 

Na het eerste kwart stootten we alweer op een muurtje dat we moeilijk konden slopen, terwijl wij heel wat ruimte weg gaven voor de tegenaanval. Na het eerste kwart stonden we al 2-0 achter en hadden we nog maar weinig laten zien.

 

Ook in het tweede kwart kregen we een doelpunt tegen en hadden we geen antwoord klaar. Gelukkig kwam Bart dan aan zodat we vanaf dan wat konden schuiven met de spelers.

 

In het derde kwart trokken we dan de wedstrijd naar ons toe en dat loonde. Eerst werd Stijn vrijgespeeld voor doel en kon hij makkelijk binnentikken, daarna kopte Filip een schepcorner binnen en Bennie herstelde het evenwicht: 3-3. Tussendoor kreeg de doelman nog de bal tegen de hand (wellicht onbewust, maar verhinderen van een doelpunt...) en was de interpretatie van de scheidsrechter in hun voordeel. Maar niet gemekkerd, de wedstrijd kon nu eindelijk van start gaan.

 

In het laatste kwart kwamen we voor het eerst op voorsprong dankzij een doelpunt van Filip. Toen kreeg 't Oud Clooster hun schepcorner en werd het 4-4. Ook wij mochten nog eens koppen en Filip deed dit perfect. In de laatste vijf minuten werd Filip vrijgespeeld en hij kon makkelijk binnentikken. Op die manier konden we zelfs twee doelpunten uitlopen. Daarna was het niet meer om aan te zien. Eigenlijk werd ons tot drie maal toe een strafschop ontnomen: twee maal contact binnen de backlijn (ik heb het contact gevoeld, maar misschien moeilijk te zien voor de scheidsrechter) en na een redding trapte de doelman al zittend/liggend de bal naar voor, net voor de voeten van Hannes die misschien had kunnen scoren. Dit wegtrappen zorgde voor een counter en een doelpunt aan de overkant. Een dikke streep door onze rekening! Maar goed, we stonden nog voor en er waren nog minder dan drie minuten te spelen. We verspeelden dan veel te makkelijk de bal en zijn op zo'n moment de enige ploeg ter wereld (denk ik) die geen professionele foutjes maakt. Enerzijds zou je kunnen zeggen dat het ons siert, maar daar koop je niets mee, integendeel! In de laatste twee minuten slikten we nog twee tegendoelpunten. Tegen de voorlaatste in de stand verspeelden we drie kostbare punten!

 

 

door Stijn Audooren

 

 

 

  • Spelers: Bart De Weerdt, Mathieu Gossye, Filip Craeye, Wesley De Vleeschouwer, Ben Polfliet, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren
MVC Linea Recta
-
A.G. Dikkelvenne
4
-
6

 

 

 

Uit handen gegeven

 

We verwelkomen Mathieu Gossye in Leupegem op de zoveelste wedstrijd die we hebben moeten verplaatsen dit seizoen. Enkele spelers met kleine blessures en de dag erop opnieuw een wedstrijd. In de hoop dat we deze week zonder kleerscheuren konden doorkomen begonnen we gretig aan de wedstrijd.

 

Vrij vroeg in de wedstrijd kon Bart maar doel trappen. Wesley sprong gepast over de bal en de 1-0 voorsprong was een feit. We verdedigden vrij sterk in de beginfase van de wedstrijd, maar het zag er toch wat onzeker uit. Filip zag dan het doel van Dikkelvennen vrij staan en deed de inspanning een bal binnen te houden en knap binnen te trappen: 2-0.

 

Ook in het tweede kwart konden we verder uitlopen. Bennie kon scoren. Maar wat communicatiestoornissen lieten toe dat Assurfin Gevaert toch een vrij makkelijk tegendoelpunt kon verzilveren. Draaien bij 3-1 zag er nog altijd positief uit.

 

In het derde kwart hebben we het makkelijk weggegeven. Er werd niet meer collectief gespeeld, taken werden niet naar behoren uitgevoerd waardoor men uit de posities liep en op 3 minuten tijd kregen we drie tegendoelpunten. In eerste provinciale minivoetbal moet je met 5 verdedigen en met 5 aanvallen, als dat niet gebeurt wordt dat zeker afgestraft!

 

Het laatste kwart dienden we de 3-4 achterstand om te buigen in ons voordeel, maar Dikkelvenne speelde het keurig uit en bij ons was het vet van de soep. We bleven komen, maar toen zij de 3-5 binnentrapten zonk de moed in onze schoenen. Nog even een opflakkering door een doelpunt van Stijn, maar Dikkelvenne mocht daarna de 4-6 eindcijfers vastleggen.

 

Opnieuw verlies dus tegen één van de ploegen uit de tweede kolom :-(.

 

 

door Stijn Audooren

 

[top]

 

 


Extra's

 

Reglementen onder de loep deel 1

 

In navolging van "De spot op het reglement" in de Minibabbel (zie ook nieuwsbrief 107), nemen wij nu en dan eens een deeltje reglementen onder de loep. Zo frissen wij ook regelmatig eens het geheugen op van onze lezers (al dan niet naar aanleiding van bepaalde beslissingen op één van onze wedstrijden). Op die manier weten jullie of er al dan niet terecht rare snuiten werden getrokken.

 

Vervangingen deel zoveel

 

Wisten jullie dat de (nieuwe) reglementen niet van toepassing zijn als het spel stil ligt? Ik vind het momenteel nergens in het reglement. Ik betrap er mijn eigen spelers wel op dat we ook in de fout gaan als we merken dat de scheidsrechter toch niet volgens het boekje fluit. Het doet me denken aan "reglementsvervaging" (nieuw woord ~ het minder duidelijk worden van reglementen).

 

Meer en meer voel ik aan dat je iedere wedstrijd best eens aftast hoe ver je kan gaan (niet-reglementair vervangen is op zich niet zo erg natuurlijk, maar de lijn naar fouten maken wordt snel doorgetrokken). Het mooie aan minivoetbal is/was het strikte en gedisciplineerde! Houden zou ik zeggen, is net het positieve t.o.v. het zaalvoetbal dacht ik. Ik hoop dat ik kan blijven zeggen tegen jeugdspelers dat ze moeten gaan minivoetballen!!! Techniek bijschaven zonder zorgen, ik druk de veldvoetbalclubs graag met de neus op complementariteit met het veldvoetbal waar we internationaal op technisch vlak één van de zwaksten zijn...

 

 

De speeltijd

 

Art. 501.1.
Een minivoetbalwedstrijd duurt bij normaal verloop 52 min verdeeld in 4 spelperiodes van elk 13 min. Begin en einde van elke spelperiode worden aangegeven door een fluitsignaal van de scheidsrechter.

 

Art. 501.2.
Na de eerste en de derde spelperiode is 1 min rust toegelaten, na de tweede spelperiode is 3 min toegelaten.

 

Art. 501.3.
Indien het aanvangsuur van de wedstrijd uitgesteld wordt of de wedstrijd een tijd stil ligt, kan de scheidsrechter de voorziene speelduur van iedere periode met maximaal 1 minuut inkorten en de rustperiodes tot een minimum herleiden. Wanneer de scheidsrechter beslist om de wedstrijdduur in te korten, zal hij beide kapiteins daarvan op de hoogte stellen.


Art. 501.4.
Na de tweede rustperiode verwisselen de ploegen van speelhelft.

 

Wil je zelf iets opzoeken in het reglement? Dat kan, want het reglement staat online in PDF-formaat.

 

[top]

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.