Dinsdag, 24 oktober 2006 om 18h43

MVC Linea Recta

wedstrijdbeeld MVC Roko - MVC Linea Recta


Volgende wedstrijd

 

 

MVC Linea Recta - Duet Inc.

  • vrijdag 03/11/2006 om 22h00
  • Gemeentelijke sporthal Oudenaarde
  • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldagen

  • Spelers: Bart De Weerdt, Hannes Vankeirsbilck, Benjamin Seghers, Wesley De Vleeschouwer, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren
MVC Roko
-
MVC Linea Recta
4
-
8

 

 

 

Zwak

 

Ben was geschorst (3 gele kaarten, waarvan nog eentje van vorig seizoen), Filip geblesseerd en ziek. Benjamin kwam onze ploeg versterken zodat we met zes richting Merelbeke trokken. MVC Roko had nog geen enkel punt, wij moesten winnen om in de top 4 te blijven.

 

Het is blijkbaar klassiek dat we zwak spelen tegen zwakkere ploegen. Veel balverlies, slechte passen, slechte controles en niet al teveel organisatie. Wellicht speelde de gladde vloer ook ook wat parten, maar dat is een flauw excuus. We speelden niet goed, al stonden we na het eerste kwart 0-1 voor na een doelpunt van Hannes.

 

Ook in het tweede kwart werd het spel niet beter. Wesley bracht ons om 0-2, toen gaven we de 1-2 makkelijk weg en mocht Hannes net voor de rust 1-3 binnenkoppen.

 

Ondanks de voorsprong bleven we wat zenuwachtig spelen. Misschien waren we té zeker. Stijn mocht 1-4 maken, maar de tegenstrever bleef erin geloven: 2-4. Wesley zorgde dan voor de 2-5 met nog een kwart op de klok.

 

In het laatste kwart kwam MVC Roko nog met 4 te staan wegens twee keer geel (blijkbaar waren er al twee spelers vertrokken want we zien 6 namen op het scheidsrechtersblad). Bal in de ploeg houden denk je dan, maar alles bleef nonchalant. Wesley, MVC Roko twee keer, opnieuw Wesley en Hannes op schepcorner... 4-8 was de eindstand.

 

 

door Stijn Audooren

 

 

 

  • Spelers: Bart De Weerdt, Hannes Vankeirsbilck, Filip Craeye, Wesley De Vleeschouwer, Ben Polfliet, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren, Joeri Goessens
MVC Linea Recta
-
ZWR Evergem
9
-
4

 

 

 

Verdiend naar de derde ronde

 

De wedstrijd MVC Linea Recta - MVC Tradecom Zwalm kon de affiche worden voor de volgende ronde in de Beker van België. Beide teams moesten uiteraard wel nog hun wedstrijd winnen. Wij gaan sowieso voor de overwinning als we op het veld komen, maar het was toch een mooi vooruitzicht.

 

We controleerden van in het begin de wedstrijd. De eerste vijf minuten zat de match op slot, maar toen speelden we Bennie mooi vrij voor doel en hij liet de kans om op voorsprong te komen niet liggen. Nog in het eerste kwart mocht ook Wesley een kansje afronden waardoor het 2-0 werd.

 

In het tweede kwart domineerden we de match. Hannes maakte er 3-0 van. Kort daarop incasseerden we een tegendoelpunt. Niet getreurd want Filip scoorde daarna maar liefst 4 keer op rij! De laatste was op schepcorner.

 

Geen banken wisselen tijdens de rust. We zaten immers klaar voor onze verdedigende helft. De wedstrijd verwaterde wat. We hielden de bal iets minder in de ploeg waardoor we zelf weinig afdwongen. ZWR Evergem kon daar echter niet veel tegenover zetten. Eén doelpuntje kon men maken, wat de stand op 7-2 bracht.

 

In het laatste kwart probeerde Evergem nog wat druk te zetten. In eerste instantie loonde dat wel en konden ze twee doelpuntjes meepikken, maar toen gaf Stijn een lange bal naar Wesley die in één tijd in de draai prachtig binnen schoot. Stijn en Filip konden op het einde nog eens counteren en Filip liet Stijn afwerken: de kers op de taart zeg maar...

 

Wij hadden dus de overwinning vast, nu was het kijken wat Tradecom Zwalm had gedaan... zij verloren. Jammer, want wij bekeren leuk verder, al hebben we opnieuw de rompslomp van het verplaatsen van een competitiewedstrijd. Wie weet kunnen we in de volgende ronde stunten tegen 2de nationaler Lee Boys Lovendegem?

 

 

door Stijn Audooren

 

[top]

 

 Extra's

 

Minibabbel 1

 

We proberen via de nieuwsbrief de communicatie van de VMF naar onze leden te bewerkstelligen. Het is dus niet zo dat men vanuit de Bond geen inspanningen levert om iets te doen aan de vele onduidelijkheden die we nu en dan wel eens ervaren. De redactie heeft enkele (al dan niet ludieke) toevoegingen gedaan, maar niets aan de tekst gewijzigd! Dit zouden jullie dus moeten weten:

 

De spot op het reglement (red. - zelfs de titel is voor interpretatie vatbaar...)

 

Stipte administratie - bestraffen van professionele fouten - strafschop fluiten

 

staatssecretaris voor Administratieve VereenvoudigingNet als vorig seizoen willen we via Minibabbel onze leden informeren omtrent de reglementspunten die onze scheidsrechters extra in het oog zullen houden dit seizoen. Het scheidsrechterscomité besliste dat dit identiek dezelfde zijn als de vorige editie. We zullen daar dan ook telkens kort op terugkomen. Voor september is dat een stipte administratie voor de wedstrijdaanvang. Dit wil dus zeggen dat de thuisploeg tien minuten voor aanvang het ingevulde wedstrijdblad op de scheidsrechterstafel legt, samen met de licenties en identiteitskaarten van de leden. De bezoekers vullen het blad op dat moment verder aan op de wedstrijdtafel. Als dit gerespecteerd wordt, zal iedere wedstrijd tijdig kunnen starten en zal er telkens de volle 4 x13 minuten gespeeld worden. (red. - Nogal moeilijk aangezien je in 95% van de gevallen niet aan de scheidsrechterstafel geraakt omdat je de zaal niet binnen kan zonder de gebruikers voor u te storen. Herinner me één boete enkele jaren geleden in Asper, voor beide clubs, waaraan we allebei niets konden doen omdat we de zaal niet inmochten wegens judo. Gelukkig is die regel er, maar past men die toch niet tot op de laatste komma toe. Enne, september is voorbij zeker...)

 

 


Fout!In oktober vragen we bijzondere aandacht voor de bestraffing van de professionele fout. Om onze sport clean en technisch te houden, willen we strenger optreden tegen veelvuldige, lichte, storende (professionele) fouten. De scheidsrechters zullen sneller de gele kaart bovenhalen. Een verwittigd man is er twee waard.

(red. - Iemand de professionele fouten van onze tegenstrever geteld vorige vrijdag? Balletje wegtrappen, voetje laten hangen na fluitsignaal, laten vallen, ... En dan kwam men nog zeggen dat de scheids in ons voordeel floot... misschien gewoon zwakke partij van de scheidsrechter?)

 

 

 

Penalty!In november vragen we extra aandacht voor het fluiten van een strafschop. De regel blijft dat een fout buiten de vijfmeterzone die met een rechtstreekse vrije trap bestraft wordt (en dat zijn er niet weinig) binnen de vijfmeterzone eenzelfde behandeling krijgt. Een rechtstreekse vrije trap is daar strafschop! We schrijven niet dat elke fout in de vijfmeterzone strafschop is, want deze stelling horen we ook wel eens op en rond het terrein. Het is een onjuiste voorstelling.

(red. - Elke fout met contact binnen de vijfmeterzone is dus toch wel strafschop meen ik... dus heb ik vorig weekend minstens 6 strafschoppen gemist. Oja, dat is een regel waar ze enkel in november gaan op letten...)

 

 

 

 

Nieuw reglement rond vervangingen

 

(red. - Wie onze nieuwsbrief leest, kent het reglement rond de vervangingen intussen denk ik, maar we willen jullie nog eens duidelijk meegeven wat IEDEREEN nu toch wel al zou moeten weten.)

Uiteraard willen we bij de start van het nieuwe seizoen ook nog eens terugkomen op het nieuwe reglement rond vervangingen. Het is intussen al vrij goed ingeburgerd en ruim 90% van de clubs is tevreden met de ingreep, maar het vraagt uiteraard enige aanpassing. Daarom nog eens heel kort de juiste omschrijving van het reglement. Er mag voortaan doorlopend vervangen worden en de vervangingen moeten niet meer aangevraagd worden. De bal moet zelfs niet buiten zijn. De vervangingen gebeuren ter hoogte van de eigen wisselzone. Als de clubs onderling akkoord gaan, wordt er na twee speeltimes van bank gewisseld (om in verdedigend compartiment te kunnen vervangen). Eén gouden regel: men mag nooit met zes spelers van één ploeg op het terrein staan. De vervangingen gebeuren dus buiten het terrein en de speler die inkomt moet wachten tot de uitgaande speler over de buitenlijn is. Men mag vervangen voor het koppen van een cornerbal of het nemen van een strafschop. De regel kwam er om het spel minder en onnodig te moeten onderbreken. De effectieve speelduur van de wedstrijd vermeerdert vast en zeker. Een niet-reglementaire vervanging kan bestraft worden met een onrechtstreekse vrije trap ter hoogte van de middellijn. Als de tegenstander hinder ondervindt of de frequentie van onreglementair vervangen is te hoog, dan wordt de inkomende speler bestraft met een gele kaart.
Om het naar het einde toe nog niet drukker te maken dan nodig, duidt de scheidsrechter nog altijd de laatste vervanging aan (vijf minuten voor het einde). In die laatste vijf minuten mag er enkel nog vervangen worden voor een kwetsuur of na twee gele kaarten voor één speler.

 

Een ander reglement dat wijzigde is dat voortaan de truitjes verplicht in de broek gedragen worden (uitz. moderne truitjes die net over de broek hangen).

[top]

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.