Dinsdag, 17 oktober 2006 om 18h32

MVC Linea Recta

wedstrijdbeeld Tachttal - MVC Linea Recta


Volgende wedstrijden

 

 

MVC Linea Recta - ZWR Evergem (2de ronde Beker van België)

  • vrijdag 20/10/2006 om 22h00
  • Gemeentelijke sporthal Oudenaarde
  • afspraak in de sporthal

 

MVC Roko - MVC Linea Recta

  • maandag 23/10/2006 om 20h15
  • Sporthal Merelbeke
  • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldag

  • Spelers: Bart De Weerdt, Hannes Vankeirsbilck, Filip Craeye, Wesley De Vleeschouwer, Ben Polfliet, Stijn Audooren
Tachttal
-
MVC Linea Recta
2
-
8

 

 

 

Makkie

 

Normaal zou ik niet spelen, maar aangezien Bennie niet aanwezig kon zijn door overmacht heb ik toch mijn tenue aangetrokken om toch een vervanger te hebben. Een beetje slim positiespel spelen terwijl ze eens konden uitrusten was de bedoeling. Het liep eigenlijk wel vlotjes, toegegeven dat de tegenstrever daar misschien wel een rol in speelde.

 

Wij bouwden vrij rustig op en controleerden de match van in het begin. Het was vrij duidelijk dat Tachttal enkel voor verdedigen koos. Vanop afstand probeerden ze ons te bekampen. In de tiende minuut ging Wesley op wandel en maakte hij zijn solo met een puntertje af: 0-1. Kort daarna dwongen we onze 4de corner af en mocht Filip het lobje van Wesley binnenkoppen.

 

Het tweede kwart eenzelfde spelbeeld. Wij maakten rustig het spel en Tachttal beperkte zich tot verdedigen. We werkten niet aan 100% af, maar konden toch vlot naar een 0-5 voorsprong klimmen. Filip, Hannes op corner en Ben zorgden voor de doelpunten.

 

Tijdens de rust werd niet gewisseld van bank. Of het werd voorgesteld weet ik niet, voor ons maakte het in principe niets uit. Toen de vervangingen van Tachttal voor onze bank gebeurden riep ik een paar keer "Fout". Zonder waarschuwing kregen we dan een protestcorner tegen, hoewel mijn protest terecht was. Geen erg, want op de ganse wedstrijd verzamelde Tachttal in totaal twee corners.

 

In het derde kwart slikten we een dom doelpunt, maar dat was snel rechtgezet toen Filip de 1-6 tegen de netten schoot.

 

Het laatste kwart kon Tachttal nog één keer tegenscoren, maar toen was de wedstrijd al gespeeld. Op het einde tekende Filip voor de 2-7 en gaf hij ook een listig voorzetje naar Hannes die schitterend binnentikte! Al bij al een makkelijke overwinning.

 

 

door Stijn Audooren

 

 

 

  • Spelers: Hannes Vankeirsbilck, Filip Craeye, Frederick De Pessemier, Wesley De Vleeschouwer, Ben Polfliet, Bennie Hebbelynck, Stijn Audooren
MVC Linea Recta
-
MVC Delirium
FF
-
0

 

 

 

Forfait :-(

 

De competitiewedstrijd tegen MVC Delirium werd verplaatst omdat de Beker van België voorrang krijgt op de competitie. Met een overvolle kalender was het dan ook niet echt evident om een mogelijke nieuwe datum te vinden. Er werd menig telefoonverkeer gevoerd en we hadden een uurtje gevonden. In Leupegem konden we spelen om 22h10 op 10/10. De baskettraining werd vroeger beëindigd voor ons. Wij danken hierbij de mensen van 't Sportkot en de basketspelers!

 

Door blessures was het niet evident om aan voldoende spelers te geraken, dus waren we ook blij met de aanwezigheid van Fré. MVC Linea Recta en de scheidsrechter waren dan klaar voor de aftrap, maar van MVC Delirium was geen spoor. Makkelijke overwinning, al zit ik een beetje met een dubbel gevoel. Was de tegenstrever op de hoogte van de kalenderwijziging? 't Zou moeten, want wij zagen het alleszins in de Mini-info van 2/10. Anderzijds hebben we de bijhorende kosten van een onaangekondigd forfait. Jammer...

 

 

door Stijn Audooren

 

[top]

 

 Extra's

 

Nieuwe regels deel III

 

Misschien een wekelijks column over de nieuwe regels? Er was immers nog maar eens geleuter over de nieuwe regel i.v.m. wisselen!

 

Volgens mij maakte Tachttal een fout bij het wisselen en ik riep drie maal na mekaar "Fout". Er werd niet ingegrepen en tien minuten later werd opnieuw gezondigd. Ik riep dan twee maal "Fout" en kreeg een protestcorner tegen. Persoonlijk vond ik het zielig dat de scheidsrechter een protestcorner gaf zonder eerst een verwittiging te geven (temeer omdat ik niets anders riep dan "Fout") én ik dan nog meen terecht te hebben geroepen. Iedereen zal wel denken dat ze terecht roepen bedenk ik dan, dus ik leg het even uit :-).

 

Vorige nieuwsbrief publiceerden we een stukje uit de mini-info die ons werd doorgestuurd door de VMF. Ik zet hieronder het volledige stuk dat werd gecommuniceerd via de mini-info en zet in het rood waar je deze keer moet op letten:

 

Het nieuwe reglement van de vervangingen is reeds goed ingeburgerd en werd reeds op meerdere positieve reacties onthaald. Het spel ligt veel minder stil en het bestraffen wegens onreglementaire vervanging moet dankzij de discipline van de ploegen zelden toegepast worden. De grote winnaars zijn de toeschouwers die zelf niet meer merken dat er vervangen wordt.


Er rest misschien nog enige onduidelijkheid rond het al dan niet wisselen van spelersbank halfweg de wedstrijd. We willen duidelijk stellen dat dit geen verplichting is. Het werd enkel als aanwijzing meegegeven omdat iedere ploeg dan gedurende de volledige wedstrijd kan vervangen vanop de verdedigende speelhelft. Soms kan er een kleine discussie ontstaan omdat de ene ploeg wil wisselen terwijl de andere ploeg dezelfde spelersbank wil behouden. We willen vanaf nu duidelijk stellen dat er enkel kan gewisseld worden wanneer beide ploegen hierin overeenkomen. Wanneer één ploeg niet wil wisselen dan blijft elke ploeg ook na de pauze op dezelfde bank.

 

De "wisselzone" kan je terugvinden in de reglementen, de "eigen wisselzone" daarentegen vind ik niet terug. Op basis van wat ik hierboven heb aangeduid interpreteer ik de "eigen wisselzone" dus als volgt: De zone tussen het verst afgelegen uiteinde van de bank waar onze spelers zitten en de middellijn.

 

Reacties uiteraard steeds welkom!

 

 

 

 

En als we het minivoetbal zoveel aantrekkelijker willen maken, ik heb alvast een eerste voorstel:

 

cheerleaders Suns

[top]

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.