Dinsdag, 10 oktober 2006 om 17h30

MVC Linea Recta

wedstrijdbeeld MVC Linea Recta - De Blues


Volgende wedstrijd

 

 

MVC Linea Recta - MVC Delirium

  • dinsdag 10/10/2006 om 22h10
  • 't Sportkot Leupegem
  • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldag

  • Spelers: Bart De Weerdt, Hannes Vankeirsbilck, Joeri Goessens, Wesley De Vleeschouwer, Ben Polfliet, Bennie Hebbelynck, Benjamin Seghers
MVC Linea Recta
-
De Blues
3
-
7

 

 

 

Collectieve off-day

 

Selectieproblemen wegens blessures en andere verplichtingen. Toch waren we met zeven spelers aan de aftrap. Benjamin speelde terug mee als jeugdspeler en ook Joeri was van de partij.

 

Ook de tegenstrever had wat selectieproblemen. Van de 14 aangeslotenen kon men 5 spelers inzetten, wat volgens mij in hun voordeel uitdraaide. Wij begonnen enorm slap aan de wedstrijd. De ganse match ontbrak het aan beleving. Al vlug kregen we 4 corners tegen en konden De Blues via een schepcorner 0-1 voor komen. Op afleggen van Wesley kreeg Benjamin nog een mooie schietkans. Hij geloofde het wellicht zelf niet en miste het doel. Kort daarna kreeg ook Wesley de mogelijkheid een voorzet van Joeri in doel te deviëren, maar ook dan kenden we tegenslag. De tegenstrever verdedigde goed en wij konden daar weinig tegenover zetten. Op counter konden ze dan nog enkele kansjes samenspelen.

 

Na het eerste kwart en met slechts 0-1 op het scorebord, wisten we dat het vanavond enorm lastig zou kunnen worden. Je hebt zo van die dagen dat niets lukt en probeer dat dan maar eens te verklaren, laat staan dat je het op korte tijd kan veranderen. Ben en Wesley stoorden enkele keren vrij goed samen en zo kregen we een mooie kans, maar opnieuw pech. Ook wij konden dan een vierde corner uit de brand slepen. Hannes kopte binnen en alles stond gelijk. Daarna nog een mooie driehoek Wesley - Joeri - Benjamin, maar opnieuw stond de keeper goed opgesteld. We maakten dan de fout terug te grijpen naar afstandschoten. Veel haalde dat niet uit, maar het was te begrijpen als je het spel zag.

 

Toen we draaiden stond alles op 't scorebord op één en ga je er vanuit dat de wedstrijd nog kan openbloeien. We hoopten dat de tegenstrever wat moe zou worden aangezien ze niet konden vervangen, maar ze bleven ons perfect opvangen. Ons ontbrak het aan beweging en aanspeelbaarheid. Veel kansen werden er dus niet afgedwongen. Met een lucky goal kwam onze tegenstrever opnieuw 1-2 voor. De concentratie bij ons werd slapper en na slecht ontzetten kwamen we 1-3 achter. De kopjes gingen compleet de grond in toen we een makkelijke 1-4 weggaven.

 

Het vierde kwart was er één van alles of niets hoopte ik. Het begon veelbelovend. Mooi centraal inspelen van Wesley naar Ben en 2-4 op het scorebord. Jammergenoeg was het maar een stuiptrekking, want met een mooie goal werd het vlug 2-5. Bart trof nog raak met een schitterend puntertje, maar op een counter kwamen we opnieuw drie doelpunten achter. Hoe goed de vorige thuiswedstrijd was, zo slecht was deze. Met een lullig tegendoelpunt werd het uiteindelijk 3-7 en moeten we toegeven dat we nooit aanspraak konden maken op de overwinning.

 

 

door Stijn Audooren

 

[top]

 

 Extra's

 

Nieuwe regels deel II

 

Hoe minder je weet, hoe gelukkiger je bent. Ook als het op de kennis van 't reglement aankomt :-).

 

Herinnert zich nog iemand de nieuwe regels over vervangingen? Nu de discussie over "de wisselzone". Iemand een idee waar die is? Wij dachten dat we het wisten... Misschien kunnen we het geheugen nog eens opfrissen door terug te kijken naar nieuwsbrief #101. Daar gaven we de uitleg van de VMF waarin letterlijk stond "Vervangingen gebeuren ter hoogte van de eigen wisselzone. Dat is de afstand tussen het uiteinde van de eigen reservenbank en de middellijn."

 

Ik was dan ook redelijk verbaasd tijdens onze vorige match te horen van de scheidsrechter dat de wisselzone net voor onze bank was en deze niet liep tot het midden van 't veld. Toen ik naar het reglement verwees maakte hij er mij attent op dat de bepaling van de wisselzone voor de wedstrijd met de spelers wordt afgesproken. Een nieuwe afspraak?

 

terrein minivoetbal met afmetingen en benamingen van de zones

 

Neen, geen nieuwe afspraak! Er mag gewisseld worden vanuit de eigen wisselzone. Dit blijft de afstand tussen het uiteinde van de reservenbank en de middellijn.

 

Er rest misschien nog enige onduidelijkheid rond het al dan niet wisselen van spelersbank halfweg de wedstrijd. We willen duidelijk stellen dat dit geen verplichting is. Het werd enkel als aanwijzing meegegeven omdat iedere ploeg dan gedurende de volledige wedstrijd kan vervangen vanop de verdedigende speelhelft. Soms kan er een kleine discussie ontstaan omdat de ene ploeg wil wisselen terwijl de andere ploeg dezelfde spelersbank wil behouden. We willen vanaf nu duidelijk stellen dat er enkel kan gewisseld worden wanneer beide ploegen hierin overeenkomen. Wanneer één ploeg niet wil wisselen dan blijft elke ploeg ook na de pauze op dezelfde bank.

 

Het enige waarin beide ploegen moeten overeenkomen is of ze wisselen van bank. Hoe groot de wisselzone dus is kan niet ter discussie staan.

 

Voor alle duidelijkheid: het wedstrijdverloop of de score werd absoluut niet beïnvloed door de scheidsrechter! We hebben terecht verloren en we gedragen ons sportief. We willen iedereen wel correct inlichten. Maar is het niet aan de VMF om duidelijkheid te scheppen?

 

[top]

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.