Dinsdag, 12 september 2006 om 22h16

MVC Linea Recta

Oudenaarde... de geschiedenis van onze thuishaven

Aangezien er deze week geen wedstrijd is, organiseren we zelf één:
Laat eens weten wat jullie denken te zien op de foto...

 

 


Volgende wedstrijd

 

 

MVC Linea Recta - Union '60

  • vrijdag 22/09/2006 om 22h00
  • stedelijke sporthal Oudenaarde
  • afspraak in de sporthal

[top]

 Vorige speeldag

  • Spelers: Bart De Weerdt, Hannes Vankeirsbilck, Filip Craeye, Wesley De Vleeschouwer, Ben Polfliet, Stijn Audooren
MVC Linea Recta
-
De Roepies
12
-
3

 

 

Eerste punten zijn binnen

 

Van bij de start viel het al op dat de middenmoot van eerste provinciale toch al iets anders is dan een reeksje lager. Het wordt nog plezant dacht ik bij mezelf. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Wesley en Hannes scoorden. Daar zat het verschil: 2-0.

 

In het tweede kwart bleef het uitkijken. Zeker toen zij terugkwamen tot 2-1 met een mooi doelpunt. We dwongen een vierde corner af en konden opnieuw twee doelpunten uitlopen, maar de bal strandde tegen de paal. Iets later kregen ook zij hun schepcorner. In plaats van 3-1 kon het opnieuw gelijk komen. Opnieuw stond de paal in de weg en het bleef spannend. We draaiden met een 2-1 tussenstand.

 

Enkele keren zaten we goed voor de man en konden we het ook afmaken. We speelden dit uit. Filip scoorde en benutte daarna wel de schepcorner. Ben (2), Wesley (2) en Filip scoorden ook nog voor ons. We kwamen eerst 8-1 voor, de tegenstrever zorgde voor de 8-2 en het kwart werd afgesloten bij 9-2.

 

Het laatste kwart verwachtten we een stormloop, maar de tegenstrever had het al opgegeven. Voor ons scoorde Wesley nog eens en daarna mocht Stijn vanaf de strafschopstip de netten doen trillen. Nog een tegendoelpunt en Hannes mocht de 12-3 eindstand vastleggen.

 

 

door Stijn Audooren

 

[top]

 

 Extra's

 

REGLEMENTSWIJZIGING!

 

Aangezien de reglementswijziging i.v.m. de vervangingen volgens ons niet duidelijk was hebben we dit verspreid in de vorige nieuwsbrief. We hadden de morgen na versturen al een antwoord binnen van de VMF (waarvoor onze dank) met volgende verduidelijking:

 

Wat is er nieuw?
  • Vervangingen moeten niet meer aangevraagd worden. Er mag dus doorlopend vervangen worden. De bal moet hiervoor niet uit het spel zijn.
  • Vervangingen gebeuren ter hoogte van de eigen wisselzone. Dat is de afstand tussen het uiteinde van de eigen reservenbank en de middellijn.
  • Eén gouden regel: men mag nooit met zes spelers op het veld staan. De inkomende speler moet wachten om het veld te betreden totdat de speler die het veld moet verlaten ook effectief buiten de lijnen is.
  • Er mag vanaf nu ook vervangen worden voor het nemen van een strafschop of een schepcorner.
  • Een onreglementaire vervanging kan bestraft worden met een onrechtstreekse vrije trap ter hoogte van de middellijn en eventueel bij hinder van het spel met een gele kaart voor de inkomende speler.
Wat blijft identiek?
  • De scheidsrechter duidt ongeveer vijf minuten voor het einde van de wedstrijd de 'laatste vervanging' aan. Tussen dit signaal en het einde van de wedstrijd kan er enkel nog vervangen worden bij een tweede gele kaart voor dezelfde speler of bij een blessure.

Dit maakt de regel een stuk duidelijker vind ik. Hopelijk zal men nog eens het reglement reviewen en eist men een rechtzetting bij de pers. Ik hoop alvast dat onze leden en sympathisanten bij deze op de hoogte zijn van de nieuwe regel.

 

[top]

 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Linea Recta op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora, Thunderbird... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen: stijnaudooren@hotmail.com.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewers:
    Wesley De Vleeschouwer
    Klaartje De Landsheere
Redactieadres:
    stijnaudooren@hotmail.com


Copyright © by MVC Linea Recta. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.