Woensdag, 15 februari 2006 om 22h22

MVC Zwalm

Nieuws van de week:

Voor iedereen die niet weet wat het woord "discipline" betekent heb ik het eens opgezocht in de dikke Vandale...

dis·ci·pli·ne (de ~ (v.), ~s)
   1
gehoorzaamheid aan voorschriften en bevelen => tucht
   2
tak van wetenschap of sport

Mensen die bij ons komen en stoefen over de discipline bij grote clubs als Standard of Borussia Dortmund, PSV of Ajax, Club Brugge of AA Gent,... We hebben het al verschillende keren gehoord. Volgens die mensen ligt discipline aan de basis van een goede werking en de resultaten. En ik ben ervan overtuigd dat ze gelijk hebben.

Uiteraard proberen wij dit ook te verlangen van onze jeugd, maar het is niet altijd even simpel. Veel te vaak wordt minivoetbal gezien als tijdverdrijf op zondag. Met moet zich amuseren. En ik wil ook dat ze iets bijleren. Maar kan dat niet samengaan met discipline? Als men dan eens een keertje uit de bol gaat, weet dan ook wanneer dit kan en draag dan ook de gevolgen a.u.b.

Hieronder zie je de 6-7 jarigen van Ajax, verder in de nieuwsbrief het toilet bij de -15 jarigen na de wedstrijd en de kleedkamer van de -13 jarigen. Oordeel zelf, maar ik vind het niet kunnen... Amuseer je met shampoo, maar kuis achteraf alles op en hou een beetje rekening met de anderen die de kleedkamer ook moeten gebruiken. Respect voor anderen wordt nogal eens vergeten.

Stijn Audooren

Discipline bij Ajax

 • Nationaler vrij
 • Provincialer won van MVK De Tuinman
 • De jeugdploegen verliezen opnieuw

 Volgende speeldag

NATIONALER:

MVC Ronse - MVC Tradecom Zwalm

 • vrijdag 24/02/2006 om 22h00
 • Sint-Antoniuscollege Ronse

 

MVC Linea Recta:

Tirolerboys - MVC Linea Recta

 • vrijdag 24/02/2006 om 21h00
 • Sporthal Asper
 • afspraak in de sporthal

 

-15 JARIGEN:

TRAINING

 • zondag 26/02/2006 om 10h00
 • Gemeentelijke Sporthal Zwalm
 • afspraak in de sporthal van Zwalm om 9h30

 

 

-13 JARIGEN:

Opel Haeck Drongen B - MVC Tradecom Zwalm

 • zondag 26/02/2006 om 15h00
 • Sporthal Keiskant Drongen
 • afspraak aan de sporthal van Zwalm om 14h00

[top]

 

 

 Evenementen

Niet echt iets te melden

[top]

 

 

 Nationaler

 • Vrij

[top]

 

 

 Provincialer

 • Andy is terug van weggeweest.
 • Filip zegt af wegens ziekte.
MVC Linea Recta
-
MVK De Tuinman
13
-
4

Wedstrijdbeeld MVC Linea Recta

[top]

 

 

 -15 jarigen

 • Beterschap op het veld.
 • Meer discipline noodzakelijk!
MVC Tradecom Zwalm
-
't Zand Appels
5
-
8

We begonnen goed aan de wedstrijd. Het 1e kwart was degelijk maar we hadden geen vat op tegenstander nr.9. Het 2e kwart speelden we het slimmer maar werkten niet af. In het 3e kwart verhoogden we de druk, maar daar was er opnieuw die nr.9. Het 4e kwart startten we met een 2-7 achterstand, konden een vuist maken, maar gingen de boot in met 5-8.

Kortom er stond opnieuw een ploeg op het veld met inzet en karakter, maar spelinzicht en durf hebben we te weinig gezien. Er is vooruitgang te zien, we zijn op de goede weg maar er zijn nog zaken vatbaar voor verbetering. Daarom nu zondag om 10u00 training.

Guido Polfliet

Toilet -15 jarigen

[top]

 

 

 -13 jarigen

 • Meer discipline noodzakelijk!
MVC Tradecom Zwalm
-
Opel Haeck Drongen A
7
-
3

We kwamen meer dan verdiend 1-0 voor. Gertjan plaatste de bal voorbij de keeper. Waren we efficienter geweest, dan stonden er nog zeker minstens twee doelpunten bij op het scorebord maar we faalden af te werken. Drongen kwam na die wervelende vijf minuten in de match en scoorde driemaal tegen.

De volgende twee kwarten scoorde Opel Haeck dertien maal tegen één (Brecht) wat geen verdere uitleg behoeft. Onze -13 slaagden er niet in om uit de greep van Drongen te komen en dat kwam vooral door een oude kwaal die weer de kop opstak, namelijk de aanspeelpunten in het centrum door de aanvallers. Daar zal, wanneer de mogelijkheid zich voordoet, op getraind worden.
Het laatste kwart leek Drongen verzadigd en kwam Tradecom Zwalm tweemaal tot scoren (Brecht en Brent). Drongen deed evengoed en de wedstrijd werd beëindigd met 4-18.

Hannes Vankeirsbilck

Kleedkamer -13 jarigen

[top]


 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Zwalm op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen naar stijn.audooren@mvc.tradecom.be.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewer:
    Wesley De Vleeschouwer
Redactieadres:
    stijn.audooren@mvc.tradecom.be


Copyright © by MVC Zwalm. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.