Vrijdag, 13 januari 2006 om 22h10

MVC Zwalm

Nieuws van de week:

De Schreeuw

 • Nationaler verliest fors van Puskas Ardooie.
 • Provincialer houdt de eer hoog...
 • Zowel -15 als -13 jarigen kansloos...

 

Toch nog even de standen na de eerste ronde meegeven:

Nationaler MVC Tradecom Zwalm
Provincialer MVC Linea Recta
Rangschikking nationaler MVC Zwalm tijdens winterstop seizoen 2005-2006
Rangschikking provincialer MVC Zwalm tijdens winterstop seizoen 2005-2006

 

-15 jarigen MVC Tradecom Zwalm
-13 jarigen MVC Tradecom Zwalm
Rangschikking -15 jarigen MVC Zwalm tijdens winterstop seizoen 2005-2006 Rangschikking -13 jarigen MVC Zwalm tijdens winterstop seizoen 2005-2006

 

Nieuwe kalender jeugd intussen online:

Geen flash gedetecteerd. Het gebouw wordt op een geanimeerde manier voorgesteld. U mist op zich dus niets functioneels. Indien je wil, kan je de flashplayer gratis downloaden op http://www.macromedia.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash.

 

 Volgende speeldag

NATIONALER:

Gasthof Erwetegem - MVC Tradecom Zwalm

 • vrijdag 20/01/2006 om 21h00
 • Sporthal Erwetegem

 

MVC Linea Recta:

MVC Linea Recta - MVC Mas

 • vrijdag 20/01/2006 om 22h00
 • Stedelijke sporthal Oudenaarde
 • afspraak in de sporthal

 

-15 JARIGEN:

MVC Tradecom Zwalm - Opel Haeck Drongen

 • zondag 15/01/2006 om 11h00
 • Gemeentelijke sporthal Zwalm
 • afspraak in de sporthal om 10h30

 

 

-13 JARIGEN:

MVC Tradecom Zwalm - AZ '77 Maldegem

 • zondag 15/01/2006 om 10h00
 • Gemeentelijke sporthal Zwalm
 • afspraak in de sporthal om 9h30

[top]

 

 

 Evenementen

MVC Bascuul heeft het nachttornooi gewonnen.

[top]

 

 

 Nationaler

MVC Tradecom Zwalm
Puskas Ardooie
3
-
8

[top]

 

 

 Provincialer

 • Andy diende forfait te geven wegens blessure.
St-Pierre
-
MVC Linea Recta
2
-
9

We begonnen met een vrij lange studieronde. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en er werden maar heel weinig kansen gecreëerd. Ook wij kwamen niet verder dan een schot op de lat zodat we na het eerste kwart moesten gaan rusten bij een 0-0 stand. Eens ons eerste goaltje was gemaakt wonnen wij nog wat vertrouwen bij en liepen vrij makkelijk uit tot een 0-5 score. De tegenstander bleef het heel moeilijk hebben om kansen bij elkaar te voetballen. Ze slaagden slechts hun eerste goal na een strafschop. In mijn ogen een onrechtvaardige strafschop. Een aangeschoten bal vanop een halve meter langs de zijlijn, bovendien zonder doelgevaar, want er stonden nog minstens 5 aanvallers en verdedigers voor doel. Wat het juiste reglement daarover is weet ik niet (daarvoor zijn scheidsrechters) maar onrechtvaardig vind ik het alleszins. Enfin, terug naar de actie. Wij bleven solide spelen en slaagden op gepaste tijden nog een doelpuntje, de tegenstrever had nog een schepcorner nodig om hun tweede en laatste doelpunt te maken. Ben vond dat de wedstrijd nog wat kleur ontbrak en pakte dus maar geel, in een anders trouwens zeer sportieve wedstrijd. Het grote verschil met voorgaande wedstrijden was alvast dat er heel weinig persoonlijke foutjes werden gemaakt die vroeger dan nog meestal werden afgestraft ook. We hopen dat dit een nieuwe trend kan zijn voor 2006, het zou ons niveau nog een stukje hoger tillen.

Bennie Hebbelynck

Wedstrijdbeeld Provincialer

[top]

 

 

 -15 jarigen

Real Deftinge
MVC Tradecom Zwalm
9
-
3

In de eerste periode verliep de wedstrijd vrij gelijkopgaand. Geen van beide ploegen kon uitgespeelde kansen creëren. We verzuimden de foutjes van de tegenstander af te straffen en dat brak ons zuur op. De thuisploeg kon met een 1-0 voorsprong het eerste kwart afsluiten.

Maar bij ons ging het toen van kwaad naar erger. We vergaten collectief de basisprincipes van het minivoetbal, en brachten er niets meer van terecht. We vatten het laatste kwart aan met een 9-1 achterstand.

Door iets meer agressiviteit aan de dag te brengen konden we in de laatste 13 minuten nog enigszins milderen tot 9-3, maar dat was enkel voor de statistieken.

Ben Polfliet

Wedstrijdbeeld -15 jarigen

[top]

 

 

 -13 jarigen

San Siro Deftinge
MVC Tradecom Zwalm
6
-
2

De raad vooraf was om zoveel mogelijk de bal in eigen rangen te houden en rustig aan op te bouwen naar doel. Probleem werd wel dat San Siro het balbezit opeiste en we in het eerste kwart niet op de helft van de tegenstander geraakte. Vastzetten hielp ook niet omdat de tegenpartij de bal van diep in het veld kwam vragen en kreeg. San Siro scoorde tweemaal tegen nul.

Het tweede kwart werd de tactiek licht gewijzigd en verwacht dat wanneer de keeper van Deftinge opkwam onze verdedigers niet verder terugzakten tot aan de middellijn. San Siro kwam er nu veel moeilijk door en onze jeugd creëerde kansen waarvan Stef er één afwerkte. Aan de andere kant kon San Siro ook scoren zodat het doelpuntenverschil aan de helft dezelfde bleef.

Het derde kwart werd voor zowel coach als spelers een frustrerend gegeven. Hoewel we licht de betere waren en Eros door veel werken en keeper storen kansen forceerde lukte het hem niet om te scoren maar strandde de bal tweemaal tegen de paal. Tot overmaat van ramp viel een weggetrapte bal van de Deftingse doelman via een Tradecomse rug over onze keeper in doel, een pracht van een lucky goal die de scoreafstand verder uitdiepte. Even later lukte San Siro nog een tweede doelpunt die de tussenscore ondertussen op 5-1 bracht. Anderzijds werd een penalty door San Siro gemist.

Het laatste kwart vlogen onze -13 er nogmaals in en lieten mooie acties zonder doelpunten zien. Brent wist nog via een vrij trap door de muur en de keepers benen te scoren maar San Siro maakte nog één van zijn weinige kansen af en behield vrij makkelijk de eindzege.

Hannes Vankeirsbilck

Wedstrijdbeeld -13 jarigen

[top]


 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Zwalm op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen naar stijn.audooren@mvc.tradecom.be.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewer:
    Wesley De Vleeschouwer
Redactieadres:
    stijn.audooren@mvc.tradecom.be


Copyright © by MVC Zwalm. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.