Woensdag, 23 november 2005 om 19h25

MVC Zwalm

Nieuws van de week:

VRIJDAG VMF-CUP

(Uhlsport Cup)

start om 20h00 in de sporthal van Merelbeke

Voetbal een feest? Refererend naar de omkoopperikelen

 • MVC Tradecom Zwalm speelt match om snel te vergeten.
 • MVC Linea Recta gaat opnieuw onderuit.
 • -15 jarigen vrij.
 • -13 jarigen zorgen voor een lichtpuntje in de zwarte tunnel waar MVC Zwalm zich momenteel in bevindt.
 • -11 jarigen stoppen ermee voor dit seizoen...

 Volgende speeldag

NATIONALER:

MVC Tradecom Zwalm - Kampioenen Zomergem

 • vrijdag 09/12/2005 om 22h00
 • Gemeentelijke sporthal Zwalm

 

MVC Linea Recta:

MVK De Tuinman - MVC Linea Recta

 • vrijdag 02/12/2005 om 22h00
 • Hogeschool Gent
 • afspraak in de sporthal

 

-15 JARIGEN:

MVC Tradecom Zwalm - Wellens Dikkelvenne

 • zondag 27/11/2005 om 15h00
 • Gemeentelijke sporthal Zwalm
 • afspraak in de sporthal om 14h30

 

-13 JARIGEN:

MVC Tradecom Zwalm - MVC Ronse

 • zondag 27/11/2005 om 14h00
 • Gemeentelijke sporthal Zwalm
 • afspraak in de sporthal om 13h30

[top]

 

 

 Evenementen

Het volgende evenement op de kalender is het nachttornooi denk ik... Hou alvast 30 en 31 december vrij :-).

[top]

 

 

 Nationaler

 • Wedstrijd om snel te vergeten...
MVC Anzegem
MVC Tradecom Zwalm
11
-
8

Over deze wedstrijd kunnen we heel kort zijn en gaan we niet veel woorden aan vuil maken. Klasseren en niet meer aan denken. Al na 5 minuten stonden we 4-0 achter en dan weet je dat je het moeilijk krijgt. Toen dan ook nog eens Arvid uitviel, zag het er zeker niet goed uit. We speelden veel te opgejaagd en leden veel balverlies met de nodige tegendoelpunten als gevolg.  We speelden als kiekens zonder kop!! In de tweede periode leek er iets meer structuur in te zitten, maar we verkwanselden het in de derde periode.  De thuisploeg liep uit tot maar liefst 11-3!! In de laatste periode konden we de nederlaag iets minder beschamend maken door nog 5 keer te scoren. Nog één wedstrijd te spelen in de eerste ronde en in 2005 (althans competitie). Het is een thuiswedstrijd dus moeten we toch trachten om deze naar onze hand te zetten.

Lieven De Pessemier

[top]

 

 

 Provincialer

 • Opnieuw zeer zwak, meer valt er niet te vertellen denk ik?
MVC Linea Recta
Eggecheggedrei
6
-
7

Nog wat vroeg om je erbij neer te leggen, maar ik vrees dat we na deze zeer zwakke prestatie de voeling met de top definitief kwijt zijn. We kwamen nochtans 1-0 voor met een doelpunt van Ben, maar we gaven de 1-1 cadeau. Het eerste kwart sloten we zelfs verliezend af na een tweede presentje. We konden toch draaien met een doelpuntje meer. Zij scoorden nog één keer, terwijl Andy, Hannes en Stijn de score aandikten tot 4-3. In plaats van verder uit te lopen bleven we de bal veel te simpel weggeven en werd het derde kwart (qua doelpunten althans) gedomineerd door de tegenstrever. Het laatste kwart moesten we twee doelpunten goedmaken want het was intussen 4-6. Andy scoorde en dit gaf ons nog wat hoop, maar we raakten niet door de muur die de tegenstrever gans de wedstrijd opzette. Toen ze nog eens tegenscoorden wisten we dat het kalf verdronken was. Het laatste doelpunt van Wesley is er enkel nog om de statistieken te vervolledigen. We kunnen de wedstrijd kort samenvatten door te zeggen dat wij onmondig waren bij het slopen van de stugge verdediging van Eggecheggedrei en dat we de doelpunten op een presenteerblaadje hebben aangeboden. Als je 90% van de doelpogingen niet tussen de kader kan mikken, dan is het niet eenvoudig scoren merk ik nog op...

Stijn Audooren

MVC Linea Recta wedstrijdbeeld

[top]

 

 

 -15 jarigen

 • Vrij

[top]

 

 

 -13 jarigen

 • Eindelijk eens winst in Dikkelvenne...
Gar. Schiet. Dikkelvenne
MVC Tradecom Zwalm
4
-
7

Met de beste intenties deze ban te breken werd de wedstrijd aangevat. Na wat zoekwerk en enkele kansen wisten we via Stef 0-1 voor te komen, maar kort daarop werd een defensieve fout afgestraft. Onze jeugd leek wat uit het lood geslagen maar herpakte zich door al combinerend aan het Dikkelvense doel proberen te geraken. Zij creëerden nog enkele kansen maar faalden af te werken.

De tactiek van Dikkelvenne bestond hierin de bal naar de doelman te spelen die op goed geluk een lel naar voor strapte en dat de hele wedstrijd door. In zo'n klein zaaltje blijft dat gevaarlijk en onze verdediging moest ook altijd paraat staan voor vlugge counters na balverlies.
Wij kwamen weer op voorsprong via een hard schot van Brent (na een sublieme assist van Gianni) en Stef. Maar de tegenstander wist ook nog tweemaal de bal naast Jens te plaatsen en zo stonden aan de rust de bordjes weer in evenwicht, 3-3.

Het voorlaatste kwart maakten we het verschil. Via mooie pas-acties tikten we Dikkelvenne uit en lieten Stef tweemaal scoren. Dikkelvenne kon in dit kwart geen vuist maken al moest Jens toch verschillende keren gepast uit doel komen.

Het laatste kwart werd het weer bibberen nadat Dikkelvenne de aansluitingstreffer lukte. Een aantal rommelige fases voor het Zwalmse doel deed bij sommigen een paar hartslagen overslaan en het was wachten tot de laatste vijf minuten wanneer Gertjan met twee goals kort na elkaar de zege veiligstelde.

Hannes Vankeirsbilck

[top]


 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Zwalm op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen naar stijn.audooren@mvc.tradecom.be.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewer:
    Wesley De Vleeschouwer
Redactieadres:
    stijn.audooren@mvc.tradecom.be


Copyright © by MVC Zwalm. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.