Woensdag, 02 november 2005 om 20h45

MVC Zwalm

Nieuws van de week

De week van 1 november...

 • MVC Tradecom Zwalm verslaat 4de in de stand.
 • MVC Linea Recta wint tegen hekkensluiter na zwakke partij.
 • -15 jarigen uit de beker gewipt door Rollegem.
 • -13 jarigen eveneens uit de Beker van België door verlies in Nevele.
 • -11 jarigen spelen niet in bekerpartij.

 Volgende speeldag

NATIONALER:

MVV Waregem '74 - MVC Tradecom Zwalm

 • vrijdag 04/11/2005 om 21h35
 • Sporthal Beveren-Leie

 

MVC Linea Recta:

MVC Linea Recta - Eggecheggedrei

 • vrijdag 18/11/2005 om 22h00
 • Stedelijke Sporthal Oudenaarde
 • afspraak in de sporthal

 

-15 JARIGEN:

't Hoekske Ename - MVC Tradecom Zwalm

 • zondag 06/11/2005 om 11h00
 • 't Sportkot te Leupegem
 • afspraak in de sporthal van Leupegem om 10h30

 

-13 JARIGEN: Beker van België

MVC Tradecom Zwalm - G&H Oudenaarde

 • zondag 06/11/2005 om 14h00
 • Gemeentelijke sporthal Zwalm
 • afspraak 1n de sporthal om 13h30

 

-11 JARIGEN:

MVV Waregem '74 - MVC Tradecom Zwalm

 • zondag 20/11/2005 om 14h00
 • Sporthal Beveren-Leie
 • afspraak aan de sporthal van Zwalm om 12h45

[top]

 

 

 Evenementen

Het volgende evenement op de kalender is het nachttornooi denk ik... Hou alvast 30 en 31 december vrij :-).

[top]

 

 

 Nationaler

MVC Tradecom Zwalm
Devolder Ingelmunster
10
-
5

Van in het begin speelden we terug gesloten en slim. Arvid Minnaert bracht ons op voorsprong met een heuse loeier!! Niet veel later stonden de bordjes echter al terug in evenwicht… Na de eerste periode stonden we 2-2 gelijk. Davy Van Parijs was de schutter van dienst. In de tweede periode startten we furieus en lukte topschutter Davy Van Parijs een wereldgoal!!!! Via 3 passes werd de bal naar voor gebracht en richting Davy getrapt. Wat hij er dan mee deed, zou bij mij niet in de verste verte opkomen, maar de lob over de doelman met de buitenkant van de voet op een drietal meter schuin van doel, was werkelijk een juweeltje!! Ere wie ere toekomt!!!! Blijkbaar moeten de bezoekers uit hun lood geslagen zijn, want de score in de tweede periode liep op tot 6-2. Er waren nog meer mooie doelpunten. Zo haalde Arvid nogmaals snoeihard uit en bezorgde de doelman alleen maar het nakijken!! Davy (strafcorner) en ikzelf (afstandschot) zorgden voor de andere doelpunten. De derde en vierde helft waren overbodig. De bezoekers probeerden wel, maar het lukte hen op geen enkele manier. Uiteindelijk scoorden wij nog 4 keer: Davy drie keer (wie anders???) en Frederick De Pessemier!! We speelden een goeie wedstrijd met een mooi resultaat als gevolg.

Lieven De Pessemier

[top]

 

 

 Provincialer

 • Bennie afwezig
 • Stijn last aan rug maar toch in selectie
 • Verzoek: draai de uitrustingen na de wedstrijd in de goede richting en steek ze terug in het zakje waar je ze hebt uitgehaald a.u.b.!
Jong Merelbeke
-
MVC Linea Recta
4
-
2

Het eerste kwart hielden beide ploegen mekaar in bedwang. Veel kansen werden er niet afgedwongen en er werd redelijk afwachtend gespeeld. Op enkele afstandschoten reageerde hun doelman attent. Een correcte brilscore dus na de eerste dertien minuten.

In het tweede kwart kregen ze een al dan niet terechte vrije trap een vijftal meter buiten ons strafschopgebied. Ondanks het feit dat er van op de bank geroepen werd de speler aan de tweede paal af te dekken, kon deze op een onorthodoxe manier een zwakke vrije trap in doel deviëren. Op zich nog niets verloren, maar als we op een veel te makkelijke manier een tweede doelpunt tegenkregen, wisten we dat we het niet makkelijk zouden krijgen, aangezien hun doelman perfect bleef acteren.

In het derde kwart probeerde Stijn dan toch even mee te spelen en dit bracht meteen resultaat op. De druk werd iets meer opgedreven. Een strafschop wegens handspel (al dan niet aangeschoten en dus voor discussie vatbaar) werd door Stijn binnengestrapt en twee minuten later bracht hij de 2-2 op het bord. We konden opnieuw beginnen, maar even werd de dekking niet verzorgd en sloten we het derde kwart met 3-2 af.

In het laatste kwart probeerden we er nog alles aan te doen om te winnen of een gelijkspel uit de brand te slepen, maar het was Merelbeke die nog een doelpuntje kon maken in de slotminuut. Uiteraard heeft de winnaar altijd gelijk en vonden zij dat ze terecht de drie punten hadden thuisgehouden, van onze kant werd er in de eerste plaats naar onszelf gekeken. Anderzijds denk ik dat ik ook mag stellen dat de scheidsrechter een belangrijke rol speelde bij het wedstrijdverloop. Spelers van de wedstrijd na de onze maakten ons daar trouwens nog eens extra attent op.

Stijn Audooren

MVC Linea Recta wedstrijdbeeld

 

 • Andy afwezig met griep. Soigneren hé!
 • Stijn terug uit vakantie
 • Verzoek: draai de uitrustingen na de wedstrijd in de goede richting en steek ze terug in het zakje waar je ze hebt uitgehaald a.u.b.!
MVC Linea Recta
-
Barkat 4 Fun
12
-
5

Hoe je het draait of keert, gewaarschuwd of niet,... de wedstrijd werd heel slap aangevat. Het spel verliep veel te traag. Er werd niets van druk gezet op de tegenstrever. Nauwelijks afspraken op en naast het veld. Veel slordige passes en controles. En ga zomaar verder. Hier en daar werden enkele kleine kansjes afgedwongen, maar deze werden niet benut. Op een zeldzame tegenaanval was Barkat 4 Fun wel bij de pinken en zagen we een 0-1 op het scorebord na het eerste kwart.

We wisten dat we onmiddellijk dienden in te grijpen. We zetten de eerste vijf minuten van het tweede kwart direct druk op de tegenstrever. Dit resulteerde in doelpunten van Bennie, Stijn en Ben. Toch werd er niet voldoende intelligent gespeeld. We zetten wel druk, maar niet echt goed georganiseerd vind ik. De druk bleef ook niet constant behouden. Daardoor kon de tegenstrever ook tegenscoren. Het tweede kwart deed nochtans de wedstrijd kantelen. Bennie scoorde nog eens en we konden wisselen van kant bij een 4-2 stand.

In het derde kwart deed te tegenstrever eigenlijk niet meer mee. We probeerden de snelheid relatief hoog te houden. De uitgespeelde kansen volgende mekaar in sneltempo op, maar de tegenslag in de afwerking bleef. We slaagden er slechts drie keer in de doelman te passeren in het derde kwart. Voor de doelpunten zorgden Stijn, Ben en Filip. Met het laatste kwart voor de boeg stond het 7-2.

Het laatste kwart konden we gebruiken om iets aan ons doelsaldo te doen, maar we bleven zwak acteren waardoor we teveel vrijheid gaven aan onze opponent. Barkat 4 Fun kon twee keer scoren vooraleer het opnieuw onze beurt was. Hannes maakte er 8-4 van. Opnieuw lieten we ons in de luren leggen en werd het 8-5. Gelukkig konden we via Wesley, Stijn (2) en Ben de score uitdiepen tot 12-5 zodat we toch iet of wat een rechtvaardige uitslag lieten optekenen.

Stijn Audooren

[top]

 

 

 -15 jarigen

 • Verzoek: draai de uitrustingen na de wedstrijd in de goede richting en steek ze terug in het zakje waar je ze hebt uitgehaald a.u.b.!
 • Verlies na zwakke partij. Telkens we vallen moeten we iets proberen oprapen zei O. Avery ooit en ik treed hem daarin bij. Hopelijk doen de spelers dat! Trainers en begeleiders staan open voor commentaren, geef die gerust. We houden van open debatten en alle mogelijke communicatie... een (eigen) mening is belangrijk!
MVC Tradecom Zwalm
De Weimeersen Rollegem
4
-
11

Geplaagd door blessureleed verschenen slechts zes Oost-Vlamingen aan de aftrap. Licht verzwakt begonnen we vrij goed aan de wedstrijd. We zetten genoeg druk op te tegenstander en konden twee doelpunten meepikken uit foutjes van de bezoekende verdediging. Maar ook onze verdediging ging niet vrijuit. Twee rommelige fases voor eigen doel werden niet kordaat genoeg aangepakt waardoor het eerste kwart werd afgesloten met 2-2.

Nog een blessure aan onze kant bracht ons tijdelijk in spelersnood. De bezoekers profiteerden optimaal. Drie doelpunten in het tweede kwart grepen ons een beetje naar de keel. Het verdere verloop van de wedstrijd was meer van hetzelfde als de voorbije weken. Te laks in de passing, weinig beweging met én zonder bal. We maakten het de tegenstander zo wel bijzonder gemakkelijk. Ze konden het laatste kwart aanvangen met een comfortabele 4-9 voorsprong.

De laatste periode was een maat voor niets en de tegenstander ledigde de kelk tot op de bodem. Ze scoorden nog 2 keer en zetten daarmee de eindstand van 4-11 vast.

Ben Polfliet

MVC Zwalm -15 jarigen wedstrijdbeeld

[top]

 

 

 -13 jarigen

 • Verzoek: draai de uitrustingen na de wedstrijd in de goede richting en steek ze terug in het zakje waar je ze hebt uitgehaald a.u.b.!
VN '81 Nevele
MVC Tradecom Zwalm
10
-
4

We startten goed aan deze wedstrijd en mochten de score openen met onder andere een mooie lob van Gianni. Alle tekenen wezen erop dat we een goede wedstrijd zouden spelen en als gevolg daarvan winnend zouden afsluiten. Maar na tien minuten sloeg het noodlot toe. Eros had al een klap tegen de mond opgevangen en twee tellen later lagen er opeens nog eens twee spelers op de grond. Gianni had evenals Eros een slag (onvrijllig/vrijwillig) tegen het aangezicht gekregen en Stef moest langs de kant blijven zitten met een (na balblokkage) pijnlijke enkel. Later probeerde Stef nog verder te spelen maar moest toch afhaken. Aangezien we van vijfenhalf naar vierenhalf gereduceerd werden (Jasper was nog herstellende van appendixoperatie) werden we door de tegenstander overklast. Het eerste kwart werd nog gelijk afgesloten, 3-3. Het tweede kwart hielden we stand maar pakten toch één doelpunt. De tweede helft scoorde Nevele nog zesmaal, Eros tikte de tweedehelftse eretreffer in het vierde kwart nog tegen de netten. En zo eindigde ons bekeravontuur op een ongelooflijk jammerlijke wijze. We wensen Stef een spoedig herstel en hopen hem terug te zien (als speler zonder pijn of supporter) op de volgende wedstrijd.

Hannes Vankeirsbilck

[top]

 

 

 -11 jarigen

 • Blessures en andere afwezigheden zorgen ervoor dat we noodgedwongen forfait dienen te geven voor de bekercampagne.
 • Verzoek: draai de uitrustingen na de wedstrijd in de goede richting en steek ze terug in het zakje waar je ze hebt uitgehaald a.u.b.!

[top]


 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Zwalm op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen naar stijn.audooren@mvc.tradecom.be.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewer:
    Wesley De Vleeschouwer
Redactieadres:
    stijn.audooren@mvc.tradecom.be


Copyright © by MVC Zwalm. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.