Dinsdag, 12 oktober 2005 om 18h45

MVC Zwalm

Nieuws van de week

De Klok Deinze - Linea Recta anders bekeken

 • MVC Tradecom Zwalm organiseerde geslaagd Tok-Tok-Festijn .
 • MVC Linea Recta kansloos gewipt in de Beker van België.
 • -13 jarigen kopje onder tegen San Siro Deftinge.
 • -11 jarigen behalen eerste overwinning.

 Volgende speeldag

NATIONALER:

MVC Tradecom Zwalm - MVC Ronse

 • vrijdag 14/10/2005 om 22h00
 • Gemeentelijke Sporthal Zwalm

 

MVC Linea Recta:

MVC Linea Recta - Tirolerboys

 • vrijdag 14/10/2005 om 22h00
 • Stedelijke Sporthal Oudenaarde
 • afspraak in de sporthal

 

-15 JARIGEN:

ZWR Evergem - MVC Tradecom Zwalm

 • zondag 16/10/2005 om 16h00
 • Sporthal Evergem
 • afspraak aan de sporthal van Zwalm om 14h45

 

-13 JARIGEN:

MVC Tradecom Zwalm - De Valk Oudenaarde

 • zondag 23/10/2005 om 14h00
 • Gemeentelijke Sporthal Zwalm
 • afspraak in de sporthal om 13h30

 

-11 JARIGEN:

MVC Tradecom Zwalm - San Siro Deftinge

 • zondag 23/10/2005 om 13h00
 • Gemeentelijke Sporthal Zwalm
 • afspraak in de sporthal om 12h30

[top]

 

 

 Evenementen

Na het andermaal geslaagde Tok-Tok-Festijn is MVC Zwalm eventjes evenementenloos. Evenjes maar, geen paniek.

[top]

 

 

 Nationaler

 • De vroege bekeruitschakeling zorgde voor een welgekomen weekje rust.
 • De volgende wedstrijd bekampen we mede-promovendus Ronse.

 

[top]

 

 

 Provincialer

 • Blessures, interland- en sociale verplichtingen zorgen voor een zware nederlaag.
 • Toch 1 ronde verder geraakt dan vorig seizoen. Aan dit tempo zijn we over een zestal jaar bekerwinnaar.
Café De Klok Deinze
-
MVC Linea Recta
9
-
2

De wedstrijd begon met een licht overwicht voor de Klok maar tot 2-0 bleven we vrij goed in de wedstrijd. Het was op dat moment dat uw verslaggever op eigen helft een bal onderschepte en hem met astronomische precisie richting doel tegenstander stuurde. Zoals een duif die tegen een venster vliegt viel de bal midden zijn baan plots loodrecht uit de lucht. Verbijsterd zagen we plots dat er niet zo hoog boven de grond enkele draden bijna onzichtbaar gespannen waren over de breedte van de sporthal. De bijna zekere 2-1 was teniet gedaan en doorheen gans de wedstrijd vonden we nooit meer de aansluiting. Omdat we al voor de wedstrijd doorheen onze vervangen zaten werd het op de tanden bijten tot de laatste minuut. De tegenstander tikte rustig rond en wij kwamen niet verder dan een schepcorner en penalty, beiden benut door Andy. 10 minuten voor affluiten stond het 5-2 voor de thuisploeg. Bij een van onze aanvalspogingen werden we voor de derde maal gestuit door “den draad”. De tegenstander maakte gebruik van onze verontwaardiging door in de verwarring opnieuw te scoren. Ons bobijntje was af zodat we uiteindelijk nog een 9-2 aangesmeerd kregen.

Bennie Hebbelynck

MVC Linea Recta wedstrijdbeeld

[top]

 

 

 -15 jarigen

 • geen wedstrijd gespeeld dit weekend

 

[top]

 

 

 -13 jarigen

 • De leider bleek te sterk voor onze jongens.
 • Dit weekend géén training. Rust!
San Siro Boys Deftinge
MVC Tradecom Zwalm
7
-
4

Het ondertussen gekende startscenario was niet anders voor het begin en het merendeel van deze wedstrijd. Technisch waren we individueel sterker, maar tactisch ging deze wedstrijd compleet de mist in. De bal te lang willen bijhouden en/of de vrije man niet bereiken of zien... Onze -13 vonden elkaar niet in deze wedstrijd. Bijgevolg scoorde San Siro het eerst na balverlies op het middenveld en een uitgetikte counter. Brecht scoorde nog mooi tegen maar kon niet verhinderen dat Deftinge nog eens prikte.
Het tweede kwart creëerden we amper kansen. San Siro daarentegen liet de bal goed rondgaan en scoorden weer tweemaal. Wij verdedigden goed voor de man maar eenmaal in balbezit kwamen onze jongeren niet overtuigend tot doelgericht samenspel.
Het derde kwart kregen we weer twee goals te slikken, terwijl Stef er voor Tradecom eentje binnenduwde. De tactische tips tijdens de rust waren voor dovemansoren bestemd en we sukkelden naar het laatste kwart waarin plots alles een stuk beter verliep. Voor het eerst in de wedstrijd creëerden we zo'n drie goede, uitgespeelde kansen na elkaar. Stef en Eros wisten de bal voorbij de sterkkeepende doelman van San Siro te plaatsen. Jens moest zich nog een laatste keer omdraaien. De stand eindigde op 7-4. 

Hannes Vankeirsbilck

[top]

 

 

 -11 jarigen

 • Indien er nog kaarten voor het eetfestijn gewenst zijn, laat maar weten...
 • Dit weekend géén training. Rust!
The Shotters De Pinte
MVC Tradecom Zwalm
8
-
11

Met dezelfde opmerkingen, verwoord in het vorig wedstrijdverslag, begonnen we voorzichtig en nog steeds op zoek naar de juiste spelersopstelling aan de wedstrijd. Aron startte ditmaal in doel, Thor en Niko achteraan en Kevin en Casper moesten voor de nodige doelpunten zorgen.
De Pinte kwam combinerend aanzetten en scoorde het eerst. Niko en Casper zorgden uiteindelijk nog voor een overwinning in het eerste kwart.
Daarna werd de opstelling wat gewijzigd, Thor werd keeper, Aron nam plaats op de rechterflank en Kevin werd naar de verdediging gestuurd in de plaats van Niko. Dit leek één van de betere
opstellingen. Aron weerde zich kranig in de verdediging en liet zich als nieuweling positief opmerken. Thor ontpopte zich als zelfzekere keeper die gepast uitkwam en de ballen naar de flanken verdeelde. Kevin speelde een hele wedstrijd de hoofdrol en creëerde vele kansen voor zichzelf en anderen. Zo konden hij, Niko en Aron in het tweede kwart de De Pintse goalie passeren. Maar telkens wij een beetje afstand namen scoorde The Shotters tegen zodat het verloop van de wedstrijd spannend bleef, De Pinte scoorde tweemaal.
Met een 3-5 voorsprong begonnen we aan het tweede deel van de wedstrijd en daar vergrootten onze jeugd de voorsprong met nog vier doelpunten, Niko (2), Casper en Kevin waren de afwerkers van dienst, 3-9.
Maar toen sputterde de motor een beetje. De fysiek speelde zijn rol en er werd slordig gespeeld. Balverlies werd door de tegenstander tactisch uitgetikt en afgewerkt. We probeerden om de tegenstander vast te zetten en slaagden daar half in. Door de veilige scoreafstand van het derde kwart kwamen we nooit echt in gevaar maar het kwart had niet veel langer mogen duren. De Pinte scoorde vijfmaal tegen twee en zo eindigde de stand op 8-11.

Hannes Vankeirsbilck

[top]


 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Zwalm op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen naar stijn.audooren@mvc.tradecom.be.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewer:
    Wesley De Vleeschouwer
Redactieadres:
    stijn.audooren@mvc.tradecom.be


Copyright © by MVC Zwalm. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.