Donderdag, 29 september 2005 om 18h30

MVC Zwalm

Nieuws van de week

Uitleggen en peetjes tekenen

 • MVC Tradecom Zwalm speelt gelijk in Derby tegen Dikkelvenne.
 • MVC Linea Recta wint in Nevele tegen De Brinks na matige wedstrijd.
 • -15 jarigen verliezen topper tegen Erwetegem.
 • -13 jarigen behalen prestigezege tegen buur Nederename

 Volgende speeldag

NATIONALER:

MVC Tradecom Zwalm - Synergie Merelbeke

 • vrijdag 30/09/2005 om 22h00
 • Gemeentelijke Sporthal Zwalm

 

MVC Linea Recta:

MVC Linea Recta - Viso Mariakerke

 • vrijdag 30/09/2005 om 22h00
 • Stedelijke Sporthal Oudenaarde
 • afspraak in de sporthal

 

-15 JARIGEN:

MVC Tradecom Zwalm - Real Deftinge

 • zondag 02/10/2005 om 15h00
 • Gemeentelijke Sporthal Zwalm
 • afspraak in de sporthal om 14h30

 

-13 JARIGEN:

MVC Tradecom Zwalm - ZWR Evergem

 • zondag 02/10/2005 om 14h00
 • Gemeentelijke Sporthal Zwalm
 • afspraak in de sporthal om 13h30

 

-11 JARIGEN:

MVC Tradecom Zwalm - Real Deftinge

 • zondag 02/10/2005 om 13h00
 • Gemeentelijke Sporthal Zwalm
 • afspraak in de sporthal om 12h30

[top]

 

 

 Evenementen

Kaarten te verkrijgen bij de spelers van MVC Zwalm en de bestuursleden...

Affiche tok-tok-festijn

[top]

 

 

 Nationaler

 • Al vier speeldagen zonder verlies, al dienden we deze week de punten te delen met buur Dikkelvenne.
MVC Dikkelvenne
MVC Tradecom Zwalm
6
-
6

Het was een wisselende partij, met kansen voor beide ploegen. Wij kwamen op voorsprong via Davy Van Parijs, maar Dikkelvenne scoorde via vrije trap tegen. In de tweede periode was het de beurt aan de thuisploeg om op voorsprong te komen. Ze slaagden er bovendien niet in om hun voorsprong verder uit te diepen, want ze kopten een cornerbal naast. Aan de andere kant plaatste Kurt Dhondt zijn bal op de paal. In het derde kwart kwamen we langszij via opnieuw Davy Van Parijs. De paal verhinderde ons ditmaal van een voorsprong. Met elk een cornerbal werd de score opgedreven tot 3-3. Wesley De Wolf kon ons in de derde periode nog op voorsprong brengen. Dikkelvenne kreeg de kans om een derde cornerbal te verzilveren in de laatste periode, maar opnieuw kregen ze de bal niet tegen de touwen. Toch kwamen ze niet veel later toch op gelijke hoogte. Zowel Dikkelvenne als wij (Wesley De Wolf) scoorden nog een doelpuntje. Christophe Vergucht kon ons een laatste keer op voorsprong brengen via een afstandschot. En dan gebeuren er enkele betwistbare fases die over winst en verlies beslisten: vermeend handspel (arm of schouder?), sliding van de thuisspelende doelman die onze speler een reële doelkans ontnam (rechtstreekse corner?) en contact in de vijfmeterlijn (strafschop?). Niets werd gefloten. Aan de andere kant werd echter wel de bal op de stip gelegd… in de allerlaatste seconden. Eindstand 6-6.

Lieven De Pessemier

[top]

 

 

 Provincialer

 • Geen foto's wegens platte batterij :-(.
 • Geen verslag bij gebrek aan geïnteresseerde schrijvers :-(.
 • Zwakke prestatie, maar verdiende overwinning.
 • We blijven alleen aan de kop van de rankschikking.
De Brinks
MVC Linea Recta
3
-
10

 

[top]

 

 

 -15 jarigen

 • Indien er nog kaarten voor het eetfestijn gewenst zijn, laat maar weten...
 • Op 02/10 zullen we de kaarten voor het eetfestijn afrekenen.
Gasthof Erwetegem
MVC Tradecom Zwalm
9
-
4

We werden getrakteerd op een eerste kwart vol kansen voor beide partijen. Dat er toch werd afgefloten met een 1-1 gelijkstand op de bordjes, kwam door toedoen van twee uitstekend keepende doelmannen.

Ook het tweede kwart was gelijkopgaand. De thuisploeg kwam iets beter in de wedstrijd, en creëerde meer ruimte voor zichzelf. Maar het waren wij die op voorsprong konden komen. We kregen ook als eerste de vierde corner toegekend, maar lieten de kans op een verschil van twee doelpunten liggen. De tegenstander puurde daaruit de moed om volop door te gaan en kon zo nog op voorsprong komen, 3-2 aan de rust.

Het derde kwart was alles behalve goed. Om één of andere reden was de concentratie volledig uit de ploeg verdwenen. Dit ging gepaard met te weinig beweging, te veel slechte passen en te veel tegendoelpunten. De thuisploeg kon drie keer scoren binnen de vier minuten, en de kopjes gingen naar beneden. Ook een doelpunt van onze -15-jarigen kon het tij niet keren. Na afloop van het derde kwart stond het 7-3.

Alles op alles dan maar in de laatste 13 minuten. Maar we raakten in de hoek waar de klappen vielen. Verdienstelijke aanvalspogingen resulteerden niet in een doelpunt, en een tweede schepcorner werd ook gemist. De thuisploeg kon nu gebruik maken van de aangeboden ruimte om nog twee keer te scoren. Door een penaltyfout konden we nog enigszins milderen tot 9-4.

Ben Polfliet

[top]

 

 

 -13 jarigen

 • Er werden al kaarten van het eetfestijn uitgedeeld. Indien er nog gewenst zijn, laat maar weten...
 • Op 02/10 zullen we de kaarten voor het eetfestijn afrekenen.
Nac Figaro Nederename
MVC Tradecom Zwalm
3
-
4

Onze vriendenwedstrijd tegen NAC was niet van leien dakje verlopen, onze nationaal spelende jeugd werd toen afgetroefd met 6-8 door aspirant-minivoetballers. Ook konden we deze wedstrijd niet rekenen op kapitein Jasper die na een appendix-operatie nog aan het revalideren was. Brecht moest ook nog rusten. Een kleine herinnering bleek genoeg voor onze jongeren om meteen met scherp te schieten.

Stef mikte in de beginfase van de wedstrijd de bal voorbij de keeper in doel. Deze stand werd tot aan het derde kwart vastgehouden, maar daar danken we een attente verdediging voor. De tegenstander drukte ons tegen het eigen doel en onze aanvallers waren moeilijk bereikbaar. Slechts enkele malen kregen we de kans om even uit te breken. Dit wedstrijdbeeld bleef ook overheersen voor de volgende twee kwarten. Nederename scoorde dan toch tegen maar Gertjan zorgde nog voor de voorsprong. De broertjes Temmerman verdubbelden de score in de laatste episode, Stef op strafschop nadat Eros onderuit getackeld werd binnen de 5-meterlijn, Gertjan speelde de bal door de benen van de keeper. NAC kon nog de aansluitingstreffer forceren maar daarna hielden Jens, Gianni en Stef de deur op slot, zij bogen maar barstten niet. Reken daarbij nog de uiterste inspanningen van de twee -11 Niko en Kevin die in de laatste 5 minuten (van een 16-minutenkwart !) de tegenstander constant ambeteerden.

Een prachtige prestatie met ongelooflijk veel inzet en concentratie. Doe zo voort!!!

Hannes Vankeirsbilck

[top]

 

 

 -11 jarigen

 • Indien er nog kaarten voor het eetfestijn gewenst zijn, laat maar weten...
 • Op 02/10 zullen we de kaarten afrekenen.
 • Er was vorig weekend geen wedstrijd, wel training.

[top]


 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Zwalm op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen naar stijn.audooren@mvc.tradecom.be.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewer:
    Wesley De Vleeschouwer
Redactieadres:
    stijn.audooren@mvc.tradecom.be


Copyright © by MVC Zwalm. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.