Woensdag, 21 september 2005 om 22h15

MVC Zwalm

Nieuws van de week

MVC Linea Recta in den Bowling...

 • Zowel nationaler als provincialer zijn alleen koploper in hun reeks!
 • MVC Tradecom Zwalm behoudt maximum van de punten na forfait Nevele.
 • MVC Linea Recta verslaat concurrent The Shotters De Pinte.
 • -15 jarigen starten overtuigend tegen Geraardsbergen United
 • -13 jarigen sluitend wedstrijd winnend af tegen Loewe Dewitte Latem.
 • -11 jarigen dienden wegens omstandigheden opnieuw forfait te geven. Hopelijk opgelost tegen volgende wedstrijd...
 • Korte verslagskes in de nieuwsbrief, voor het uitgebreid verslag en extra wedstrijdbeelden verwijzen we naar de website!

 Volgende speeldag

NATIONALER:

MVC Dikkelvenne - MVC Tradecom Zwalm

 • vrijdag 23/09/2005 om 21h00
 • Sporthal Asper

 

MVC Linea Recta:

De Brinks - MVC Linea Recta

 • vrijdag 23/09/2005 om 21h00
 • Sporthal Nevele
 • afspraak in de sporthal of aan de Mc Donalds te Zingem om 19h45.

 

-15 JARIGEN:

Gasthof Erwetegem - MVC Tradecom Zwalm

 • zondag 25/09/2005 om 10h30
 • Sporthal Erwetegem
 • afspraak aan de sporthal van Zwalm om 9h45

 

-13 JARIGEN:

Nac Figaro Nederename - MVC Tradecom Zwalm

 • zondag 25/09/2005 om 9h30
 • Stedelijke Sporthal Oudenaarde
 • afspraak aan de sporthal van Zwalm om 8h45

 

-11 JARIGEN:

Training op 25/9 van 14h00 tot 16h00.

MVC Tradecom Zwalm - Real Deftinge

 • zondag 02/10/2005 om 13h00
 • Gemeentelijke Sporthal Zwalm
 • afspraak in de sporthal om 12h30

[top]

 

 

 Evenementen

Kaarten te verkrijgen bij de spelers van MVC Zwalm en de bestuursleden...

Affiche tok-tok-festijn

[top]

 

 

 Nationaler

 • Nog steeds ongeslagen en dus met het maximum van de punten.
MVC Tradecom Zwalm
VN '81 Nevele
10
-
0 FF

Door het forfait van VN '81 Nevele wonnen we de wedstrijd met 10-0. We behouden dus het maximum.

Lieven De Pessemier

[top]

 

 

 Provincialer

 • 9 op 9!
 • Leuke wedstrijd om naar te kijken. Twee sterke ploegen.
 • Bennie was op reis en Filip kwam in zijn plaats.
MVC Linea Recta
The Shotters De Pinte
6
-
3

Het eerste kwart ging gelijk op. Twee ploegen die sterk verdedigden en daarbij elk een compleet andere manier hanteerden. Wij lieten onze tegenstrever iets uitdrukkelijker komen, terwijl zij ons probeerden vast te zetten op onze helft. De omschakeling bij The Shotters liep iets vlotter. Daarvoor werden ze beloond met iets meer balbezit kwamen en enkele hoekschoppen. Na het eerste kwart bleef de brilstand op het bord. Aangezien beide teams weinig cruciale fouten maakten was dit ook wel een correcte tussenstand.

Het tweede kwart bleef De Pinte de hoekshoppen opstapelen. Met een schepcorner openden ze de score: 0-1. Wij bleven geduldig opbouwen en kregen ook wel onze corners. Beter dan een vierde corner was het doelpunt van Andy. We stonden opeens naast onze tegenstrever en hadden het bordje van de corners op drie. Aan de rust draaiden we bij 1-1.

Begin derde kwart dwongen we een vierde corner af. Deze werd door Stijn geschept en door Andy binnengekopt. De voorsprong was op dat moment verdiend, maar lang konden we daar niet van genieten. Al vlug gaven we hen een doelpuntje cadeau en werd het 2- 2. In tegenstelling tot voorgaande jaren bleven we kalm en opteerden we om ons eigen spel te blijven spelen. Een strakke voorzet van Hannes werd door Ben perfect in de verste hoek verlengd en het werd 3-2. Nog voor het derde kwart werd afgesloten gaven we onze tegenstrever een tweede presentje. Het mag ook gezegd zijn dat The Shotters De Pinte op een belangrijke moment een schepcorner misten. Het werd 3-3 en voor de neutrale supporter was dit een toch wel juiste en interessante stand om het laatste kwart tegemoet te gaan.

Voor ons was het nu zaak om het hoofd koel te houden en voor de vierde corner te gaan, want we stonden inderdaad ook terug op drie. Al vlug werd een shot van Stijn in corner gezet. Ditmaal werd de schepcorner binnengekopt door Hannes. Een belangrijke voorsprong, want nu moesten zij het spel maken. Op een snelle uitgespeelde tegenaanval kon Filip met een tip-in de 5-3 tegen de netten duwen en de wedstrijd was gespeeld. De veer brak volledig toen Andy met zijn derde van de avond de kers op de taart zette: 6-3.

Stijn Audooren

MVC Linea Recta wedstrijdbeeld

[top]

 

 

 -15 jarigen

 • Indien er nog kaarten voor het eetfestijn gewenst zijn, laat maar weten...
 • Op 02/10 zullen we de kaarten afrekenen.
MVC Tradecom Zwalm
Geraardsbergen United
12
-
5

Zenuwen bij zowel spelers als trainers voor de eerste wedstrijd van de competitie. Maar al in het eerste kwart bleek alles op wieltjes te verlopen. Onze aanval was een maatje te sterk voor de verdediging van de bezoekers. Drie doelpunten van onze -15-jarigen, tegen nul voor de bezoekers was de verdiende voorsprong.

In het tweede kwart gingen we op hetzelfde elan door met alweer drie doelpunten van onze voorlinie. De tegenstanders konden nu wel wat weerwerk bieden en prikten twee doelpunten voorbij onze doelman.

Met de vier Zwalmse bankzitters werd er frequent gewisseld in onze rangen.
Daardoor was de organisatie in het derde kwart een beetje zoek. De posities werden verwaarloosd en de bezoekers konden milderen tot 8-5.

Maar de tegenstanders konden tot hun eigen frustratie in het laatste kwart geen vuist meer maken. De wanhoop nabij was de scheidsrechter de kop van jut voor de jongens uit Geraardsbergen. Vier gele kaarten, waarvan twee voor dezelfde speler, waren het gevolg van een rondje protest tegen scheidsrechterlijke beslissingen. Onze jongens speelden een goed laatste kwartier, en scoorden daarin nog vier keer. De eindstand werd vastgelegd op 12-5.

Ben Polfliet

-15 jarigen wedstrijdbeeld

[top]

 

 

 -13 jarigen

 • Indien er nog kaarten voor het eetfestijn gewenst zijn, laat maar weten...
 • Op 02/10 zullen we de kaarten afrekenen.
MVC Tradecom Zwalm
Loewe Dewitte Latem
6
-
1

De beginfase van deze wedstrijd verliep woelig. Geen van beide ploegen kon het leer lang in eigen rangen houden en werd het eigenlijk een beetje zoeken naar de goede vorm. Even leek het doemscenario van de vorige competitiewedstrijd wanneer Latem na druk hun langer balbezit om wisten te zetten tot een doelpunt. Niet lang daarna echter wist Stef nog voor het affluiten van het eerste kwart de bordjes gelijk te zetten. Episode twee verliep vrij gelijkopgaand tot licht in ons voordeel. Eros en Jasper (strafschop) konden de score opdrijven tot 3-1 en Jens hield de netten schoon. Jasper maakte er met een meesterlijke lob 4-1 van in het derde kwart en Eros en Gertjan dikten de score in de laatste fase aan tot de 6-1 eindstand.

Hannes Vankeirsbilck

-13 jarigen wedstrijdbeeld

[top]

 

 

 -11 jarigen

 • Training op 25/9 van 14h00 tot 16h00.
 • Torrebos Anzegem won door omstandigheden met forfait. Er werd wel onderling gespeeld, met dank aan de mensen van Anzegem!
 • Indien er nog kaarten voor het eetfestijn gewenst zijn, laat maar weten...
 • Op 02/10 zullen we de kaarten afrekenen.
MVC Tradecom Zwalm
Torrebos Anzegem
0 FF
-
10

De -11 jarigen moesten jammer genoeg forfait geven na een misverstand met de vierde man. Toch konden we de tegenstander nog bereid vinden om twee van hun spelers te 'transfereren' en een vriendenwedstrijdje te spelen. Een welgemeende dankjulliewel aan Torrebos Anzegem en de scheidsrechter.

Hannes Vankeirsbilck

-13 jarigen wedstrijdbeeld

[top]


 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Zwalm op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen naar stijn.audooren@mvc.tradecom.be.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewer:
    Wesley De Vleeschouwer
Redactieadres:
    stijn.audooren@mvc.tradecom.be


Copyright © by MVC Zwalm. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.