Woensdag, 09 maart 2005 om 20h00

MVC Zwalm

"Een betere techniek betekent een betere balans en dat betekent minder blessures. Wie extra traint, loopt dus minder blessures op."

Marco Van BastenVolgende speeldag

NATIONALER:

Safety Jogger De Pinte - MVC Tradecom Zwalm

 • vrijdag 11/03/2005 om 22h00
 • Sporthal Boedapest te Eke
 • afspraak in de sporthal

 

MVC Linea Recta:

Tirolerboys - MVC Linea Recta

 • vrijdag 11/03/2005 om 21h00
 • Sporthal Asper
 • afspraak in de sporthal

 

-15 JARIGEN:

MVC Tradecom Zwalm - MT Dimar Menen

 • zondag 13/03/2005 om 10h00
 • Gemeentelijke sporthal Zwalm
 • afspraak aan de sporthal van Zwalm om 9h30

 

-13 JARIGEN:

K&T Tr. Wondelgem 1 - MVC Tradecom Zwalm

 • zondag 13/03/2005 om 15h00
 • Sporthal Neptunus te Wondelgem
 • afspraak aan de sporthal van Zwalm om 13h45

 

-11 JARIGEN:

MVC Tradecom Zwalm - Torrebos Anzegem

 • zondag 13/03/2005 om 9h00
 • Gemeentelijke sporthal Zwalm
 • afspraak aan de sporthal van Zwalm om 8h30

[top]

 

 

 Proficiat aan de feestbeesten!

Vijf op vijf!

[top]

 

 

 Evenementen

Even melden dat we graag opnieuw een strandstage willen organiseren. Laat ons zeggen dat we zondag graag zouden weten wanneer deze stage zal doorgaan. Probeer dus jullie agenda's mee te brengen of prent de vrije weekends in jullie geheugen want we zullen zeker vragen wie wanneer (niet) vrij is. Later meer daarover...

[top]

 

 

 Nationaler

 • Winst in de eerste match van de eindronde.

 

MVC Tradecom Zwalm
-
MVC Ronse
6
-
4

Wedstrijdverslag:

Het wedstrijdbegin was voor beide ploegen aftasten en verkennen. Toch konden wij op voorsprong komen na balverlies van de doelman via Davy. Doordat we goed gesloten speelden, kregen de bezoekers weinig kansen. Het enige gevaar kwam er via afstandsschoten, die echter maar al te vaak het doelkader misten. Het bracht wel corners op. Door met andere voorspelers aan te treden in de tweede periode, veranderde ook enigszins hun tactiek: in plaats van ons te laten komen, zetten ze ons onmiddellijk vast. Toch lukten ze niet in hun opzet! We kwamen gemakkelijk onder de druk uit en creëerden zelfs de mooiste kansen. Verder dan een 2-0 via Kurt kwamen we niet. De bezoekers trokken zich op aan de door ons gemiste kansen en konden de aansluitingstreffer maken. Toen ze nadien via een schepcorner gelijk maakten, konden we terug herbeginnen. De bordjes bleven echter niet al te lang in evenwicht. Ook wij benutten onze corner via het duo Christophe-Davy. De derde periode bracht niet veel doelpunten op, wel heel wat frustratie bij de bezoekers. Logisch, ze hadden nog niet veel verloren dit seizoen, hebben de ambitie om hogerop te spelen en waren kampioen in hun reeks. Het zou zonde zijn voor hen mochten ze al in de eerste wedstrijd de drie bonuspunten moeten weggeven en dan zeker nog tegen een derde geklasseerde… Het bleef spannend tot en met de laatste minuut. Wij hadden geluk toen de Ronsenaars tegen de verwachting in hun tweede corner misten. Ervoor hadden wij via een strafschop de stand op 4-2 gebracht. De bezoekers beten van zich af en bleven de druk opvoeren. Ze kregen loon naar werken, want vrij snel kregen we twee doelpunten om de oren. Tussendoor toch nog vermelden dat wij bleven kansen missen. Het leek op een gelijkspel af te stevenen, maar dan was dan zonder Christophe gerekend!! Met twee doelpunten sloeg hij niet alleen de bezoekers knock-out, hij rekende tegelijkertijd ook af met de gemiste kansen!! 6-4 dus, en opdracht volbracht!! Verdiende overwinning!!

Lieven De Pessemier

[top]

 

 

 Provincialer

 • Ons eerste puntenverlies van het seizoen was tegen MVK De Tuinman, we wilden dus absoluut winnen!
 • De zaal was opnieuw enorm glad. Gelden de regels voor propere schoenen niet voor de schoolkinderen? Misschien is artikel 10 wat onduidelijk. Men meldt enkel "aangepast sportschoeisel". Ook artikel 13 "De sportaccommodaties moeten in behoorlijke staat worden gehouden." kan men anders opvatten. Ook artikel 20b zou je kunnen inroepen " Het gebruik van producten waardoor de vloeren of ander materieel beschadigd of bevuild kan worden, is verboden." of is dit ook een beetje onduidelijk?
 • Filip (-15 jarigen) was één van onze acht spelers en kreeg ruim de tijd om iets te tonen. Hij scoorde zelfs twee keer, waaronder de openingstreffer.
 • Andy zal er volgende wedstrijd opnieuw niet bij zijn. Hij moet naar een galabal.
MVC Linea Recta
-
MVK De Tuinman
10
-
5

Wedstrijdverslag:

Rookie Filip deed er niet lang over om zich te laten opmerken. Na een studieronde van een vijftal minuten, kon hij de score openen. Linea Recta leek de wedstrijd op slot te gooien door nog de score op te drijven tot 3-0. De tegenstander kon blijkbaar leven met een eervolle nederlaag, want van een verhoogde pressing was bij hen geen sprake. Het was dan ook onbegrijpelijk dat we plots onze comfortabele voorsprong volledig kwijt waren. De bezoekers kwamen terug tot 5-5, en sluitstuk Wim VdB begon zich al lichtjes te enerveren. Tijd om wakker te worden dus, en orde op zaken te stellen. Geholpen door een karrenvracht corners, een mes tussen de tanden (toch tussen de mijne), en een bezoekende keeper die zich relatief makkelijk onder druk liet zetten, konden we nog 5 keer de netten laten trillen, en het laken definitief naar ons toe trekken.

Wesley De Vleeschouwer

Provincialer

[top]

 

 

 -15 jarigen

 • Vierde overtuigende overwinning na nieuwjaar, enkel verloren tegen de eerste in de stand.
 • Geniet maar tot volgende week, dan begint alles opnieuw en kunnen we hopelijk opnieuw schitteren... proficiat!
MVC Tradecom Zwalm
-
Jong Zomergem
12
-
6

Wedstrijdverslag:

Met veel inzet gingen we van start. Met vlagen konden we prachtige combinaties aanschouwen. We waren inhoudelijk een stuk sterker dan onze tegenstrever. Soms leidde dat tot overmoedig spel waardoor we onnodige risico's namen achterin. Op een knullige manier slikten we dan ook een doelpunt, maar al vlug knalde Benjamin de gelijkmaker op het bord.

Het tweede kwart was opnieuw voor ons, maar telkens de tegenstrever de bal kon afsnoepen liepen we volledig uit verband en werd dat cash betaald. Thanas kon een doelpunt maken, maar Jong Zomergem deed beter met twee goals. Nadat we ook nog een schepcorner hadden gemist kregen we een 2-3 ruststand.

In het derde kwart zouden we hen een poepje laten ruiken. Erop en erover want met doelpunten van Filip, Donaat en Jonathan dikte onze score aan. We konden een tegendoelpunt niet verhinderen, maar dat bracht ons niet uit evenwicht.

Het derde kwart was een walkover. Zomergem kreeg nog een tweetal doelpuntjes cadeau omdat we de concentratie wat verloren. In principe zou dat natuurlijk niet mogen, maar onze spelers zetten daar zeven doelpunten tegenover. Twee daarvan maakte Filip, Donaat scoorde nog één keer en zowel Jonathan als Benjamin (waarvan een schepcorner) konden de netten elk nog twee maal laten trillen.

Stijn Audooren

Minvijftien

[top]

 

 

 -13 jarigen

 • Een triller van formaat! Slecht voor de hartpatiënten maar goed voor onze club!
 • Proficiat met de inzet tot in de laatste minuut!!! Je ziet dat je er moet blijven in geloven hé ;-).
MVC Tradecom Zwalm
-
Kameleon Landegem
12
-
10

Wedstrijdverslag:

De wedstrijd begon heel slecht voor ons, want in de eerste 3 minuten stonden we al 0-3 achter, slechter kan niet. Was het door te weinig interesse of concentratieverlies? Ik weet het niet...

Gelukkig herpakten we ons erachter een beetje maar die 3 goals speelden ons heel de wedstrijd parten. We speelden beter dan de tegenstander en hadden ook het meeste balbezit maar Landegem counterde scherp. Als wij 2 goals maakten, kon Landegem die ook scoren. We gingen dus het laatste kwart in met een 6-10 achterstand.

Dat laatste kwart was er toch wel één om nooit te vergeten. We zetten veel meer druk op de tegenstander en jaagden op iedere bal. En dat loonde: met nog 2 minuten op de klok stonden we 11-10 voor. Jasper en Kenneth maakten het dan helemaal af met een schepcorner. De buit was binnen.

Andy Dekens

Mindertien

[top]

 

 

 -11 jarigen

 • Makkelijk... meer valt er niet over te zeggen denk ik. Proficiat voor de inzet en vooral de vele combinaties!
MVC Tradecom Zwalm
-
De Toekomst Anzegem
18
-
2

Wedstrijdverslag:

Na een wat schuchter begin (de eerste mooie kans was weer voor de tegenstander) kwamen onze jongsten in de wedstrijd. Mooie combinaties werden afgewisseld met goede individuele acties en voor het eerst zag ik een echte collectieve prestatie. Brecht opende de score en zou kort daarna nog eens de netten treffen. Lee rondde de eerste periode af met de 3-0.

Onze verdediging speelde sterk en geconcentreerd, al dachten sommigen iets te aanvallend en moesten soms lange afstanden terugkeren. Brecht eiste een belangrijke rol op bij verschillende tik-tak-combinaties en daaruitvolgende assists. Kevin scoorde in deze periode een hattrick en Stef dikte samen met Niko de score aan tot 8-0.

In het derde kwart waren we het productiefst. Gianni verdeelde het spel goed en de verdedigers konden makkelijk vooruitschuiven. Ook vooraan werd degelijk druk gezet. Brecht vroeg voor verplaatsing naar de linksachter en deed het daar, op een beginnersfoutje na, wonderwel. Vooraan verdeelden de twee aanvallers Stef en Eros de doelpunten (elk 3). 14-0.

Het laatste kwart wist de tegenstander tweemaal het doel te vinden en kon zo hun eer redden. Wij werkten de partij verder af en Niko (2), Stef (1) en Lee (1) somden de eindscore tot 18-2.

Hannes Vankeirsbilck

Minelf

[top]


 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Zwalm op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen naar stijn.audooren@mvc.tradecom.be.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewer:
    Wesley De Vleeschouwer
Redactieadres:
    stijn.audooren@mvc.tradecom.be


Copyright © by MVC Zwalm. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.