Dinsdag, 19 oktober 2004 om 22h50

MVC Zwalm

"De 10 geboden van Cruijff"

 1. Zowel de spelers als supporters moeten van het spel genieten. Voetbal is een schouwspel. Als dat niet het geval is, is het geen voetbal.
 2. De techniek en de vervolmaking hiervan dienen de voornaamste zorg van de speler te zijn.
 3. We moeten altijd bereid zijn om van anderen te leren.
 4. Plezier is altijd essentieel, maar vooral bij voetbal.
 5. Respect voor je ploeggenoten, voor het publiek, enzovoort is de basis van de sport en het leven.
 6. We moeten goede collega's zijn en accepteren dat anderen fouten kunnen maken. We moeten anderen helpen, net zo goed als zij ons moeten helpen als wij fouten maken.
 7. In voetbal en het leven moet je in een team kunnen functioneren. Een speler kan in zijn eentje geen wedstrijd winnen.
 8. 100% inzet is absoluut noodzakelijk in het voetbal.
 9. De voetballer heeft een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Hij is een voorbeeld voor velen en vertegenwoordigt de clubkleuren en de supporters.
 10. Voetbal kan je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Het helpt je als mens groeien."

Johan Cruijff

 Volgende speeldag

NATIONALER:

Safety Jogger De Pinte - MVC Tradecom Zwalm

 • vrijdag 22/10/2004 om 20h00
 • Sporthal Budapest te Eke

 

MVC Linea Recta:

MVC Linea Recta - Tirolerboys

 • dinsdag 26/10/2004 om 21h00
 • Stedelijke sporthal Oudenaarde
 • afspraak in de sporthal

 

-15 JARIGEN:

Loewe Dewitte Latem - MVC Tradecom Zwalm

 • zondag 24/10/2004 om 13h00
 • Sporthal Sint-Martens-Latem
 • afspraak aan de gemeentelijke sporthal Zwalm om 11h45

 

-13 JARIGEN:

Diabolix Gent - MVC Tradecom Zwalm

 • zondag 31/10/2004 om 13h00
 • Sporthal Neptunus te Wondelgem
 • afspraak aan de gemeentelijke sporthal Zwalm om 11h45

 

-11 JARIGEN:

Minishotters De Pinte - MVC Tradecom Zwalm

 • zondag 24/10/2004 om 13h00
 • Sporthal Budapest te Eke
 • afspraak aan de gemeentelijke sporthal Zwalm om 12h00

[top]

 

 

 Proficiat aan de feestbeesten!

 • Geen feestbeesten bekend

[top]

 

 

 Evenementen

Op meer info over het voorbije eetfestijn is het nog even wachten...

[top]

 

 

 Nationaler

 • Een gelijkspel tegen de competitieleider.
 • Bij de wedstrijd van vorige vrijdag was er redelijk wat tumult. Uit verschillende goede bronnen vernamen we dat de mensen van MVC Zwalm zich voorbeeldig hebben gedragen. Dat doet ons deugd!
MVC Tradecom Zwalm
-
American Cars Lievens Gent
5
-
5

Wedstrijdverslag:

Nog niet beschikbaar

[top]

 

 

 Provincialer

 • Het eerste puntenverlies van MVC Linea Recta. De leider laat dus punten liggen tegen de laatste in de stand, nadat de vorige wedstrijd werd gewonnen tegen de derde in de stand.
MVK De Tuinman
-
MVC Linea Recta
5
-
5

Wedstrijdverslag:

Nog niet beschikbaar

provincialer

 

 

MVC Linea Recta
-
MVC Caramba
12
-
6

Wedstrijdverslag:

Caramba dus. De ploeg profileerde zich als te duchten tegenstander, en in de beginfase van de wedstrijd hielden ze de match dan ook in evenwicht. Meer nog: twee benutte schepcorners zorgden ervoor dat de bezoekers het eerste kwart afsloten met een kleine voorsprong. Terwijl we in het tweede kwart nog moeite hadden om de achterstand om te buigen, mochten we na de kampwissel kennis maken met een scoremachine pur sang. Jurgen Raes begon namelijk vanuit alle hoeken te scoren. Met maar liefst acht doelpunten, waaronder enkel pareltjes, had hij een belangrijk aandeel in deze riante overwinning.

Wesley De Vleeschouwer

provincialer

[top]

 

 

 -15 jarigen

 • Hopelijk volgende match minivoetbal en fair-play.
MVC Tradecom Zwalm
-
Diabolix Gent
4
-
16

Wedstrijdverslag:

Van bij de start gingen we op het positieve elan van vorige week door. Dit wordt de bevestiging denk je dan, maar niets was minder waar. We kwamen terug op achterstand met een doelpunt dat zeker te vermijden viel. We kregen tijdens de eerste dertien minuten ook nog een tweede en derde tegendoelpunt te slikken, terwijl Athanase tegenscoorde en ons op die manier toch in de wedstrijd hield. 3-1, een tussenresultaat dat terecht was wegens een gebrek aan discipline in onze rangen; slechte of geen communicatie achterin, nonchalance en een tekort aan intelligentie. Even vermelden dat iemand een terechte gele kaart kreeg toen hij zijn voetje liet hangen nadat de scheidsrechter een fout tegen hem floot. Da's iets wat ik moeilijk kan accepteren, laat dat duidelijk zijn! Het tweede kwart was abominabel slecht. Als je weet dat Filip voor ons scoorde en we 10 doelpunten tegen kregen zegt dat voldoende denk ik.

Bij de rust was de wedstrijd gespeeld, dus naar de uitslag moet je niet meer kijken. De stress valt normaal gezien weg waardoor je vrijuit kan spelen. Het derde kwart brachten we enkele schaarse maar toch leuke combinaties met twee doelpunten van Filip, maar ook Diabolix Gent kon twee maal scoren. Het laatste kwart zagen we de tegenstander nog één luttel doelpuntje weglopen. We verloren dus de wedstrijd met 4-16. Op zich niet erg tegen de eerste in de stand. Ik kan het toch niet laten even aan te halen dat ik echt wel enorme problemen heb met agressief gedrag. Als men onterecht kaarten pakt wil ik iedereen wel verdedigen, maar vandaag kon de scheidsrechter niet anders dan rood tonen. Besef dat je daardoor de ganse ploeg in de steek laat. Niet dat dit de uitslag heeft beïnvloed, maar ik draag Fair-play zo hoog in het vaandel dat ik het daar moeilijk mee heb! Probeer de opgestapelde energie op een positieve manier aan te wenden!!!

Stijn Audooren

minvijftien

[top]

 

 

 -13 jarigen

 • Zou het mogelijk zijn om de afrekeningen te maken voor de trainings en de kaarten van het eetfestijn a.u.b.
 • Graag discipline wat de uitrustingen betreft!
MVC Tradecom Zwalm
-
De Valk Oudenaarde
6
-
12

Wedstrijdverslag:

De -13ploeg van Tradecom had weer minder geluk met hun bezetting. Deze keer waren ze met zes maar met vier aanvallers en twee verdedigers. De wisselmogelijkheden waren dus vrij beperkt.
In het begin van de wedstrijd was dit duidelijk te merken. We kwamen al meteen 0-3 achter. Toen werd besloten om met drie aanvallers en twee verdedigers te spelen. Deze tactiek was onze ploeg niet gewoon maar was wel effectief in het tweede kwart waarin we naderden tot 3-4 met goals van Kenneth en twee van Thanas. Het derde kwart vergaten onze jongens soms terug te keren en te helpen verdedigen waardoor onze verdedigers het zwaar te verduren kregen. We werden teruggeslagen tot 4-8 voor het laatste kwart. In deze laatste periode van de wedstrijd probeerden de Zwalmse spelers nog om de niet-onmogelijke kloof te dichten. Maar slecht uitverdedigen deed ons de das om en maakte de kloof alleen maar groter.
Toch een dikke proficiat aan Beau en Thanas die tot op het einde zowel aanvielen als diep terugzakten om te verdedigen zoals we gevraagd hadden.

Hannes Vankeirsbilck

mindertien

[top]

 

 

 -11 jarigen

 • Zou het mogelijk zijn om de afrekeningen te maken voor de trainings en de kaarten van het eetfestijn a.u.b.
MVC Tradecom Zwalm
-
MVV Waregem '74
5
-
4

Wedstrijdverslag:

De tweede overwinning van MVC Tradecom jeugd is een feit. De jongste leden van onze club hebben in een spannende wedstrijd tegen MVV Waregem '74 aan het langste eind getrokken.
Beide ploegen startten met gretigheid aan de wedstrijd. Na het eerste kwart stond de stand 1-1. Na eerst achtergekomen te zijn tikte Thor de gelijkmaker tegen de netten. Het tweede kwart kwamen we zelfs 2-1 voor dankzij Viktor.
De laatste twee kwarten werden de spannendste van het hele seizoen voor onze -11. Na drie Waregemse doelpunten waren we opeens op achtervolgen aangewezen. Maar na veel inzet en druk op de tegenstander kon Kevin de gelijkmaker en Niko op het einde van de wedstrijd de winning goal scoren.
Al bij al een voortreffelijke wedstrijd waarin mooie combinaties te zien waren en het samenspel met de doelman veel meer gebruikt werd dan in alle andere wedstrijden tesamen, en dat was eigenlijk nog niet genoeg. Ik hoop dat alle spelers gezien en/of ervaren hebben dat dat werkt, we veel meer in balbezit blijven en kansen creëren. Hopelijk kunnen we deze positieve trend doorzetten, volgende zondag te Latem.

Hannes Vankeirsbilck

minelf

[top]


 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Zwalm op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen naar stijn.audooren@mvc.tradecom.be.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewer:
    Wesley De Vleeschouwer
Redactieadres:
    stijn.audooren@mvc.tradecom.be


Copyright © by MVC Zwalm. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.