Zondag, 22 augustus 2004 om 20h10

MVC Zwalm

"Ik zat daar tussen mensen die dachten dat ze Napoleon en Jezus waren, maar niemand geloofde dat ik Maradona was"

Diego Maradona verbleef enige tijd in een inrichting om af te kicken van zijn drugsverslaving

 

 Volgende speeldag

NATIONALER:

Toekomst Anzegem (2de nat) - MVC Tradecom Zwalm

 • maandag 23/08/2004 om 20h00
 • sporthal Torrebos Anzegem

 

MVC Linea Recta:

MVC Linea Recta - Bubble Boys Beveren-Leie (4de nat)

 • vrijdag 27/08/2004 om 22h00
 • gemeentelijke sporthal Zwalm
 • afspraak in de sporthal om 21h30

 

-15 JARIGEN:

MVC Tradecom Zwalm - Jong MV Zele

 • zondag 29/08/2004 om 10h00
 • Gemeentelijk sporthal Zwalm
 • afspraak in de sporthal om 9h30

 

-13 JARIGEN:

Extra Services Merelbeke - MVC Tradecom Zwalm

 • zondag 29/08/2004 om 13h00
 • sporthal Keiskant te Drongen
 • afspraak Snooker Prismas om 12h00

 

-11 JARIGEN:

Loewe Latem - MVC Tradecom Zwalm

 • zondag 29/08/2004 om 12h00
 • sporthal Latem
 • afspraak Snooker Prismas om 11h00

[top]

 

 

 Proficiat aan de feestbeesten!

 • Hoe konden we de verjaardag van onze voorzitter vergeten. Zijn verjaardag werd gevierd op 13/8. Ook proficiat aan hem!

[top]

 

 

 Evenementen

Het eerstvolgende evenement is de beker van België voor de provincialer, gevolgd door de bekerwedstrijd van de -13 jarigen. Hopelijk mogen we veel volk verwelkomen!

 

[top]

 

 

 Nationaler

 • De nationaler zit halverwege in de oefencampagne en doet het schitterend!

 

MVC Tradecom Zwalm
-
Juventus Gent (4de nat)
20
-
5

Wedstrijdverslag:

Vanavond stond een eerste van vier oefenwedstrijden op het programma met het oog op het nieuwe seizoen. Tegenstander was vierdenationaler Juventus Gent, twee seizoenen geleden nog finalist in de Beker van Oost-Vlaanderen…

Maar, daar was ook alles mee gezegd, want de bezoekers konden in geen enkel opzicht dreigen. Op ieder vlak moesten ze in ons hun meerdere erkennen: opbouw, passenspel, overschakeling, koelbloedigheid voor doel en uiteindelijk ook scoren. Besluit: een onnodige wedstrijd, enkel goed voor het moraal en het vertrouwen!

Volgende week woensdag 18 augustus (ipv maandag) trekken we naar de sporthal in Brakel (ipv Zwalm) waar we om 21u00 spelen tegen San Siro Deftinge, een derdenationaler.

Lieven De Pessemier

 

 

San Siro Deftinge (3de nat)
-
MVC Tradecom Zwalm
3
-
4

Wedstrijdverslag:

Na een aarzelend en aftastend begin van beide ploegen, was het de thuisploeg die op voorsprong kwam na een vrije trap die staalhard via lat en paal in het doel verdween. We kwamen in een situatie die nieuw was voor ons: een moeilijk te ontwrichten tegenstrever én op achterstand aangewezen!!

Omdat beide ploegen sterk georganiseerd speelden, was het moeilijk een gaatje te vinden. Hier en daar viel er wel een opening, maar zelden leidde dit tot een doelpunt (net naast, over en doelhout). Het was dus afwachten geblazen, geduld uitoefenen en rustig opbouwen. Dit bleek zijn vruchten af te werpen want Roderik kon met het naar binnensnijden verwoestend (zelfs met de minder goeie linkervoet!!) uithalen en de 1-1 aantekenen...

In de derde periode kwamen we vrij snel op voorsprong via Davy, maar stonden de bordjes even snel terug in evenwicht na een succesvolle schepcorner. Ongeveer hetzelfde scenario vijf minuten later: nu kwam de thuisploeg op voorsprong, maar enige momenten later kon Davy vanop eigen helft ons op gelijke hoogte brengen, 3-3 na driekwart wedstrijd.

In de vierde periode werden we achteruit gedrongen en zat er niks anders op dan op te vangen en op de loer te liggen bij balverlies van de tegenstrever. En net dat is een specialiteit van onze goeie vriend Davy. Door druk op de doelman en via een snelle intrap, kon hij toch wel subliem, maar tevens rustig de doelman trakteren op een lob. Met nog een vijftal minuten te spelen kwamen we niet meer in moeilijkheden en boekten we een tweede opeenvolgende zege, met dank aan Roderik, Christophe V.H., Frederick, Kurt, Wesley en Davy (en mezelf).

Lieven De Pessemier

[top]

 

 

 Provincialer

 • De aanloop van het seizoen verliep alles behalve rooskleurig. We veronderstellen dat alles alleen maar in stijgende lijn zal kunnen verlopen ...
 • Na het verlies tegen Cartouche wilden we ons bewijzen in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Vitesse Bavikhove, maar wegens competitie volleybal en erbarmelijke communicatie van de Harelbeekse sportdienst, diende de wedstrijd op het laatste moment te worden afgeblazen.
 • Morgen dient Bart Coppens, onze doelman, zich te laten opereren aan de knie. hopelijk kan hij snel en goed revalideren. We wensen hem vanuit de club alvast veel sterkte!!!
 • Zonder echte voorbereiding zullen we dus vrijdag alles in het werk stellen te stunten tegen vierdenationaler Bubble Boys Beveren-Leie. Hopelijk komen jullie allen supporteren om 22h00 in de gemeentelijke sporthal van Zwalm!

 

MVC Linea Recta
-
dBv Cartouche
7
-
9

Wedstrijdverslag:

Valse start

 Onze eerste voorbereidingswedstrijd was niet al te best. We speelden heel ongeorganiseerd waardoor we al vroeg enkele goals moesten slikken. Ook aanvallend waren we nog niet echt bij machte om vlot te scoren. Diep in de tweede helft kregen we toch wat hoop toen we op slechts 1 doelpuntje achterstand kwamen maar de door ons steeds weggegeven ruimte werd door dbv Cartouche telkenmale afgestraft. We konden nooit aanspraak maken op de overwinning, maar in voorbereidingswedstrijden telt dit toch niet mee zekers? :). Onze troost is dat mogelijks de twee beste spelers van de tegenstander eigenlijk ook spelers van ons zijn. ;-).
We zouden niet de eersten zijn die na een slechte voorbereiding een prachtig seizoen spelen. De tegenstanders blijven gewaarschuwd! We hopen trouwens al op beterschap volgende week vrijdag.

Bennie Hebbelynck

[top]

 

 

 -15 jarigen

 • Voor de jeugdploegen is de competitiestart start in het verschiet. Definitieve kalenders zijn er nog niet beschikbaar, vandaar dat kullie nog maar weinig hebben vernomen van ons. We hebben besloten niet te wachten op de definitieve planning van de wedstrijden om er al eens in te vliegen. Zondag wordt voor de minvijftien een vriendenmatch gepland in Zwalm. Voor iedereen de eerste kennismaking met een hogere categorie.
 • Mogen we de jeugdspelers of hun ouders vragen Hannes een berichtje (mailken, smsken of telefoontje op 0498 24 41 14 of via MSN) te bezorgen indien ze intussen weten wanneer er volgend weekend wordt gespeeld? We zouden jullie daarvoor heel dankbaar zijn aangezien het ons vele telefoontjes en tijd zou besparen.

[top]

 

 

 -13 jarigen

 • De competitie is nog niet begonnen maar een eerste grote test is reeds een feit. De -13 jarigen spelen de eerste ronde in de Beker van België in Drongen tegen Extra Services Merelbeke. Hopelijk doen we het goed en kunnen onze jongens doorstoten naar de tweede ronde!
 • Mogen we de jeugdspelers of hun ouders vragen Hannes een berichtje (mailken, smsken of telefoontje op 0498 24 41 14 of via MSN) te bezorgen indien ze intussen weten wanneer er volgend weekend wordt gespeeld? We zouden jullie daarvoor heel dankbaar zijn aangezien het ons vele telefoontjes en tijd zou besparen.

[top]

 

 

 -11 jarigen

 • Net zoals bij de -15 jarigen staat er voor onze jongsten een vriendschappelijke wedstrijd op het programma. We trekken hiervoor naar St-Martens Latem waar we het opnemen tegen Loewe Latem.
 • Mogen we de jeugdspelers of hun ouders vragen Hannes een berichtje (mailken, smsken of telefoontje op 0498 24 41 14 of via MSN) te bezorgen indien ze intussen weten wanneer er volgend weekend wordt gespeeld? We zouden jullie daarvoor heel dankbaar zijn aangezien het ons vele telefoontjes en tijd zou besparen.

[top]


 

 

 

Deze nieuwsbrief is een gratis e-zine waarmee we alle spelers, supporters en sympathisanten van minivoetbalclub MVC Zwalm op de hoogte willen houden van het reilen en zeilen binnen de club. Alle opmerkingen of aanmerkingen, suggesties en ideeën over de artikels, reportages, de site en nieuwsbrief zijn zeker welkom. Stuur ze naar de redactie.

Voor degene die problemen ondervinden bij het bekijken van de nieuwsbrief, gelieve een client e-mail programma te gebruiken zoals Outlook, Outlook Express, Netscape Messenger, Eudora... De webbased e-mailprogramma's van Hotmail of Yahoo ondersteunen geen css waardoor het moeilijk wordt alle content te lezen. Nieuwsbrieven naar Hotmail of Yahoo-adressen zijn echter wel perfect te bekijken in één van bovengenaamde client programma's. Voor meer uitleg kunt u steeds mailen naar stijn.audooren@mvc.tradecom.be.

Redactie:
    Stijn Audooren
Reviewer:
    Wesley De Vleeschouwer
Redactieadres:
    stijn.audooren@mvc.tradecom.be


Copyright © by MVC Zwalm. Alle rechten voorbehouden. Overname van berichten zonder toestemming van de redactie is verboden. Indien u deze nieuwsbrief niet meer wil blijven ontvangen kan u dat melden bij de redactie.